Paragnost Eddie & Consulenten

Jezelf accepteren

Jezelf accepterenJezelf accepteren zoals je op dit moment Bent. ‘ Zoek niets buiten jezelf, want de hemel zit vanbinnen ‘.

Hoe meer je zoekt naar vervulling buiten jezelf…hoe groter uiteindelijk de ontgoocheling is/ wordt.
Ik volg al een tijdje Kaypacha, een pracht van een kerel, die erin slaagt de ernst van alles wat zich nu in en tussen mensen afspeelt, te relativeren met een hele grote dosis humor.

Het lijkt wel alsof velen geen touw meer kunnen vastknopen aan de snelle opeenvolgende veranderingen, innerlijk is het even turbulent, in relaties vallen de lijken uit de kast, alles wat tot nu toe met de mantel der ‘ liefde ‘ werd toegedekt, blijkt niet langer te werken, op geen enkel vlak.

Vooral vrouwen hoor ik nu vaker vertwijfeld vragen ‘ Wat is er mis met mij ‘, ‘Wat ziet hij in die andere ‘ , ‘ Wat heef zij dat ik niet heb ‘, ‘ Wat heeft zij meer te bieden dan ik hem kan geven ‘ ….Het gaat helemaal niet over hem of die andere vrouw: het vertelt me helder hoe erg je aan jezelf twijfelt, niet knap genoeg, niet sexy genoeg, niet spiritueel genoeg, niet slim genoeg…Stop met jezelf te vergelijken met die andere vrouw, ze is geen concurrente, ze is wie ze is, ze is niets meer, nocht minder dan jij, jullie zijn gelijkwaardig…eenmaal je inziet dat jij hier iets te leren hebt over jezelf, verandert je energie, je overtuiging, je gedachten over jezelf.

Alles wat we allen geloven over onszelf, weerspiegelt zich in ons leven, of het gaat over relaties, over werk, over geld …het Universum reflecteert nog sterker dan ooit waar wij zelf een zootje van hebben gemaakt, maar het rechtvaardige is: we krijgen elke keer een nieuwe kans.

Ik sprak enige tijd geleden met een jonge vrouw, best bewust van zichzelf, wat ze wou, niet meer wou, kortom…eentje die had geleerd. Maar plots verviel ze zelf in een oude valkuil: het leven had niets meer te betekenen voor haar, het Universum was niet eerlijk, haar leven was om zeep, haar ex kon met alles weg, had ondertussen een  nieuwe partner, hoe het allemaal zomaar kon, en dat het niet eerlijk was, en wanneer werd hij nu gestraft, want het was zo onrechtvaardig…en zo bleef ze enige tijd doorgaan…tot ik haar één vraag stelde: ‘ Wil je wel opnieuw gelukkig zijn ‘?

‘ Wil jij het verleden nu laten gaan, want je hebt geleerd, je hebt inzicht, je bent gegroeid..wil jij nu die laatste hindernissen om opnieuw gelukkig met jezelf te worden, loslaten ‘ ?
Het werd even stil…en meteen begon ze haar verhaal opnieuw, wat ik afblokte, omdat ze niet had geantwoord op mijn vraag…een vraag om eerlijk met zichzelf te zijn.
Het antwoord was duidelijk ‘ Misschien kan ik dit wel over 30 jaar ‘.

In die momenten laat ik zelf het gesprek gaan…zolang iemand geen vrede heeft met de situatie zoals ze is, niet kan aanvaarden dat er nu eenmaal een einde komt aan een relatie, niet kan aanvaarden dat je niet sneller spiritueel verlicht kan worden ( waar ik zelf mijn twijfels over heb dat de beloofde verlichting hier op aarde het doel is) door nog meer cursussen te gaan volgen…de enige plek waar we ons kunnen mee verbinden is onze Ziel en die neemt ons nooit in de maling.
Het is ons ego -denken dat een loopje met ons neemt. Onze stille grootste verrader. Niet de ander, niet onze buurvrouw, niet onze collega’s, niet onze ex die ons verraadt.
Als we niet eerlijk met en over onszelf kunnen zijn, kunnen we het ook niet zijn met en over de ander.

Daarom nog voor de Volle Maan in Boogschutter even toch een hart onder de riem. Wie hierover meer wil lezen en weten kan via FB of youtube de gratis informatie beluisteren én zien op Kaypacha ‘ Astrologie voor de ziel ‘ …uiteraard is de informatie ook vrij te lezen via andere astrologen…het is niet de bedoeling extra voeding te geven aan zware tendenzen, dan wel objectief te leren kijken naar de gebeurtenissen in je persoonlijk leven, hoe je communiceert bijvoorbeeld, zit er nog veel woede en boosheid bij jou, dan is de kans nu wel iets sterker dat de bommetjes weer zullen knallen.
Waar vuur is, is vaker vuur-werk…maar inzicht geeft ook weer uitzicht.
Sluit vrede met je verleden, met het lichaam en het gezicht waarmee je geboren werd.
Omarm vandaag de rimpels die je aangapen, de lichaamsdelen die misschien al wat slapper hangen of uitsteken waar het niet moet, het haar waar nimmer een krul in blijft zitten of omgekeerd, waar de krul er niet uit wil.
Een prachtige lofzang van de Tibetaanse dichteres Saraha verwoordt het prachtig….” Hier in dit lichaam zijn heilige rivieren: hier zijn zowel de zon en de maan als alle pelgrimsoorden…Ik ben geen tempel tegengekomen die zo goddeljk is als mijn eigen lichaam. ‘

Het zal nogal wat voeten in de aarde hebben, leren houden van onze eigen pelgrimsoorden!
Maar eer de ware liefde tot bloei kan komen, zullen we eerst onszelf moeten accepteren zoals we op dit moment zijn.
Niet zoals we morgen zijn, of volgende week, of als we 10 kilo lichter of zwaarder zijn, of tot we spiritueel verlichter zullen zijn.

Accepteren is erkennen dat een situatie is zoals hij is: dat er nog niet gehealde gekwetste delen in ons leven en relaties belemmeren, dat we 10 kilo te zwaar zijn of te licht, dat ons haar dunner begint te worden, of dat de donkere afgetekende wallen onder onze ogen ons vermoeide leven verraden…
Door te accepteren wat nu is, komt er ruimte om te veranderen wat nu binnen de mogelijkheden ligt te veranderen.
Wat is jouw waarheid? Is het jouw waarheid? Hoe weet je dat iets jouw waarheid is?
Voornamelijk vrouwen lijden aan het feit dat ze de schoonheid wel in andere vrouwen zien, maar helaas niet in zichzelf.
Pas als we geleerd hebben onze eigen en unieke schittering te erkennen, kunnen we leren die aan de omgeving te laten zien.
Maak vandaag het volgende zinnetje tot jouw persoonlijke mantra: ‘ Ik ben wie ik ben en wie ik ben is schitterend. ‘
Het is de tijd van verbinding vanuit wie jij bent, het Vissen-tijdperk is voorbij, het is tijd dat we beseffen elkaar nodig te hebben om de nieuwe waarden in het Aquariustijdperk neer te zetten, waarden die gaan over samenwerking in  gelijkwaardigheid en zelfrealisatie.
Haal het beste uit de ander want dit is de manier waarop je het beste uit jezelf kan halen.

Heel veel liefs
Medium Mieke

www.miekecoigne.com