Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe kun je leren om van jezelf te houden

Hoe kun je leren om van jezelf te houdenVan jezelf houden is fantastisch. Je voelt je verliefd op het leven en accepteert het leven zoals het zich aandient. Hoe kun je nu leren om die liefde voor jezelf te leren voelen?
Dat kan eigenlijk heel eenvoudig je moet het echter wel willen leren.

1-Ten eerste mag je stoppen met jezelf naar beneden te halen. Dus stop met kritiek op jezelf. Geen voorwaarden hebben aan jezelf en ook niet aan anderen.
-Weet dat je goed bent zoals je bent op het moment zodat je makkelijker veranderingen kan doorvoeren in je leven. Als je jezelf verzet tegen veranderingen krijg je het moeilijk.
-Elke dag staan er wel veranderingen te wachten en laat die veranderingen er zijn. Omdat alles in beweging blijft zal er ook altijd verandering op je pad blijven komen accepteer dat.
-We hebben het vermogen meegekregen om ons aan te passen en dat is onze kracht.

Zelfwaardering is superbelangrijk omdat dat ons gevoel van eigenwaarde vergroot. Als ons denken gericht is op dat we niet goed genoeg zijn dan blijven we manieren zoeken om onszelf niet goed genoeg te voelen. We manipuleren onszelf dan zodanig dat we bv uitstelgedrag hanteren of we eten ongezond of we drinken te veel alcohol of noem het maar op.
We hoeven niet perfect te zijn dat is immers niemand. En dat is ook niet nodig. Het zou behoorlijk saai zijn trouwens . Mensen die denken dat ze perfect zijn dat zijn mensen die over het algemeen niet zo leuk zijn om mee om te gaan.

Onzeker zijn we allemaal wel op een bepaald gebied. Je kan de grootste studiebol zijn maar in de omgang met mensen kun je behoorlijk geremd zijn uit angst niet leuk genoeg te worden bevonden.

En zo hebben we allemaal wel iets. Het beste is om jezelf niet zo onder druk te zetten en je eigen unieke talenten te ontdekken. Om zo waardering te krijgen voor je eigen rol hier op aarde. Onthoudt dat we allen uniek zijn en dat we onszelf niet zo hoeven te bekritiseren.

2. Je hoeft je zelf geen angst aan te jagen dat is nergens voor nodig. Zo veel mensen maken zichzelf echt ziek door angstige gedachten ze maken alles groter dan het is en verergeren juist daardoor hun probleem. Wat een vreselijk leven heb je als je steeds maar denkt dat alles in het honderd loopt.

Piekerende nachten waardoor je trouwens geen stap verder komt want wakker liggen verergert alles alleen maar. Je zou beter kunnen relativeren en alles eens heel goed op een rij zetten en vertrouwen hebben in wat zich aandient.
Sommige gedachten kunnen je echt verlammen. Hij/zij belt maar niet, en jij denkt dan ‘’zie je ik dacht het wel’’, ze /hij ziet me niet echt zitten .of iemand zegt iets onaardigs tegen je bv op het werk en meteen denk je ‘’oooh als ik maar niet ontslagen wordt.

Al deze gedachten zijn eigenlijk negatieve affirmaties. Beste wat je dan kan doen is er meteen een positief beeld achteraan sturen zoals iets waar je rustig van wordt bv de zee, een zonsondergang een waterval. Zo leer je te schakelen tussen angstige en positieve gedachten. Dit vergt wel oefening, maar dan denk je maar dat alles tijd nodig heeft en dat je er ook lang over hebt gedaan om je zo angstig te voelen.

3. Ga eens met jezelf om op een lieve manier en leer ook eens om geduld te hebben met jezelf dat scheelt al aanzienlijk. Kijk ook eens naar wat je niet meer nodig hebt in je leven en ruim je kasten eens op zodat je weer ruimte krijgt dat ruimt ook op in je hoofd. Je gedachten kunnen je voeden of breken kies voor gedachten die je voeden en je met het nodige geduld zullen ze een bijdrage leveren aan een stukje groei in bewustzijn.

Denk vriendelijk over jezelf en als je negatieve gedachten denkt heb dan geen hekel aan jezelf. Verwijt jezelf niets want juist van de ervaringen leer je en groei je. Vriendelijk zijn voor jezelf betekent dat je jezelf geen verwijten meer hoeft te maken dat je jezelf niet hoeft te straffen en dat je jezelf geen schuldgevoel hoeft te geven.
Degene die echt contact wil maken met zijn innerlijke kracht dient te leren ontspannen. Als je angstig en gespannen bent blokkeer je je energiestroom.

Slechts een paar minuten per dag heb je nodig om je hoofd en lichaam te ontspannen. Zitten op een stoel met de voeten op de grond en één hand boven en één hand onder je navel adem je in naar je handen en als je uitademt zeg je tegen jezelf ‘’ik hou van je’’ alles is oké. Je merkt meteen op dat je wat rustiger wordt door deze oefening. Doe het elke dag even een paar minuten je kan dit ook in de auto doen onderweg in de file, in de rij als je voor de kassa staat, of als je in de vergadering zit op het werk doe dit dan stil in gedachten.

Je geeft jezelf op die manier duidelijkheid dat je niet nerveus of gespannen hoeft te zijn.
Mediteer dagelijks dat geeft je rust in je hoofd en je kan beter tegen de dagelijkse dingen. Visualiseer positieve dingen in je leven. Positieve beelden geven je een fijn gevoel en helpen je om gelukkig te worden.

Geef jezelf complimenten want als je jezelf bekritiseert ontkracht je jezelf. Accepteer het goede er is heel veel goeds op deze aarde en onder de mensen maar we worden elke dag te veel overspoelt door angstige en verdrietige zaken via het nieuws.
Zorg goed voor je lichaam en geniet van volwaardige voeding en ga eens naar een masseur of een welness om jezelf te laten verwennen. Omdat je iets voor jezelf over hebt draagt dit bij aan het gevoel van liefde voor jezelf. Stapje voor stapje ga je de goede richting op de weg naar eigenliefde.

Beweging is ook goed om in contact te komen met de aarde en daardoor te gronden. Zo kom je weer een stukje dichter bij je kern. En voel je dat je de energie weer door je lichaam voelt stromen.
En wat het meest belangrijk is spiegel jezelf elke dag. Ga voor de spiegel staan en kijk jezelf diep in de ogen en kijk dan echt diep in je ogen waardoor je even weg bent uit de realiteit. Maak verbinding met jezelf en adem diep in en bij het uitblazen noem je jouw naam en zeg je …’’ik hou van jou wat er ook gebeurt’’ ik hou van jou’’.
Misschien moet je de eerste keer huilen maar dat is prima. Sla je armen om je heen en zeg het nogmaals ….’’ik hou van je en zal er altijd voor je zijn’’. Blijf even in en uitademen en sluit dan af.

Zoek dan een rustig plekje en ga even stil zitten laat alles even bezinken. Je kan je ogen sluiten en daardoor even heel dicht bij jezelf blijven of gewoon wat zitten mijmeren en de dag laten passeren met een glimlach om je mond.

Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. Het werkt en dat is het voornaamste en je kan het in je eigen rustige ruimte doen dus dat is fijn en veilig.
Oefening baart kunst is het gezegde en ik zou er aan willen toevoegen dat er door eigenliefde te leren ontwikkelen veel gewonnen kan worden. Je gaat een andere uitstraling krijgen en daardoor trek je ook andere mensen aan in je leven.

Respect voor jezelf, liefde voor jezelf en waardering voor jezelf. Heerlijke dingen om aan te denken toch? Begin op het juiste moment zou ik zeggen en weet je ieder moment is het juiste moment dus laat er geen gras meer over groeien maar begin vandaag nog.

Wil je hier eens met mij over praten, schroom dan niet om contact op te nemen. Paragnost-Eddie box 68

Hartegroet,
Elisa-Lis