Paragnost Eddie en Consulenten

Kleur je dag met……

sumos-detox-coresEven onder de aandacht brengen, naast alles wat we kunnen lezen rond positieve gedachten creëren, het beste uit je leven halen, is er naast alles wat het cognitieve /emotionele toch de voeding van onmiskenbaar groot belang.
Je kan elke dag trouw mediteren, boeken verslinden rond positief denken, cursussen volgen die je kennis verruimen, doch onderschat het belang van voeding zeker niet. Niet omwille van een ‘ slanke lijn ‘, want slank en mager is niet per sé een teken van ‘ ik ben gezond ‘.  Ben je ‘ slank ‘ en voel je je helemaal top, sta je positief in je leven, heb je het goed naar je zin, stroomt je leven zoals je graag wil…dan is het zeker prima. Ben je ‘ slank ‘ en word je vaak ziek, heb je de ene keer hier een pijntje, daar een pijntje, voel je je down, niet levenslustig…dan is het goed om na te gaan hoe je voedingspatroon is. Langs alle kanten kunnen we  lezen ‘ wat gezonde voeding is ‘…kunnen we dit zomaar veralgemenen en ervan uitgaan dat een bepaald dieet of voedingspatroon goed is voor iedereen?
Als we er de Ayurveda bijhalen dan kan je ontdekken welke voeding nu precies goed is voor jou en welke je beter laat liggen, net omdat de Ayurveda inzichten geeft en gebaseerd is op belangrijke componenten vanuit jouw persoonlijke energie en type. Dus wat voor jou goed mij, hoeft niet per sé goed te zijn voor jou. ( heel duidelijk boek is het boek van Lies Ameeuw: Ayurveda vanuit het hart)
Uiteraard kunnen we heel veel diëten uitproberen….om slank te worden, te blijven…met als gevolg dat je soms vitaminen tekort kan komen, als dit dieet niet het beste dieet is voor jou. Het heeft dus ook een weerslag op je stemmingen, je voelt je prikkelbaarder, je voelt je moe, je hebt weinig energie en je wordt op een bepaald moment ook down. Je ziet het allemaal donkerder en donkerder worden…in je hoofd, in je denken, wat een weerslag heeft op je algemeen welzijnsgevoel.

Ik wil in dit blog het belang van de kleuren in de voeding hebben. We worden reeds overweldigd door kleuren vanaf het moment dat we geboren worden. Nog specifieker, we worden in een bepaalde kleur geboren dat ons hele leven bij ons blijft. Kleuren maken deel uit van alles wat we eten, drinken, aanraken en waardoor we worden omringd.
We gebruiken ook kleuren om onze fysieke gezondheid, onze meningen, emoties en spirituele ervaringen te omschrijven. Kleuren vormen een heel vertrouwd onderdeel van ons leven en omdat we hier niet zo vaak bij stilstaan, lijkt het allemaal vanzelfspreken. Kleuren beïnvloeden onze omgevingssfeer, de sfeer in ziekenhuizen, scholen, bedrijven en zelfs het dragen van bepaalde kleuren in je kleding zijn vaak onbewust een reflectie van je gemoedstoestand.  De onzichtbare ‘ trillingen ‘ van kleuren kunnen zowel een ontspannend ‘ als een ‘ stimuleren ‘ effect veroorzaken.

Het lichaam kan via gekleurde voedingsmiddelen genezing en de gezondheid bevorderen, het is zelfs zo dat door het eten van voeding met de juiste kleuren het lichaam kan helpen verjongen en in balans brengen!
In eerste instantie: kies voeding die biologisch-dynamisch verbouwd worden zonder additieven!
Voedsel bereid in de magnetron haalt de kleurenergie weg en zorgt voor innerlijke disharmonie.
Rode, oranje en gele voedingsmiddelen zijn altijd warm en stimulerend.
Groen voedsel kan gebruikt worden om het lichaam in balans te brengen en heeft een versterkend effect voor het hele lichaamsgestel.
Blauw, indigo en paarse voedingsmiddelen hebben een verkoelend en kalmerend effect.

Om gewichtsverlies te bevorderen is het ideaal gele voedingsmiddelen te gebruiken. Oranje helpt het lichaam omde voedingsstoffen uit het voedsel te halen.  Bij het volgen van een dieet is het dus heel verstandig voeding te consumeren met de juiste kleur. Je kan ook gele kleding aantrekken!
Geel is de meest levendige kleur en bevordert energie en alertheid, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak.
Wil je dat je toeneemt aan gewicht dan is blauw de kleur! Blauw beteugelt activiteiten, waardoor de calorieën de kans krijgen om zich te verzamelen en in lichaamsvlees om te zetten. Blauw doet alles rustig, laat zich niet haasten en schept de juiste emotionele omgeving die nodig is als je je lichaam de kans wil geven om aan te komen. Bovendien kalmeert blauw de zenuwen en het klierstelsels dat ronde vormen stimuleert.

kleur-je-dagWat doen kleuren in de voeding met jou?
Rood: geeft extra energie. Je voelt je fitter, energieker
Oranje: zorgt voor meer optimisme en geneest verdriet en teleurstelling
Geel: stimuleert het vreugdegevoel en plezier, geneest depressieve gevoelens
Groen: bevordert lichamelijk uithoudingsvermogen en geneest paniek en ongerustheid
Blauw: brengt meer vredigheid en harmonie, bevordert de concentratie
Indigo: brengt meer structuur in je leven, geneest onzekerheid
Paars: stimuleert leiderschap, stimuleert emotionele stabiliteit

Er is uiteraard nog heel wat meer te schrijven rond de invloed van kleur in ons leven
Ik zou zo zeggen: om te beginnen voor vandaag: ‘ kleur je dag , kleurt je leven ‘.

Kleurrijke groet
Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com