Paragnost Eddie en Consulenten

Keuzes maken doe je met je hart niet met je hoofd

Keuzes maken doe je met je hart niet met je hoofd.        Je denkt wel aan wat je wilt verwezenlijken maar het is het beste om je hart te laten beslissen.
Waarom? Om de eenvoudige reden dat als je iets vanuit je hart doet het uiteindelijk het meest zuivere is wat je voor jezelf kan doen.
Ga je verhuizen omdat je denkt dat het beter is- economisch gezien dan? Of ga je verhuizen omdat je hart dat verlangt?
Ga je in die nieuwe baan omdat je dan meer verdient? Ook hier is economie daar ook een belangrijk stukje in, maar wat zegt je hart?
Al onze beslissingen zijn deels vanuit het hoofd genomen.

Maar wat als je uiteindelijk erachter komt dat je niet gelukkig bent in je nieuwe situatie, en dat je na een tijdje voelt-dit is het toch niet?
Dan is het een zure pruim die je mag eten want je kunt niet altijd meteen weer alles terug draaien.
De mens is een rationaal denkend wezen, maar er komt eerst een gevoel dan een gedachte en dan pas beslis je.  Dus voelen/ denken/ handelen.

Dat veel mensen ongelukkig zijn in bepaalde situaties komt omdat ze geen oplossingen zien maar alleen maar problemen.  En dan nog, problemen bestaan niet- problemen maak je zelf door verkeerde keuzes te maken. En die ontstaan dus in je hoofd. Door  je gedachtenpatronen aan te pakken kun je dus je leven sturen in de richting die je wilt.
Maar dat vergt wel oefening en -door oefening creëer je een ander zelfbeeld en kun je helemaal in je kracht gaan staan.
Stel je leven is je onmogelijk gemaakt door diverse factoren. Kan zijn door een behoorlijk zwaar Karma in een vorig leven en door de keuze om in dit leven je lessen daarin te leren met alle gevolgen van dien.
Of je opent jezelf steeds weer opnieuw voor  mensen die je juist verder van je pad af brengen en daardoor mis je alle groeikansen  in je leven.
Wat ook mogelijk is dat je uit je kracht wordt gehaald door mensen in je omgeving die een heel ander pad leven dan jij en daardoor niet in de gaten hebben waar jij eigenlijk mee bezig bent. Lees ‘’aan zichzelf denken en daardoor jouw leven te veel kunnen  beïnvloeden’’.
Wat doe je in zulke situaties? Als je zo moe bent van alsmaar herhalen van je wensen of je niet echt in de gelegenheid kunt zijn om je leven in te richten zoals het goed voelt voor jou, wat doe je dan?
Eerst en vooral goed voelen wat je echt nodig hebt en daarna kijken of er een mogelijkheid bestaat om dingen te veranderen zodat een ieder zich comfortabel voelt in de nieuwe situatie.

Dat er aanpassingen nodig zijn om je leven wat aangenamer te maken en dat je deze zelf vorm kunt geven met de mensen om je heen is wel een voorwaarde anders is er geen mogelijkheid voor verbetering van de situatie.
En daarin komt dan weer het vraagstuk- kies je uit je hoofd of uit je hart?
Vanuit je hoofd/ratio kiezen kan betekenen dat er alleen maar zwart wit gedachten de revue passeren en dat er dus een negatief beeld kan ontstaan door deze gedachten.
Vanuit je hart kiezen kan daarentegen betekenen dat je eerst je gevoel laat stromen naar de situatie en dat je ook empathie hebt met de mensen in je omgeving.
Dat daar een goed ontwikkelt bewustzijn voor nodig is hoeft geen uitleg.

Velen reageren bot en zelfzuchtig-‘’in deze situatie heb ik lang geleden besloten om uit mijn reguliere baan te stappen en de stap naar zelfstandig ondernemerschap te kiezen’’
Nooit 1 dag spijt van gehad om geheel voor mijzelf te kiezen. Met alle kracht en geloof die ik in mij had beseffend dat het een grote sprong naar een onzekere periode kon betekenen.
Maar mijn volledig vertrouwen in alle krachten en liefdevolle  energieën hebben mij de kracht gegeven om  door te zetten en mijn uiteindelijke doel te bereiken.
Dat dit niet voor iedereen weg is gelegd realiseer ik mij ook.

Velen staan nog aan de wieg van verandering, maar gelukkig hoor  ik steeds vaker- ook aan de lijn bij Eddie- dat men zich steeds bewuster aan het worden is van de mogelijkheden die wij mensen hebben.
Wat je ook doet, en in welke situatie het ook is-kies altijd vanuit je hart. Elk mens heeft de kracht om uit een bepaalde situatie te stappen. Ook al ben jij jezelf niet bewust daarvan, zoek dan hulp. Zoek mensen op die je bewust kunnen maken van je gedachten. Zoek naar verbetering van je situatie.
Alleen jij kan die stap bewust maken. Niemand hoeft in een onmogelijke angst/stress/ziekmakende levenssituatie te blijven zitten.

Soms is het de enige weg om daarin inzichten te krijgen, maar heb je die eenmaal ontvangen, stap er dan uit. Met of zonder hulp want ieder mens op aarde heeft het recht op geluk.
Maar nogmaals let op je gedachten, en kies voor de weg naar geluk  vanuit je hart nooit vanuit je gedachten.
Het zijn onze lessen op aarde en ons karma dat ons angst en verdriet brengt. Maar deze lessen zijn er uiteraard om ons inzichten te geven in wie we zijn en wat we kunnen  doen om die lessen te leren.
Daarna kun je een bevrijding ervaren die je een groot stuk dichter bij jezelf brengt.

Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn, en iedereen ervaart dat op zijn of haar eigen manier.
Kies je voor een leven in liefde dan kies je eerst en vooral voor eigenliefde zodat je ook kan leren om van een ander te houden.
Zonder eigen liefde is dat niet mogelijk en blijf je zoeken naar geluk.

Open jij jezelf voor liefde?, kies dan vanuit je hart voor jezelf en als je er ervaring in gaat krijgen dan kun je een intens gevoel van harmonie en rust beleven.
Keuzes genoeg de hele dag door, maar vanuit je hart kiezen geeft de meeste kans op echt geluk.

Ga jij voor jezelf en kies je voor het hoogste potentieel in je leven? Dan wens ik je alle geluk en kracht toe om dit te verwezenlijken.

Het is jouw leven en neem het aan met beide handen.

Warme groet,
Elisa-Lis