Paragnost Eddie en Consulenten

Kies jij voor een ‘lichter‘ leven?

Kies jij voor een ‘lichter‘ leven?Het is maar waar je in vertrouwt, in gelooft. Lichter leven, net in deze tijd waarop het zo hard rommelt op wereldvlak, en mogelijks in je persoonlijk leven. Hoe kan ik het zo weer even bedenken.
Net omdat ik ook betrokken ben in alle veranderingen, en me realiseer dat hetgeen buiten gebeurt, wel eens een afspiegeling is van wat er binnenin gebeurt. Ik zeg vaak aan mijn cliënten dat ook wij als mens eveneens door elkaar worden gerammeld, wij zijn vooral mens, boven alles menselijk met het verschil dat wij als medium, paragnost, hulpverlener absoluut een voorbeeldfunctie hebben en ook aan onszelf moeten werken. Als we zelf doorheen een zwaar of intensief proces gaan, lijkt het me vrij moeilijk om mensen die op ons rekenen, met een open vizier en open hart te beluisteren, een zuiver kanaal te zijn, ook wij hebben geen knopjes aan – en uit, ik geloof eerder dat Spirit ervoor zorgt dat we even een pas op de plaats moeten nemen…door vb ziek te worden of ‘plots ‘ geen bellers…het zijn toch allemaal tekentjes dat we in eerste instantie heel goed voor onszelf moeten zorgen, en ons eigen leven ‘ lichter ‘ dienen te maken, de bagage met onverwerkte situaties onder ogen moeten zien en desnoods zelf hulp moeten inroepen van professionals. De boodschap meegeven dat wij boven ervaringen, levenslessen staan is een totaal verkeerde boodschap en creëert valse en leugenachtige verwachtingen. Wij dienen zelf in eerste instantie het licht in onszelf te laten schijnen, het licht in elke uitdaging in te brengen, een licht-waardig voorbeeld te zijn ( en hiermee bedoel ik absoluut niet: perfect zijn, want ook dat maakt deel uit van het ophouden van een vals en onecht beeld) authentiek als mens, en wat onze taak betreft, deze zo waardig en waarachtig mogelijk neer te zetten, net zoals iedereen die het werk heeft gekozen en zo waardevol mogelijk tracht uit te voeren. We doen er allemaal toe op aarde. Gelijkwaardigheid is een belangrijke waarde in deze tijd.

Kies jij voor een ‘lichter‘ leven?Helaas ketsen vaak mensen het licht zelf weg, omdat ze liever geloven dat zijzelf of hun partner of vrienden , collega’s bezeten ‘ zijn…het woord ‘licht ‘ werkt als een rode lap op een stier. Ik ben al heel blij dat ik minder met dergelijke uitspraken van cliënten te maken krijg, ik kan er eerlijk gezegd weinig mee. Waar licht is, is ook duisternis, alleen denk ik wel dat het één niet zonder het andere kan, het is nodig om bewuster te worden waar wijzelf nog het duistere in onszelf onderdrukken en het duistere een eigen leven kan gaan leiden; zodra we onze eigen duistere kanten erkennen, kunnen we het duistere in het licht brengen en hier zijn tal van mogelijkheden om dit te doen, als het je niet alleen lukt. Wat zich op macro-niveau afspeelt, is een weerspiegeling van hetgeen in onszelf afspeelt.
Zodra we eerlijk worden naar onszelf, zullen heel wat situaties op macro-niveau ten goeie veranderen. En dat heel wat situaties op mondiaal vlak voor verwarring , chaos, vernieling zorgen, gebeurt niet zomaar, maar wel om ons massaal wakker te schudden. Zolang wij in ons eigen kleine wereldje nog oorlog voeren in onszelf, in onze kleine omgeving, zolang zullen we alles op grotere schaal weerspiegeld krijgen. Het werkt dus eigenlijk nét andersom. Het is goed om hierover na te denken en in te voelen, zonder jezelf te veroordelen als ‘ slecht ‘, al wordt soms wel het ‘ slechtste ‘ in onszelf naar boven gehaald…ook een teken dat er nog dingen zijn die om genezing, healing, vergeving…vragen. De vrede en het licht dat we zo graag zien in de wereld, begint in onszelf, in ons hart, in onze gedachten, in onze manier van praten met elkaar in plaats van ‘ over ‘ elkaar.
Hoe spectaculairder de verhalen en drama’s, hoe interessanter ?
Ik neem me elke dag voor me hier niet mee verbinden, het is een keuze die je zelf maakt om te denken, te praten, te leven vanuit duisternis of vanuit het licht in jezelf. Het is een groot verschil om bijna geobsedeerd bezig te zijn met donkere duistere ( angst-) gedachten en anderzijds te weten dat er mensen zijn die deze donkere duistere gedachten onbewust of bewust projecteren/ ventileren naar anderen. Dat donkere duistere zit allemaal in ons al dan niet verborgen als één grote schaduw…die we liefst niet laten zien aan de buitenwereld. Voor helder voelenden is dit heel voelbaar….en aangezien heel veel mensen bewuster in het leven staan, is die heldervoelendheid heel gewoon.

We weten allen dat in ons werk heel wat aan de gang is, heel donkere en duistere motieven hebben en niet nalaten die ook op elke manier in te zetten, schaamteloos zelfs. Dat wij dit weten en voelen spreekt wel voor zichzelf. We kunnen hier op twee manieren mee omgaan: vanuit dit weten en voelen kunnen we ons verbinden met het krachtigste licht van bijvoorbeeld AE MICHAEL of we reageren vanuit angst en dan laten we het duistere van de ander regelrecht naar binnen komen. Dus dat duistere….dat donkere….wordt helaas maar al te vaak gehaald vanuit Gene Zijde. Daar zitten die demonen, die duivels…sorry, ik durf hier toch stellig te schrijven dat dit onzin is en enkel maar angst voedt.
Die demonen, die duivels hoeven we niet te verhalen vanuit Gene Zijde, aan Gene Zijde is alle puur, is alles Licht en ondanks de diverse sferen aan Gene Zijde, is het niet wat sommigen hiervan plegen te maken.

Ik heb zelf zoveel hierrond gelezen, verward als ik was jaren geleden…hoe zit het nou met dolende zielen, hoe zit het nou met entiteiten die schade willen berokkenen aan nog levenden….eerlijk: ik had nog meer vragen dan antwoorden achteraf. Ik ben o.m. alles gaan lezen van Rulof, Steiner, Kubler- Ross, Jaap Hiddinga, Hans Stolp, Alice Bailey., …en nog zoveel meer….en één ding heb ik doorheen alle vakliteratuur geconcludeerd: het zit allemaal in ons, het licht, maar ook het duistere. Het is maar wat jij uit jezelf wilt halen, wilt leven, wilt stralen….

Kies jij voor een ‘lichter‘ leven?En dit is wat ik geloof en waarin ik nog steeds vertrouw: het Licht, want ze komen echt wel allemaal uit diezelfde stralende Bron van pure liefde. Heb jij hier een andere mening over, een ander gevoel dan is dat echt prima wat mij betreft, alleen…als ik nu nog iemand in een gesprek beluister die een strijd wilt voeren om het gelijk te halen dat er zoveel duisternis is, dat iemand bezeten is en al alles gedaan heeft om van die vervelende nare entiteiten af te komen en ik voel dat ik aanbots tegen een hele grote muur , dan kan ik niet anders dan iemand los te laten, want hierin kan ik iemand dan niet verder helpen dan wel door te sturen die misschien wel iets vanuit deze overtuiging kan betekenen.

Als medium, hulpverlener wil ik vooral zijn wie ik ben en waar ik voor sta en waar ik in vertrouw, en hierin mijn grenzen verleggen als een kameleon meedraaien om meer bellers of cliënten te verzamelen, doe ik niet. Dit zou de hoogste vorm van zelf-verraad zijn en dit is niet mijn taak hierin.

Hoe dan ook: het is niet moeilijk mensen die niet goed geaard zijn, een zweeftocht naar gene zijde willen maken of willen vluchten uit het leven zelf, hiervan te overtuigen.
Aarden lijkt wel voor dit soorten zoekenden als vloeken….lieve mensen, het leven mag iedereen leven zoals hij het wil of verkiest, je kan blijven hopen op een beter leven op aarde, maar je zal het niet kunnen beleven als je niet indaalt op in je lichaam, op de aarde en het leven niet in de totaliteit wilt omarmen. Spiritueel leven is geenszins het ontkennen van het aardse leven, het is geenszins het opentrekken van een schuifje, het is niet omdat iemand heel veel cursussen volgt omwille van het opdoen van kennis, of om het ego op te poetsen, of met het spirituele te flirten dat je sowieso beter bent dan iemand die hier niets voor doet, én toch in het dagelijks leven getuigt van spirit, bezieling, begeestering, afgestemd op het zielsdoel.

De ene vlucht in slik- weg pillen, sigaretten, drug, de andere vlucht onbewust in zweef-weg spiritualiteit: spiritualiteit is het leven voluit leven, omarmen, met ups en downs, de dualiteit ervan doorzien, inzien, en elke keer weer de diepe verbinding aangaan met jouw ziel…en dat: dat kan niemand anders voor je doen. Hier moet iedereen doorheen wandelen, niet door te strijden of te vechten, maar het kan ook vreugdevol, met meer gemak. Niemand heeft ons beloofd dat het makkelijk zou worden: word die dappere vredeskrijger vanuit jouw licht, een lichtend voorbeeld voor elkaar…al die kleine allesbeduidende lichtjes worden één groot licht. En dat, dat is de bedoeling van ons gezamenlijke doel in dit leven, op de prachtige plek waar we nu allen grofstoffelijk leven.

Pas dan kan je veilg en met een sterke basis de zovele dimensies doorkruisen zonder jouw weg te verliezen.
Zoek het toch niet te ver, wat op je pad komt zal zich openbaren, op het juiste kosmische moment, je hoeft helemaal niets te forceren, noch voortijdig welke chakra te laten openen….de weg toont zich vanzelf, als je maar kan luisteren naar de stem van je Ziel.

Warme lichtgroet
Medium Mieke
www.miekecoigne.com