Paragnost Eddie en Consulenten

Iedereen droomtIedereen droomt….hoe kan jij je je dromen her-inneren?

Iedereen droomt elke nacht, alleen gebeurt het vaak dat je je hiervan niets of weinig kan herinneren. Soms zeggen mensen dan wel eens dat ze niet dromen, doch het is niet omdat je je het niet herinnert als je wakker wordt, dat je niet hebt gedroomd.
Gebeurt het wel eens dat je humeurig wakker wordt, je je helemaal niet fit voelt, alsof je hard hebt gewerkt, terwijl je je net fit en monter zou moeten voelen…tja, dat moeten, we weten ondertussen wel dat het wel wat anders kan gaan.
Je kan zelf heel wat kleine dingetjes doen als jij je heel graag je dromen zou willen herinneren. Belangrijk is dat je op een rustige manier de avond ingaat, de drukte van de dag loslaat, ruzie en woordenwisselingen vermijd en de stress buiten de deur houdt.

In dit blog geef ik je een paar eenvoudige en luchtige wegwijzers om je je dromen te herinneren, indien jij dit uiteraard belangrijk vindt, of indien je je wel flarden herinnert en ergens weet dat dromen ook boodschappen kunnen geven voor jouw persoonlijk leven.
Voordat je gaat slapen zetten positief geformuleerde affirmaties de toon voor jouw nachtelijke reizen. Vb

– Ik geniet van het dromen, want daardoor kan ik creatiever in het leven staan
– Mijn dromen zijn vredig en heilzaam
– Mijn dromen dienen mijn allerhoogste goed en welzijn
– Ik neem mijn droompotentieel mee naar mijn waakbewustzijn
– Ik stel me open voor magische reizen wanneer ik de drempel van deze wereld naar een andere over stap
– Ik stel me open om situatie X te begrijpen en wil graag meer helderheid via mijn dromen ontvangen

droomtJe kan je eigen affirmaties zelf verder aanvullen of herwerken op een positieve manier, want deze bereiden je omgeving en je energievibratie voor net zoals een instrument voor een optreden wordt gestemd. Door het opschrijven én uitspreken van je positieve intenties geef je jezelf de toestemming de deuren naar inzicht te openen en je de diepere betekenis van je dromen te herinneren en te begrijpen.
Kies één affirmatie voor je slapengaat en houd je intentie in je gedachten, spreek de affirmatie uit tot je deze in je hart voelt.

Je kan de hulp inroepen van je droomgids ( en / of andere wezens) en/ of Aartsengel Michaël via je droom helderheid te mogen ontvangen rond een situatie waar je niet bij kan met je nuchter verstand. Je kan hier best een dagelijks ritueel van maken zonder hierin dwangmatig te worden.
Een rustige slaapomgeving is bevorderlijk voor het dromen, een gezonde slaapomgeving is vrij van technische apparatuur in eerste instantie! Blauwe en groene kleuren ( en ook aardekleuren) hebben een rustgevende invloed. Spiegels ( volgens Feng Shui) functioneren als een ingang voor andere energieën, het is dus belangrijk spiegels te bedekken met mooie stoffen voor je gaat slapen, omdat deze de ‘ poorten ‘ sluiten. Je kan ook een droomkussentje ( gevuld met bijvoet vb ( stimuleert helderziendheid) en lavendel ( voor het ontwaken van je helderziendheid en is ook rustgevend uiteraard) maken en onder je hoofdkussen leggen.

Wil je het krijgen van fijne dromen bevorderen dan is het luisteren naar rustgevende muziek heel bevorderlijk. Wil je je instellen om astrale reizen te maken dan is drummuziek ( of een soundscape) bevorderlijk. Zolang dit maar voor jou een fijn en positief gevoel geeft en gevoelens opwekt die je in je dromen wenst te ervaren.
Handig en interessant is ook een droomdagboek op je nachtkastje te leggen en zodra je wakker wordt kan je je droom noteren…eenmaal terug in het ‘dagbewustzijn ‘ en ons weer begeven op weg naar het werk, ‘ vergeten ‘ we heel snel wat we gedroomd hebben.

dromenBelangrijke tip bij het ontwaken! Tijdens onze slaap draaien we ons regelmatig om ( uitzonderingen : er zijn ook mensen die en hele nacht op één plekje blijven liggen) en veranderen we frequent van houding, ons lichaam slaat de herinneringen van onze dromen op .
Als je bij het wakker worden een paar keer van houding verandert, kan het helpen herinneringen uit je lichaam vrij te maken, zodat je je delen van de dromen kan herinneren die je had toen je in die houding lag. Je draait je vb terwijl je droomt op je rechterkant. Je lichaam slaat de dromen die je hebt op in de spieren aan de rechterkant. Als je terwijl je droomt op je linkerkant of je rug gaat liggen, slaat je lichaam de herinneringen op aan de linkerkant. Wanneer je dus wakker wordt, kan je best voorzichtig een paar keer anders gaan liggen en kijken welke gevoelens en beelden je tijdens je slaat hebt ervaren.

– Je rolt bij het wakker worden voorzichtig op je rechterkant…blijf even liggen
– Je draait je nu voorzichtig op je rug en je blijft even liggen op je rug
– En tot slot draai je je nu op je linkerkant en je blijft even liggen

Rustig de tijd nemen om de verschillende indrukken en gewaarwordingen die je in elke houding hebt ervaren op te nemen….het is een kwestie van volhouden.
Het was even tijd om een luchtig blogje te schrijven, uiteraard is er nog veel meer te schrijven rond dromen, symboliek van dromen enz…bij deze, zoete dromen gewenst lieve lezers!
Veel plezier met het droomspeurwerk!
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com