Paragnost Eddie en Consulenten

Een kijkje op gezondheid

licht mediumEen kijkje op gezondheid en wat wij als medium kunnen betekenen

Gezondheid….we hebben er zowat allemaal onze eigen definitie van.
Er worden klassieke slogans gescandeerd als: ‘ een gezonde geest in een gezond lichaam ‘….wie zal maar eens bepalen wat een gezonde geest is….en op welke manier bepaald wordt dat het lichaam gezond is?

Er zijn mensen die roken als een ketter, niet ziek worden en ervan overtuigd zijn dat ze ‘ gezond ‘ zijn.
Gezondheid is eigenlijk niet de afwezigheid van ziekte of ziek zijn.
Er zijn mensen die hun leven lang frisdranken consumeren en nergens last van blijken te hebben.
Sommigen eten elke dag junkfood, drinken nooit water, blowen erop los, houden er een stressvol leven op na….en toch denken ze gezond te zijn, omdat ze nog niet ziek zijn geworden.

Dat er veel meer speelt dan hetgeen ik aanhaal, is een feit…het is evenmin de bedoeling een heel discours rond ziekte en gezondheid te voeren….hoe meer ik me verdiep in gezondheid, hoe dieper ik inkijk in het hele systeem en me realiseer dat er zoveel is wat we nog niet weten, en evenmin in het medische circuit is dit het geval. Er wordt in de klassieke geneeskunde helaas nog niet echt het verband gelegd tussen ziekte en emoties als mede-oorzaak van een ziekte of symptomen die ertoe bijdragen.

maxresdefault (4)Christiane Beerlandt heeft een bijzonder groots naslagwerk nagelaten ,dat al door meerdere artsen gebruikt wordt in hun praktijk, zonder blikken of blozen, ook door haar partner, eveneens arts.

Wij worden ook frequent gebeld rond gezondheidskwesties, terwijl het heel duidelijk wordt aangegeven in de ethische overeenkomst dat wij geen diagnoses stellen, geen ziektes ‘ voorspellen’, of ziektes genezen. Dit is een gedachte die voortkomt uit de tijd dat charlatans, misbruik maakten van de goedgelovigheid en wanhoop van mensen….In eerste instantie verwijzen wij bij gezondheidsvragen altijd door naar een arts, al naar gelang ieders keuze. Wij hebben hier geen verantwoordelijkheid verder en distantiëren ons van elke of welke uitspraak of voorspelling.
Waar we dan wel weer bevoegd in zijn ( niet ieder medium uiteraard) is adviezen aanreiken op natuurgeneeskundig vlak, omdat sommigen onder ons zich hier in gespecialiseerd hebben en ook de bevoegdheid hebben.

Wat er soms helaas wel eens gebeurt : er worden ons uitspraken in de mond gelegd, of de uitspraken die we niet wensen te doen, worden bijna afgedwongen toch iets te zeggen….het gesprek eindigt zonder aan de verwachting te voldoen toch iets over de één of ander zijn gezondheid te vertellen, of een voorspelling over een nakende ziekte te doen, en blijkt dat er dan toch weer vingerwijzingen naar ons adres worden gestuurd, omdat we net géén uitspraak hieromtrent doen.

Frustratie- ontlading? Boosheid? Ontgoocheld omdat wij als medium ons niet verbinden met het stellen van diagnoses? En oprecht, eerlijk en zuiver de beste adviezen aanreiken aan alle cliënten?

Het aanvoelen van blokkades bij een cliënt is niet moeilijk ( als dit ook tot een specialiteit behoort), de mogelijke riscico’s op metafysisch vlak duiden is een logisch gevolg, doch hieraan een eventuele diagnoste stellen is een brug te ver.

Cliënten hiervan bewust laten worden, hoe ze in het leven staan, hoe ze voor zichzelf zorgen, hoe hun gedachten zijn, welke patronen hen blokkeren in hun leven, eventueel bloedlijnen laten uitzuiveren door weer eens gespecialiseerde therapeuten/ helers, op een dieper zielsniveau de weg naar zichzelf terug vinden…dat is ook onze sterkte.
En wat te denken over het emotioneel aspect van het leven? Iemand kan nog zo gezond lijken, maar al jaren al zijn emoties opkroppen, dat hij er letterlijk en ‘ krop ‘ door krijgt.
Niet is wat het lijkt….bij nader inzien.

Een gezonde geest in een gezond lichaam….het is een oh zo ware uitspraak….maar wie zal bepalen wat gezond is naar geest en lichaam?
Denk je even dieper na over hoe jij je leven leeft….naast je gezonde levensstijl, toch gebukt gaat onder dagelijks zware stress? Je mag dan elke dag 2 liter water drinken, gezonde voeding eten….maar je rent als een kip zonder kop door in je leven, en je voelt af en toe dat je hart een tikje overgaat?
Leef je dan echt gezond?

Je hebt een leuke job, met veel verantwoordelijkheid, je wordt gezien, je bent zelfs een beroemd en gekend persoon….maar je davert verder in je leven aan een ritme waardoor je ‘ s avonds niet meer kan inslapen en doorslapen…snel, naar de dokter, elke dag een ‘pilletje ‘ om te slapen…maar je dendert verder als een sneltrein…is er iets wezenlijk veranderd?

Neen. Dit is symptoombestrijding en nog gevaarlijk op de koop toe. Lekker een pilletje wegslikken voor dit, en een pilletje omdat je je depressief voelt, en nog een pilletje omdat je hartritmestoornissen hebt ontwikkeld, en snel een pleistertje, want je wilt stoppen met roken…..

spiritualiteit-en-gezondheid-myriam-steemers-van-winkoop-boek-cover-9789460361692Nu heb ik wel heel veel gezegd, maar laat ons echt eerlijk met onszelf worden….ik hoef geen medium te zijn om je te kunnen voorspellen dat je vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgt.
En dan….is het te laat. Maar ach, je moet toch van ‘iets ‘ doodgaan, niet?

Mag je dan echt niets meer? Jawel, toch wel…maar van alles waar wij echt van weten wat op termijn heel schadelijk is voor dat prachtige lichaam dat we gekregen hebben, mogen we echt onze eigen verantwoordelijkheid nemen….en dit, lieve lezers, is datgene wat wij ook als down to earth hulpverlener ook mogen meegeven. En dat is heel wat anders dan ziekten voorspellen en diagnoses stellen…en al zeker niet over derden.

Er leven onder ons nog zoveel overtuigingen die we meegekregen hebben in onze opvoeding en die we ook geleerd hebben uit de verouderde zienswijzen in het onderwijs.
De modellen zijn wetenschappelijk verklaard, en hierdoor hoeft eigenlijk niemand meer echt stil te staan bij de werkelijke essentie van die gezonde geest en dat gezonde lichaam….we zouden best eens iets in onszelf moeten veranderen en ai, dat is niet altijd fijn.

Alle gekheid op een stokje, wie ons contacteert, zal altijd het antwoord krijgen dat het best beantwoord aan de vraag, zonder welke profetie te verkondigen. Ons lichaam is ons voertuig in 3 D, op Aarde, en hier zullen we het nog voor een tijdje mogen mee doen.

Lieve mensen, de eerlijkheid in ons mooie werk gebiedt ons echt om net die antwoorden te geven die soms wel eens niet van harte welkom zijn, die niet aan de verwachtingen voldoen…vertrouw maar dat we allen het allerbeste voor iedereen wensen…en hier hebben we ook jullie bij nodig.

Voor paragnost Eddie

© Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com