Paragnost Eddie en Consulenten

Innerlijke kracht en gedachten

Innerlijke kracht en gedachtenInnerlijke kracht en gedachten. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je gedachten de ontwerpers, creators zijn van je bestemming?

Een van de belangrijkste veranderingen die we kunnen maken is de kwaliteit; de energie om onze gedachten te onderzoeken.

De kwaliteit, de energie van de vele vragen, wordt bepaald door de kwaliteit en de energie van de gedachten.

Wist je dat we meer dan 60.000 gedachten per dag hebben, waarvan de meeste gedachten negatief gekleurd zijn. Dit negatieve geklets kan bijvoorbeeld klinken als: ’Ik zie er vandaag moe uit’. ‘Ik zie er vreselijk uit met dat kleed’. Het kan gebeuren dat als je de telefoon neerlegt na afloop van een gesprek bij jezelf denkt: ’Ik had dit of dat moeten zeggen’.

Je dagelijkse gedrag zorgt ervoor dat je ofwel je kracht uit handen geeft of je kracht in eigen handen neemt.

Hoe vaak gebeurt het dat je je eigen kracht uit handen geeft? Welke excuses vertel je aan jezelf en anderen waarom je dit doet?

Hoeveel excuses kun je onder één noemer scharen?
Vertel je dat je geen andere keuze hebt en zo ja, waarom ben je ervan overtuigd geen andere keuze te kunnen maken?

Elke keer dat we aan onszelf het ene vertellen en het andere doen, geven we onze kracht uit handen.

Welke vraag stel je aan jezelf en wat is de energie in deze vraag? Het niet-weten welke impact het heeft om vanuit angst, wantrouwen en zorgen te denken, heeft gevolgen voor hetgeen gecreëerd wordt. Ons herinneren dat we allen creators en co-creators zijn is wat we aan onszelf verschuldigd zijn.

De enige vraag die cruciaal je denken kan veranderen is: ‘Is dit een keuze vanuit zelfliefde en kracht of is dit een keuze waarin ik mijn kracht weggeef omdat ik niet van mezelf houd’.

Voor je een keuze maakt, stel jezelf die vraag die je niveau van denken verhoogt. Je zult merken dat je vaak, door even contact te maken met jezelf en je af te vragen: ’Voel ik me door deze keuze zwak of sterk’, heel goed weet je of je al dan niet je kracht uit handen geeft.

Het is onvermijdelijk dat we op elk moment keuzes maken waar we het risico lopen onze kracht weg te geven. Bewust ervaren en daarbij stil staan, helpt ons dieper te schouwen in de zovele misleidingen en afleidingen op onze levensweg.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45