Paragnost Eddie & Consulenten

Het lichaam laat hoe dan ook van zich horen

Het lichaam laat hoe dan ook van zich horenEerder heb ik al gezegd dat het lichaam en de geest één is.
De geest dirigeert het lichaam dat wil zeggen dat de geest het lichaam aanstuurt.
Zonder geest is ons lichaam een levenloos ding alles wordt bepaald vanuit ons zenuwcentrum.
Als we onszelf vervuilen door veel te veel stress en negativiteit binnen te laten komen dan zal dat zijn uitwerking hebben op het lichaam.
Woorden of gedachten, fantasie, emoties lokken een reactie uit en ook al is het een lichte reactie het lichaam reageert erop.

Als het lichaam steeds onder hevige stress verkeert dan wordt ons bloed dikker er verschijnen meer witte dan rode bloedlichaampjes en die doen het bloed sneller stollen dit kan een geruime tijd goed gaan tot de druppel de emmer doet overlopen en pijn is het gevolg.
Onze hersenen bepalen wat er in ons lichaam gebeurt en alles wat je denkt vertaalt het lichaam.

Denk maar eens aan een fijne gebeurtenis wat doet dat met je lichaam?
Denk eens aan een heerlijke vakantie waarin je werkelijk even helemaal niets meer hoeft te doen dan alleen maar te genieten. Je voelt de zon op je lichaam je hoort het ruisen van de bomen je hoort vogels en of als je aan het strand bent ruik je de zee het zilte water. Vitamientjes voor de geest die een positieve invloed op het lichaam en op je organen. Daardoor zijn mensen juist zo ontspannen op vakantie omdat alles mag en niets hoeft en dat geeft mensen alles wat ze op dat moment nodig hebben een ontspannen lichaam dus voelen ze zich goed.

Neem nu het tegenovergestelde. Kijk eens hoe je in het dagelijkse leven staat.
Heb je het naar je zin op je werk, heb je het naar je zin in je relatie, heb je het fijn met je vrienden, familie?
Roept deze vraag emoties op of spanning? Kijk dan eens waar je die spanning hebt en wat het met je doet fysiek.
Heb je last van je maag, of krijg je gespannen schouders, of voel je steeds maar hoofdpijn, kun je daardoor niet goed slapen, of heb je last van je gewrichten of spieren?
Neem alles eens goed onder de loep en kijk of je de mogelijkheid hebt om dingen te veranderen.
En wees daarbij super eerlijk naar jezelf, want soms is het heel makkelijk om de schuld bij een ander te leggen maar vaak is het ook hoe jijzelf ergens tegen aankijkt.

Het proces waar we doorheen gaan is vaak niet zo makkelijk dus lopen ook veel dingen gelijk op en weten we niet precies waar we het moeten zoeken.
En net zo vaak ontwikkelen we onszelf een tikkeltje anders dan onze partner of de mensen om ons heen. Hoe dan te reageren op situaties is altijd lastig dat realiseer ik mijzelf ook wel. Beste is om goede afspraken te maken met jezelf en je partner.
Misschien kun je een code afspreken samen om het niet te veel uit de hand te laten lopen als je elkaar eens niet begrijpt.
Soms escaleert een situatie juist doordat beide partners even niet op dezelfde golflengte zitten en voor je het weet is het hommeles.

Als er te lang stress is dan is er ook meestal een kort lontje en is er totaal geen communicatie mogelijk.
Dan is het beter om op een ander moment de communicatie op te pakken. Je lichaam laat op de meest vervelende momenten zien en voelen dat er iets niet oké is. Meestal omdat je de signalen hebt genegeerd en je niet voldoende aandacht hebt besteed aan je gevoelens. Adequaat op situaties reageren is altijd lastig en meestal is dat omdat er emoties in de weg zitten.

Hier heb je dus een duidelijk signaal gekregen in de vorm van emotionele gevoelens zodat je mag ingrijpen.
Als de emoties echter overheersen dan is dit niet mogelijk op dat moment zelf. Dan is het handig om even afstand te nemen ervan en met je gesprekspartner te bespreken dat je er later op terug wilt komen.
Als je niet in staat bent om afstand te nemen van je gevoelens dan is het lastig om tot een goede oplossing te komen dus let goed op hoe je daarin staat. Je kunt jezelf erin trainen om dicht bij jezelf te blijven en goed te aarden. Vele krachtige energieën die momenteel op de aarde aanwezig zijn maken het zeer lastig om goed geaard te blijven. In de voeding, de lucht en de aarde bevinden zich stoffen die niet in het lichaam thuishoren maar waar we wel aan worden blootgesteld dus take care.

Let ook extra op wat je tot je neemt ook hier laat het lichaam van zich horen. In welke vorm dan ook zal je merken dat je lichaam aan het veranderen is.
Waar je tot voor kort geen last van had kan het lichaam nu opeens wel een gevoel geven van te veel, te zwaar, te veel zuren, te veel vetten, te veel zouten, te veel additieven en noem het maar op.
Je merkt het aan je gewrichten door te veel zuren, je merkt het aan je bloeddruk te veel zouten, je merkt het aan je vertering door te veel vetten en zo kan ik nog doorgaan maar beste is om zelf goed te kijken en in te voelen wat je lichaam nodig heeft.
Af en toe eens uit de band springen kan geen kwaad en geniet er dan ook ten volle van maar zoals je waarschijnlijk wel weet alles waar ‘’te’’ voorstaat is NOT DONE behalve tevredenheid dat weet je wel, toch?

Je lichaam laat je zien wat er aan de hand is en waar je meer aandacht aan mag besteden.
Je kan veel lezen op het internet hierover en ook hoe je beter voor jezelf kan zorgen.
Als je lichaam je lief is ga er dan voor je kan er echt veel aan doen om beter in je leven te staan.

Wil je hier eens met mij over praten dan ben ik te vinden op paragnost-eddie box 68.

Hartegroet,
Elisa-Lis