Paragnost Eddie & Consulenten

Ik weet niet wie ik ben?

https://www.paragnost-eddie.nl/ik-weet-niet-wie-ik-ben/Ik wil mijzelf zijn maar ik weet niet wie ik ben?
Eens mens in deze tijden heeft het best wel lastig. We moeten ontzettend veel van onszelf en van anderen om onszelf en elkaar gelukkig te maken.

Nu heb ik nieuws voor je, je kan een ander niet gelukkig maken wel jezelf.
Vraag? Hoe bedoel je dat nu… Wel heel eenvoudig ten eerste bestaat geluk niet uit een constante beleving van gelukzaligheid.
Geluk bestaat uit momenten en die momenten kun je bv beleven door iets voor jezelf te doen waar je ‘jezelf ‘’inderdaad’’…’’gelukkig door voelt.

Vandaar ook dat zovele mensen steeds weer opnieuw op zoek gaan naar dingen waar ze gelukkig door worden.
Geluk zit in de kleine dingen maar uiteraard ook in dingen die te maken hebben met gevoelens van tevredenheid en liefdevolle momenten met partner, kinderen, familie, vrienden etc.
Waar geluk niet in zit is de gedachte aan materiele zaken zoals een mooie auto een dure vakantie, een kledingkast vol kleding etc.
Dit zijn dingen die slechts korte geluksmomenten geven en ook dan wil je steeds maar weer meer en meer om dat gevoel vast te houden.

Iemand zei eens tegen mij ‘’maar ik weet helemaal niet wie ik ben’’…
‘’Wie ben ik nu werkelijk? Ik voel mij zo leeg dat ik niet weet wie ik ben en wat ik moet doen om mijn gevoel weer terug te krijgen.
Deze mens had zijn leven lang heel hard gewerkt om alle luxe voor zijn gezin te kunnen kopen en aan geld geen gebrek.
Maar de man was zo eenzaam door de afwezigheid van geluk dat hij niet meer wist wie hij werkelijk was.’
Hij wist zich ook niet meer in het gezin aan te passen want dat was wat hij zijn hele werkende leven had gedaan. Zich aanpassen aan zijn gezin, zijn ouders ,zijn vrienden, zijn leven was niet meer van hem.

Triest genoeg maar hij was er wel op tijd bij met deze hulpvraag.
Na een tijd lange gesprekken te hebben gevoerd met hem om alles weer op een rijtje te krijgen is hij langzaam maar zeker tot het besef gekomen dat er alleen maar het nu is en dat hij in de aanwezigheid van anderen niet meer die ander kon spelen.
‘’Precies’’ hij speelde 30 jaar van zijn leven een rol en de man was zwaar ongelukkig en zichzelf volkomen kwijt geraakt.
Uiteindelijk heeft hij besloten om zijn werk af te bouwen en het stokje over te geven aan zijn schoonzoon met de boodschap ‘’wees wie je bent en waak over jezelf er is maar één jij.
Jaren later hoorde ik nog eens van hem en hij had zijn hele leven omgegooid, zijn huwelijk heeft het helaas niet gered omdat zijn vrouw de luxe niet kwijt wilde. Ook een keus die hij heeft moeten respecteren.

Hij zelf is opnieuw begonnen door simpeler te gaan leven, hij heeft een andere leefwijze aangenomen en is nu heel gelukkig met zijn nieuwe partner die hem geheel zichzelf laat zijn. Samen mediteren ze en zijn ze veel in de natuur te vinden aan de zee waar hij wel een huis heeft gekocht de enige luxe die hij zichzelf heeft gepermitteerd.
Zo zie je maar hoe het kan lopen dit is nu een verhaal over iemand die teveel met de buitenkant bezig is geweest, en zijn leven gelukkig een andere wending heeft kunnen geven. Er zijn uiteraard ook mensen die niet weten wie ze zijn doordat het leven bv in een stroomversnelling is geraakt en ze daar moeilijk weer uit kunnen komen.
Vervreemding van jezelf is een naar gevoel en dat kan in sommige gevallen voor een behoorlijke verwijdering van je omgeving geven.

Weet jij wie jij bent? Weet je wat je werkelijk wilt, weet je nog wat je intentie was toen je net begon met werken bv toen je nog jong was en net in het leven stapte? Vele mensen zijn nu in een fase waarin ze daadwerkelijk aan het voelen zijn wat ze nog willen de rest van hun leven.
Heel goed zou ik zeggen. Ga vooral op je gevoel af en onderzoek je ware gevoelens.
Je zou wel eens raar op staan te kijken als je opeens merkt dat er van alles wat je ooit van plan was niets terecht is gekomen en dat helemaal vervreemd bent van wie je echt bent.
Neem op tijd afstand van je werk van je relatie van je vrienden van je familie, en alleen maar om te onderzoeken wie je bent en wat je nog wilt in dit leven.
Nogmaals er is maar één jij en jij bent toch echt de belangrijkste persoon in je eigen leven. Kortom zonder jou is er niets. Even een doordenkertje maar wel de moeite waard. Leven is niet altijd wat je jezelf er bij had voorgesteld maar als je er op tijd bij bent dan kun je die verandering zeker nog doorvoeren. Het is zeker de moeite waard om het roer om te gooien. Durf maar, doe het maar, leef maar.

Wil je er eens over praten met mij dan kun je mij vinden bij Paragnost Eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis