Paragnost Eddie & Consulenten

Invloed van de volle maan

Invloed van de volle maanInvloed van de volle maan op 20 maart en maansverduistering op 23 maart.
We zijn weer zover…de invloed van de Volle Maan is vaak al dagen vooraf voelbaar voor de meeste aardbewoners en erbovenop krijgen we nog eens een tweede maansverduistering.

De volle maan, de EIMAAN genoemd, staat volop in het teken van ont-luiken, en alles wat ontluikt in ons leven, in de natuur, bij dieren, is nog heel pril, heel fragiel en heeft aandacht, zorg nodig.

Herken je bij jezelf dat je heel diep van binnen voelt, een andere richting te willen uitgaan op vb werkvlak?
Voel je al even dat de studie die je aanvankelijk met zoveel passie hebt opgenomen, niet leidt naar waar jouw werkelijke passie zit?
Merk je in relaties of een intieme relatie dat er geen wezenlijkehartsverbinding meer is en je twijfelt of je doorgaat of stopt?

Wat zijn jouw dromen, verlangens?
Wat is voor jou belangrijk in jouw leven?
Hoe zie jij je dromen te realiseren? ( wat zie je jezelf doen, wat hoor je jezelf zeggen, wat voel je hierbij, wat hoor je mensen om je heen zeggen…hoe duidelijker en specifieker je hierin bent, hoe krachtiger het Universum met je meewerkt…zie het als een kosmische bestelling, die je afgeeft aan het Universum en vertrouwt op wat je mag ontvangen)
Wat, wie heb je hierbij eventueel nodig?
Heb je voldoende vertrouwen in de weg die je wil uitgaan, ondanks de adviezen die je krijgt iets niet te doen?
Sta je met beide benen op de grond, met je voeten geworteld in de aarde, zodat je bij het eerstvolgende mogelijke obstakel, niet opgeeft, maar doorzet?
De Maan staat in Weegschaal en weegschaal weerspiegelt de omgang met mensen, vriendschappen, relaties, het gaat over jou en de ander(en). Weegschaal- energie is overwegend gevoelig, kwetsbaar, verbindend, daarentegen is het duidelijk dat met deverduistering van 23 maart relationeel gerichte thema’s aan de oppervlakte komen.

Het is een mooi gegeven in relaties naar harmonie te streven…alleen, als dit ten koste gaat van jezelf, dan klopt het hele verhaal in een contact niet, er is geen evenwicht/ balans.

Alleen jijzelf kan dan beslissen of je verder gaat met het contact of niet, of de ander de bereidheid heeft om dieper te schouwen bij zichzelf.
Het gebeurt wel eens dat de ander subtiel manipulatief gedrag vertoont om je te intimideren…ook aan jou de keuze of je hier verder nog in meegaat of je laat verleiden in een ” verbaal georiënteerde ” machtsstrijd.

Laat de ander in eigen- waarde, ook al heb je de neiging, vanuit een niet-geheald gekwetst deel van jezelf, hier wel in mee te gaan.
Je kan hier anders mee omgaan: vanuit een diepere liefde voor jezelf en het respect en compassion, mededogen voor jezelf en de ander.

Morgen gaat de zon van Vissen naar Ram  en het begin van de lente met de vuur-energie als toonaangever: herken je op dit moment jouw power, jouw bruisende energie om ertegenaan te gaan?
Hiermee bedoel ik niet TEGEN de dingen ingaan, dan wel vooruit te willen gaan, jouw flow, jouw stroom volgen en je hierin vanuit being centered ruimte geven.
Voel je hier een grote JA in je hele wezen…dat is jouw POWER energie, jouw VUURenergie.
Op die krachtige energie ben je afgestemd en die geeft jou de boost om je plannen, je dromen, je verlangens neer te zetten…koester met alle zorg en liefde die zaadjes die je eerder hebt geplant.
Vuur dat te hevig brandt kan heel snel uitdoven..dus het is ook belangrijk je innerlijk vuur af te lijnen op het vuur van de kosmos en die in balans te houden.
Een prachtige manier is het doen van een vuurloop.
Jaren geleden heb ik o.a. ook de opleiding tot emotioneel lichaamswerker afgerond  en een best intensieve jaartraining ‘ Jezelf binnenste buiten keren met de elementen ‘  en eveneens hierin ook groepen geassisteerd. Van het hoofd naar het hart, van denken naar voelen en ervaren. Een hele reis van boven naar beneden, een weg van descentie, van indalen..en maar goed ook, want ik ben een lentekind, eind-decade ram, een denker en graver en onderzoeker…en merkwaardig amper hoofdpijn.

Denk maar niet dat het zo eventjes over hete kolen lopen werd…over in de aarde begraven worden met enkel mijn kopje boven de aarde…stroomopwaarts en – afwaarts in het water lopen, in een hoger kon al niet, boom-klimmen, en ik met de overtuiging met mijn vrij korte stampers dat ik dit niet kon….en toch, éénmaal in de boom.zat ik er veilig, maar ik moest er ook weer uit!
Ik kon maar één ding: me volledig overgeven in het volste vertrouwen dat ik veilig zou landen, op de grond.

Is jouw vuur in evenwicht met het kosmisch-aardse vuur dan is het vrijwel onmogelijk je voetjes te verbranden. Over hete kolen moet je niet doen om te bewijzen dat je het kan, het heeft hier niets mee te maken, dit voor alle duidelijkheid: mijn ervaringen bij deze waren van deze aard zo ervaringsgericht en tegelijk duidelijk: over hete kolen lopen, omdat iemand je uitnodigt en je voelt geen verbinding op dit enigste moment met je eigen innerlijk vuur, hetgeen zonder te oordelen, leidt ongewis tot het verbranden van je pootje.

Ik hou van alles in de natuur, alle elementen…het vuur vind ik nog steeds adembenemend prachtig, ik hou van natuurrituelen in de natuur, wellicht een herinnering aan eerdere levens.
Als je je eigen vuur-energie goed weet te kanaliseren, kunnen je dromen, je verlangens gestalte krijgen…hiervoor is geduld en vertrouwen van belang.
Dit is in relaties net zo: waar een beginnende relatie vol passie en vuur start, kan het vuur ook weer snel doven, als er niets meer is dan enkel passie en vuur.
Alle elementen zijn van wezenlijk belang in ons leven, het ene element is niet beter dan het ander.

Geduld en het vermijden van drastische beslissingen waardoor je in de problemen kan komen. ( vb je ontslag nemen op een werkplek omdat je het niet langer ziet zitten, maar je hebt totaal nog geen idee wat je dan echt wil, lijkt me onverstandig. We leven nog steeds op aarde, waarin we allen in datzelfde bootje zitten, nl de huur betalen, de nutsvoorzieningen betalen enz….).

Met de komende verduistering van de weegschaal-maan  kan het gebeuren dat versluierde situaties helder worden, diep verdrongen emoties aan de oppervlakte komen…laat het er allemaal maar zijn, blijf er niet in hangen, we blijven opschonen en het is goed zoals het is.

Lief zijn voor jezelf, trouw zijn aan jezelf, het heilige verbond met jezelf sluiten, voel hoe geliefd je bent als je maar toestaat om eerst van jezelf te houden: dat vuurtje in je hart te laten branden, want dat is wat ons gevraagd wordt.
Zo boven, zo beneden,
Zo binnen, zo buiten.
Liefs en een mooie volle maan-dag, in volle kracht en liefde voor het AL.
Met dank aan onze Grote Moeder Gaia die dag na dag opnieuw ons alles geeft wat we nodig hebben om het leven te creëren dat we onszelf en anderen gunnen.

Medium Mieke

www.miekecoigne.com