Paragnost Eddie & Consulenten

Het zit in onze natuur

blij gezinHet zit in onze natuur om gelukkig te zijn. Het wordt tijd dat we weer leren om voeling te hebben met ons lichaam en met elkaar.
Om weer opnieuw te ervaren hoe het voelt om weer eens blij te zijn als een kind weg van alle narigheid die ons steeds maar overspoelt.
Want we zijn ver verwijderd van ons ware zelf, dit is niet wie wij werkelijk zijn.
Het is juist onze natuur om blije en gelukkige mensen te zijn, en we zouden bijna denken dat het normaal is om met zo een grote last rond te lopen.

Last die ons wordt toegeworpen door de overheid en de media en waar we dagelijks onder gebukt gaan. Kijk eens om je heen op straat in de winkels, op de weg, allemaal stress, vermoeidheid, saggerijnige en overbelaste mensen.
Want we moeten ook zovéél. Het is niet normaal wat wij onszelf dagelijks opleggen, en het is ook niet normaal dat we het nog gewoon blijken te vinden ook. En als je niet mee loopt omdat je eenvoudigweg niet voelt dat dit bij je leven past, dan wordt er gezegd dat je er niet bij hoort.

Nou het spijt mij, maar wil je daar echt bij horen? Mensen die zich kapot werken alleen maar om zogenaamde materiële zekerheid te vergaren. Jij werkt toch ook hard?! Ja, dat klopt maar niet om mijzelf zeker te stellen van materiële zaken, want dat geeft juist geen zekerheid , dan is er de angst om het te verliezen en dan loop je dus in je eigen cirkel rond.
Je kunt van weinig dingen nog op aan in deze tijd, want alles is aan verandering onderhevig.
Wat nu bloeit en groeit, kan binnen no time weg zijn en verdwenen uit je leven, omdat alles aan het veranderen is. De wereld die wij tot nu toe hebben gekend is niet meer.
Daarom is het beter te genieten van datgene wat je hebt zonder angst het te verliezen.
En goed voor jezelf te zorgen in plaats van jezelf kapot te werken.
Is het je wel eens opgevallen, dat als je uitgerust bent dat je veel meer oog hebt voor je omgeving en voor de noden van je kinderen en partner?

blije familieIs het je dan ook opgevallen dat je veel meer genieten kunt van de warmte van je gezin je familie en je vrienden?
Want hoe vaak hoor ik niet zeggen, dat je geen tijd hebt om je beste vriend te zien? Hoe kun je zoveel tijd maken voor materiele zaken, en je beste vriend laten wachten tot je eindelijk eens zover bent om weer eens contact te maken?
Ben jij zo een vriend? Ik hoop het niet voor je, want dan weet je echt niet wat vriendschap is, dan weet je echt de waarde niet in te zien van wat vrienden werkelijk voor je kunnen betekenen, en wat is het jammer dat je de waarden in je leven op zo een verkeerde manier interpreteert.

Het is een cliché maar geld maakt echt niet gelukkig, het is makkelijk en je kan geluksmomentjes kopen, maar het maakt niet gelukkig.
Wat wel geluk is, wat je voelt als je bij die ander bent, als je kunt delen en lachen en huilen en troosten en blijdschap voelt als die ander er is.

Als je je vriend of familie kunt vergeven voor de fouten die ze hebben gemaakt, want je maakt immers zelf ook fouten en hebt dan ook graag vergeving. Als je je kind in je armen neemt om het te troosten en je het een veilig en beschermd gevoel kunt geven, en dat je dan ziet en voelt dat het goed is, dat is geluk.
Als je hart vol loopt met warmte en je van binnen jubelt, dat is geluk!

arm kindVindt jij dat bij je vrienden die blijdschap?  Of voel je dat bij je gezin?, als het antwoordt nee is, dan hoop ik dat je gauw de inzichten gaat krijgen om je leven te veranderen, en je jezelf open gaat stellen voor al die liefde om je heen die je zomaar mag ontvangen.

Als het antwoordt ja is, dan hoop ik dat  je jezelf realiseert dat je een gelukkig en bevoorrecht mens bent. Dan wens ik je toe dat je dit geluk koestert, want ware liefde is echt het hoogst haalbare in dit leven, en met niets te betalen.
Zo is het en zo zal het altijd zijn.
Warme knuffel,

Elisa-Lis box 68 Paragnost-Eddie