Paragnost Eddie en Consulenten

Houd het leven open

Houd het leven openHoud het leven open. De grootste obsessie waaraan de mensheid lijdt is die van ‘wat er zou moeten zijn’. Het is een obsessie van miljoenen mensen op aarde. Als je daar even bij stilstaat, is dit niet krankzinnig?

We zijn goddelijke wezens die in slaap zijn gevallen, we zijn bedelaars geworden. Sommige bedelaars proberen hun goddelijke essentie te claimen, ze doen enorme inspanningen en ontwaken.

Waar worden wij wakker, of waar ontwaken wij? In de toekomst? In het heden? Het verleden is er niet meer, dat is voorbij, de toekomst is er nog niet. Je kunt alleen hier en nu ontwaken. Het enige moment dat er ‘is’, de enige ‘werkelijkheid’ die er is.

Echt ‘gezonde’ mensen maken zich niet druk om wat er zou moeten zijn. In het wat er zou moeten zijn, wordt aangegeven dat iets niet goed is zoals het is in het moment. Er is geen acceptatie dat bijvoorbeeld jouw partner in het hier en nu is zoals je partner is. Je partner zou hier en nu anders moeten zijn. Waarom?

Alles wat we ons ooit hadden kunnen voorstellen dat we zouden moeten zijn, of dat anderen zouden moeten zijn, zijn we al, zijn anderen al. We zijn volmaakt zoals we zijn ‘in’ het moment, want er is niets anders. Waarom oordelen over het verleden? Het verleden was niet goed, het heden is niet goed, het zou anders moeten zijn in de toekomst. Is dit niet krankzinnig?

Met al onze aardse onvolmaaktheden zijn we volmaakt in het moment. We zijn volmaakt onvolmaakt en in essentie zijn we Bronwezens. Als we dat eenmaal hebben begrepen, waar maken we ons dan zorgen over? Waarom met zoveel haast en opgejaagdheid naar de toekomst willen spurten?

Echt gezonde mensen zijn geïnteresseerd in het heden, dat wat er is. Als we het hier en nu betreden, naar binnen gaan, zullen we het ultieme vinden, onszelf vinden. Daar vinden we onze ultieme wezen als Bronwezen en daar moet je niets meer worden.

Ons leven kan een wandeling worden zonder bestemming, die nergens specifiek naartoe gaat. Genietend van elke zonnestraal, elke vogel die langskomt, elke boom en van elk mens. Zo houden we het leven open. Hier en nu in dit moment.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45