Paragnost Eddie en Consulenten

Wie is mijn ‘ ware geliefde ‘?

Wie is mijn ‘ ware geliefde ‘?Vaak gaan consulten over liefde, dé liefde, dé ultieme liefde, dé gedroomde ideale voor eeuwig-durende liefde. Ik ben nogal nuchter ingesteld als het over dit soort idealistisch geromantiseerde bijna onaards gestelde vragen gaat, omdat elk nieuw begin overwegend als dé ‘ ware ‘ liefde ervaren wordt. Het is ook zo…elke nieuwe liefde is aanvankelijk dé ware liefde , mettertijd wordt het na een tijdje helder en duidelijk of die aanvankelijk ‘ ware ‘ liefde standhoudt of niet en dat heeft uiteraard met veel meer aspecten te maken dan ik in dit blog neerschrijf.

Ik kies ervoor ‘ liefde ‘ op een andere manier te belichten.

Wie bepaalt wat ‘ ware liefde ‘ is?
En waaruit wordt dit afgeleid om te bepalen wat ware liefde IS?
Zolang er liefde is, is elke liefde een waarheid…ongeacht waarop de bepalingen waarin wij geconditioneerd zijn iets als/ iemand een ware liefde te beschouwen.

Liefde op zich draagt niets onwaar in zich- liefde is een staat van Zijn, en die liefde begint bij onszelf. Een levensdurende warme liefdevolle en onuitputtelijke energie die we levenslang mogen voeden, koesteren als het mooiste geschenk dat we onszelf geven.

Zijn we niet zelf verbonden in die mooie liefdesstroom met onszelf, zullen ‘ ware liefdes ‘ vaak een projectie zijn van onvervulde verlangens….op zoek naar de volgende….Ware Liefde leert ons te beginnen in onszelf, met onszelf.

Vaak wordt me de vraag gesteld: ‘ Was hij/ zij dan niet dé ware voor mij ‘ met de onderliggende niet-gestelde vraag: ‘ Waarom is hij/ zij niet gebleven, waarom? ‘ . Die vragen zijn niet zo simpelweg te verklaren….de enige vraag die ik stel: ‘ Hou je waarachtig van jezelf, voel je jezelf nog in liefde voor wie jij bent, los van wie dan ook ‘ ?Vaak praat ik met cliënten die anders geaard zijn….dit zijn de woorden die ze zelf uitspreken…anders- geaard: staat op waarachtige liefde een ‘ aard ‘ ?

Wie is mijn ‘ ware geliefde ‘?De angst door de buitenwereld veroordeeld te worden…en het onderdrukken van een waar-achtig liefhebben vanuit de Ware Liefde die JIJ bent.
Ware Liefde voor onszelf eindigt niet bij het beëindigen van een geprojecteerde ware liefde…ze leert ons onszelf waarachtig lief te hebben, omdat wijzelf Ware Liefde ZIJN.

We zijn nog steeds op weg om onvoorwaardelijk van ons-Zelf te leren houden.

De dag dat we waarachtig de Ware Liefde die wij zijn omarmen….is er geen behoefte meer om over Ware Liefde te oordelen, wie wel of niet in Ware Liefde leeft, ongeacht ras, kleur, gender, leeftijd, roem, titels, geld….is er geen behoefte meer om duizend plaatjes van onszelf neer te zetten om onszelf te overtuigen dat we Ware Liefde verdienen, het zal bij een schreeuw naar Ware Liefde blijven…tot we in vrede met wie we Zijn, de Ware Liefde in onszelf herkennen, erkennen en onvoorwaardelijk accepteren.
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com