Paragnost Eddie en Consulenten

Het vinden van je SOULMATE

Het vinden van je SOULMATE Het vinden van je SOULMATE als ontwikkelingsweg

In consulten rond ‘ relaties ‘ kan ik zowat een boek schrijven, maar dat doe ik dus heel bewust niet. Mijn ervaring is dat alles wat je maar kan lezen rond relaties je soms wel eens verder van de verbinding met jezelf afhoudt dan de bedoeling is. We willen graag bevestiging, we willen graag oplossingen, we willen graag weten hoe we die soulmate ontmoeten, waar we die kunnen treffen, waar we die kunnen ontmoeten, hoe die soulmate er fysiek uitziet, wat die soulmate doet in zijn/ haar dagelijks leven…kortom: boeken aan de lopende band hierover…en toch: die soulmate, die komt maar niet. Weg met al die vage beloftes waar en hoe je je Soulmate zal ontmoeten. Tijd om even alles wat je hebt gelezen aan wegwijzers te parkeren. Je hoofd zit volgestouwd met ‘ nuttige informatie ‘ , do’ s en don not …stel je voor dat je even met mij een wandelingetje maakt, als twee vrienden of vriendinnen. Je hoeft het dus zeker niet met me eens te zijn, want vaker stel ik zelf ook bepaalde invalshoeken, informatie, uitspraken enz…in vraag.
Ik ga met je mee, want je hebt me net gevraagd hoe het komt dat je altijd de verkeerde mannen/ vrouwen aantrekt, je valt telkens weer op de ‘ foute ‘ en nu ben je het echt zo zat en wil je van me weten of de volgende die op je pad komt, nu eindelijk eens dé goeie partner voor je is. Je bent stellig in je uitspraak, want je bent echt klaar voor je soulmate.
Ik geloof je. Ik geloof je écht. Hierover ga ik nooit een discussie aan over of jij nu écht klaar bent voor je soulmate of niet…wat ik veel belangrijker acht is alles wat je me vooraf hebt verteld, te herkaderen zodat jij met een heel andere kijk naar je voorbije relaties kan kijken, zodat je het onderliggende emotionele ‘ ruis ‘ en je overtuigingen kan veranderen, waardoor de weg voor je open komt te liggen een partner kan aantrekken waar jullie harten en zielen samen -smelten. Ik bedoel dit samen-smelten niet als symbiotisch…want er is een Ik en een JIJ en op een diepere laag is er ook een WIJ.
Mag ik je nu vertellen….dat elke relatie een soort van ‘ test ‘, ‘ vuurproef ‘, ‘ initiatie ‘ is waarvan je sterker wordt zodat je vermogen tot echt samen- Zijn en een-wording vergroot? Door relaties word je je bewuster van wie je echt bent en na elk los-laten ( of losgelaten worden) zal je net als een Feniks, steeds opnieuw uit haar as opstaan en elke keer weer opnieuw leren VERTROUWEN.
‘ Ja, dat zeg jij gemakkelijk, Mieke…ik heb net geen vertrouwen meer….elke keer ik mijn hart openstel, gaat het na een paar maanden helemaal fout en toch wil ik zo graag mijn soulmate ontmoeten, ik voel hem/ haar heel dichtbij…’
Ik begrijp je en ik voel je teleurstellingen en je angst om een mogelijk einde in een nieuwe relatie, dat is het risico dat we allemaal nemen in het leven: het risico dat een relatie eindigt.
Het voelt heel dubbel, niet? Enerzijds wil je je hart opnieuw openstellen en anderzijds wil je het veilig beschermen, waardoor je harts-energie, je liefdes-energie niet kan stromen en onvermijdelijk door diegene die je hebt ontmoet, gevoeld wordt. We zijn méér dan een klomp vlees, we zijn méér dan ons fysiek lichaam, we zijn méér dan onze angsten, onze teleurstellingen. Ben je zover nu om jezelf te vergeven, ben je zover dat je ook de ander kan vergeven? Weet je dat je door eens van bovenaf te kijken naar jezelf en de ander ( anderen) je eigen koppige houding om vast te houden aan hetgeen je werd ‘ aangedaan ‘ kan veranderen naar veerkracht en jezelf toch kwetsbaar kan blijven opstellen?
‘ Ja, ik geloof dat wel allemaal wat je vertelt, alleen…ik wil niet meer gekwetst worden, ik verdien beter, ik verdien liefde, ik verdien ….en ik wil…. ‘
‘Ik weet het lieverd…niemand kiest om gekwetst te worden, althans niet bewust, onbewust leven misschien nog wel oude pijnstukken vanuit je innerlijk gekwetste kind, word je verdrietig, word je boos, word je zo boos op de grote boze wereld met allemaal mensen die erop uit zijn je te bedonderen, je te dumpen, je te mis behandelen, je in de steek laten, je niet zien voor wie je bent, wat een prachtig mens je bent….laat het even bezinken…voel die nog niet gehealde delen in jezelf, leg je handen zachtjes op je hart en adem jouw energie van diepe oprechte liefde voor jezelf naar en in je hart….laat alles wat je nu voelt er ZIJN.
Jouw hart wordt zachter en zachter…..Aartsengelen Chamuël en Raphaël helpen jou om je kwetsbare hart te healen, te vullen met een warme liefdesenergie zodat je de liefde die je niet aan jezelf hebt gegeven, naar binnen kan laten stromen.
Maak het even rustig en stil en laat alle gedachten voorbijgaan…voel de verandering die zich hier en nu aan het voltrekken is, voel je omringd door de healende engelen die je op elk moment kan aanroepen, verdere laagjes die je nog blokkeren, weg te halen…
Elke partner die je ontmoet laat je ervaren welke ‘ dans ‘ je samenbrengt….elke partner is een geschenk op een of meerdere niveaus en in die zin is een soulmate niet één persoon, maar een scheppingsproces van een ragfijn weefsel dat zo kwetsbaar, zo fragiel is dat hoop, twijfel, angst, onzekerheid deel uitmaakt van ieders ontwikkelingsweg.
‘ Zo vermoeiend is dit allemaal…waarom moet het zo moeilijk gaan, waarom bij mij? Anderen zien er zo gelukkig uit, het voelt alsof ik ergens voor gestraft word, het voelt alsof….zucht ‘.
‘Kijk niet naar anderen lieverd….jij hebt jouw weg te gaan, vergelijk je niet langer met anderen, dit haalt je verder weg van wie jij bent en welke leerprocessen jij mag doorlopen en dit is voor ieder mens anders. Je voelt je slachtoffer van het verleden, slachtoffer van het leven, slachtoffer van de keuzes die je hebt gemaakt…het feit dat je nu op een punt bent gekomen om dieper te kijken naar jouw weg, is het belangrijkste. Je hoeft je gelukkig zijn in het hier en nu niet te laten bepalen of afhangen van het al dan niet in relatie zijn met iemand. De relatie met jezelf herstellen is nu de eerste stap in jouw ontwikkelingsweg, zonder te focussen op zo snel mogelijk je soulmate te treffen. Kosmische Tijd is voor jou aan het werk, ik noch jij moeten ons hiermee bemoeien. Grapje van Spirit: We zijn veel teveel aan het controleren en willen te vaak met Spirit dealtjes sluiten om ons , net als kinderen die een snoepje krijgen, voor even gelukkig en blij te voelen. Spirit sluit geen dealtjes….Spirit geeft ons alle tekentjes om samen te werken met ons, voor ons allerhoogste welzijn, doch door ons voortdurend gekwebbel en onze eigen wil op te willen leggen, verloopt onze ontwikkelingsweg wat langzamer en soms heel heel langzaam.
‘ Ok, ik denk dat ik het begrijp….ik voel iets veranderen nu, ik voel me gelijk wat zachter en milder…het klopt, die controle willen houden en te hard willen….vertel verder, het is best nieuw om op een andere manier te kijken ‘.
‘ Inderdaad lieverd…het is een andere manier, en niet de enige manier waarop we kunnen kijken naar relaties, er is nog zoveel meer, die zelfs niet in woorden neer te zetten is, al doen we vaak ons best om het op papier te zetten, we willen vaak ‘ verklaringen ‘ voor onszelf en dragen onze verklaringen uit alsof het de enige waarheid zou zijn. Er is ook een dieper mysterie, liefde en relaties zijn op een heel diep niveau puur mystiek. Ik geloof dat we op een dag, als we ons fysiek omhulsel verlaten, meer zullen te zien krijgen, dan hier op aarde, waar we toch vrij beperkt zijn in het overschouwen van het hele plaatje. ‘

Het vinden van je SOULMATE Elke geliefde die je hebt ( gehad) bereidt je voor op je ontmoeting met jouw Geliefde. Elke relatie, ongeacht de tijd dat een relatie heeft geduurd, brengt ons een geschenk, ervaringen en lessen. Naarmate je jezelf meer respecteert, jezelf serieus neemt, word je een magneet voor partners die je uitdagen nog bewuster te zijn van de keuzes die je maakt.
Geleidelijk aan open je dan je hart voor de mogelijkheid van intimiteit op elk vlak. Levenslessen bereiden je voor op een diep-innige verbinding waar alle chakra’s samenvloeien.
Op die manier ligt de weg voor je open je soulmate aan te trekken. Het moment dat je je soulmate ontmoet is het puin van het verleden opgeruimd, is de weg zuiver. Alle verwarring, twijfel, onzekerheid of dit wel de juiste Geliefde is, is weg. Wanneer je je soulmate hebt ontmoet, is er een dieper wederzijds weten dat jullie geen tijdelijke of tijdgebonden verbinding hebben, het is de Aanwezigheid van Liefde die je allebei verheft, zegent en vervult.
Deze weg, deze ontwikkelingsweg, opent onze harten, door onze angsten onder de ogen te zien, creëren we ruimte om in liefde voor ons zelf te zijn, met ons zelf in liefde de verbinding te herstellen. We leren op alle niveaus werkelijke intimiteit toe te laten.
Weet dus dat elke relatie bijdraagt aan onze spiritueel-aardse groei…je bent niet langer een slachtoffer van de omstandigheden.
Toewijding is het grootste geschenk dat Geliefden meenemen in een relatie…de ontwikkeling van het ‘ sacraal partnerschap ‘ kan zich slechts verder ontwikkelen op een gelijkwaardige manier.
We lopen nog even verder, in vredige stilte, er is enkel het zachte geruis van de bomen, het rustgevend geluid van een kabbelend beekje, er is een bijna adembenemende verbinding tussen jou en mij….we hebben elkaar ont-moet in onze harten, in onze zielen, ook al kennen we elkaar niet fysiek. Onze verbinding is sterker dan het ooit is geweest….we dalen steeds verder en dieper in ons hart, het kosmische hart van onze Moeder Aarde. Laat ons nog even in die prachtige harts-verbinding genieten van het LEVEN in liefde en vreugde.
Aloha, Namasté, so much LOVE
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com