Paragnost Eddie en Consulenten

In balans met KLEUREN

In balans met KLEURENVoor vandaag breng ik het effect van kleuren onder de aandacht…meer bepaald wat een gekleurde bril ( als eventueel onderdeel van kleurentherapie) voor jou kan betekenen op gezondheidsvlak. Even opzoeken op internet waar je die gekleurde brillen kan aanschaffen is zo gepiept… misschien een goed idee om als verjaardagscadeautje te ontvangen?

Uiteraard is het dragen van een gekleurde bril één van de vele manieren die gezondheidsbevorderend werken: voeding – de kleuren van je kleren – edelstenen – muziek beluisteren of zelf musiceren – schilderen/tekenen…- mediteren op de kleuren en visualiseren – lichttherapie ….kleuren hebben zeker een belangrijke invloed op ons lichaam, onze geest en onze ziel.

We mogen dan best heel veel met spiritualiteit bezig zijn…bezig zijn…dus af en toe wat extra aandacht aan ons aardse voertuig is van even groot belang, vind ik.

Het dragen van een gekleurde bril doet méér dan we kunnen vermoeden nl kleurtrillingen worden over ons hele organisme verspreid zodat ze een diepgaande invloed uitoefenen op onze cellen.
Ze werken als elektromagnetische golven met bepaalde frequenties via de ogen direct op de hersenen in en maken reacties los die herstel van onharmonische situaties mogelijk maken, zodat ons lichaam zichzelf weer kan herstellen en vernieuwen.

Door je helemaal in kleur te laten dompelen ( en hier zijn diverse manieren voor, kan je de werking van een kleur compleet ervaren. Zoals Goethe schreef dat ogen, geest en lichaam door kleuren precies op elkaar zijn afgestemd. Goethe heeft in zijn kleurenleer op de helende/ genezende  werking van kleuren gewezen.

Hoe gemakkelijk is dit…gedurende 15 minuutjes een gekleurde bril dragen!
De gekleurde bril kent geen bijwerkingen en zorgt voor balans op een heel diep niveau en is bij deze heel betrouwbaar.

Let op: het dragen van een gekleurde bril is geen vervanging voor een arts!

Zoals je ziet zijn er 7 gekleurde brillen ( zoals we klassiek uitgaan van de 7 chakra’s….we hebben er uiteraard veel meer)

Een rode bril werkt activerend, doet je levenskracht toenemen, stimuleert je doorzettingsvermogen.
Rood brengt het bloed in beweging, verhoogt de polsslag, bloeddruk en ademhaling.
Een rode bril kan je ook gebruiken voor reumatische klachten
Een oranje bril verdrijft vermoeidheid, lusteloosheid, depressiviteit.
Oranje is de kleur dat de levensvreugde en levenslust vergroot.

Een gele bril is heel goed bij acute vermoeidheid, concentratieproblemen, stemt blijmoedig en lichthartig en beïnvloedt het gemoed op een positieve manier. Ook goed om de studiezin aan te wakkeren ( activeert de hersenen)

Een groene bril is heilzaam bij stress, nervositeit en zorgt voor innerlijke rust, harmonie en een tevreden gevoel.
Ook werkt het ondersteunend voor je stofwisseling, werkt ontspannend voor je ogen.

Een blauwe bril verlaagt de bloeddruk, kalmeert de ademhaling, verzacht hoofdpijn, migraine, pijn en spanningen. Blauw brengt rust en ook voor de ogen werkt blauw pijnstillend en verkoelend.
Voor mensen die last hebben van slaapproblemen, zorgt deze voor een diepe slaap!

Een indigo bril brengt je in meer tot diepe ontspanning, rust, vrede, vooral als je een zware dag hebt gehad ( ik denk aan mensen die in het onderwijs staan, schrijvers, boekhouders…heel sterk met het hoofd bezig zijn).

Een violette bril werkt al regulator tussen geest en lichaam, is goed geschikt bij meditatie, vergroot de intuïtie en spiritualiteit.

Een gekleurde bril kan volgens eigen wens gemakkelijk worden veranderd.
Rood, geel en blauw zijn de drie zuivere kleuren ; oranje, groen en violet zijn drie secundaire kleuren, je kan dus naar wens zo vaak wisselen als je zelf wilt.

Kies je kleur, en kijk ook eens door een roze bril
Liefs
Medium Mieke
www.miekecoigne.com