Paragnost Eddie en Consulenten

Het Ascentieproces:

Het AscentieprocesHet Ascentieproces: waarover gaat dit eigenlijk? deel 1
Via zoveel kanalen kunnen we alles lezen over ‘ Ascentie ‘ ‘ Ascentieverschijnselen ‘ ; ik wil graag het begrip ‘ Ascentie ‘ even belichten vanuit een aards- spiritueel niveau.Het proces van ‘ Ascentie ‘ duurt tot we in een staat van ‘ Compassion ‘ ( mededogendheid als levenshouding) en  ‘ neutraal ‘ in het leven staan.
Het leven houdt ons voortdurend een spiegel voor op dit vlak.

Twee thema’s waarover we ons dieper over buigen:
Neutraliteit- is dit überhaupt als mens mogelijk?
Compassion als levenshouding – lukt het ons, als aards- spiritueel wezen- in elke situatie, onder alle omstandigheden compassion/ mededogen te ervaren, te voelen en aldus zo in het leven te staan?

Het is niet omdat we honderden boeken lezen over spiritualiteit, jij eventueel de schrijver bent van -tig spirituele boeken rond bewustzijn en groei, -tig cursussen en opleidingen volgt of de leraar bent van al die cursussen dat je ‘ ascendeert ‘.  Ascentie is om te beginnen geen ‘mentaal ‘ proces, uiteraard doe je kennis op, verwerf je inzichten, noch is het enkel een ‘ emotioneel ‘ proces omdat je lief wil zijn voor je omgeving, en het is zeker als proces niets fysieks, en hiermee bedoel ik: door te vasten bv, te detoxen, urenlang de kopstand doet dat je ascendeert.
Ascentie is een spiritueel proces dat zich afspeelt IN jezelf,en impliceert – wat nu volop bezig is – een heel grote innerlijke opschoning op elk vlak van je leven. En dat het steeds heftiger en turbulenter is/ wordt, is overduidelijk.

Alles wat we nu nog bijhouden aan lagere trillingen worden losgelaten – vrijwillig, omdat je Hoger Zelf je niet kan forceren te ascenderen.

Neutraliteit of een houding van neutraliteit ontwikkelen betekent concreet dat we in staat zijn alle drama – dat zich afspeelt in onze eigen wereld én wat zich in de wereld weerspiegelt – bijna als een waarnemer, een toeschouwer ( en dit is niet alszijnde ‘ passief  of onverschillig bedoeld) zonder er zelf helemaal in meegezogen en opgeslorpt te worden. Zolang we hier nog in getriggerd worden op een manier dat we er nog eventueel zelf méér drama aan toevoegen, kunnen we nog niet in die neutraliteit staan.

Stel, je hebt geen fijne relatie met je schoonmoeder…je schoonmoeder breekt je af, je bent niet goed genoeg voor haar zoon, geen goeie partij, kortom; ze ‘ mot ‘ je niet…uiteraard is dat balen, is dat niet leuk voor je…maar je kan er verder niets mee. Het verzuurt mogelijks de relatie met je partner, omdat je partner op zijn beurt geen ruzie wil met zijn moeder. Je hebt er alles aan gedaan wat in je mogelijkheden ligt om de relatie met je schoonmoeder te verbeteren…helaas…ze zegt het net niet dat ze je niet ‘mot ‘..maar in alles wat ze doet en niet doet weet je het en voel je het.
Je kan hierover nu zoveel drama’s maken, sympathisanten zoeken die je in je drama extra voeden en steunen ( is iets anders dan begrip tonen) en jij kan het maar niet loslaten…je hele kijk op je leven kan hier zo sterk door veranderen dat je er zelfs depressief door wordt. Ruzies met je partner blijven misschien niet uit…en dit allemaal omdat jij dit blijft vasthouden.

Wat zou er kunnen gebeuren als je een houding van neutraliteit én compassion ontwikkelt: neutraal in de zin van : ‘ ok, het is heel jammer, ik heb alles geprobeerd om een fijn contact op te bouwen met mijn schoonmoeder, ik kan dit niet alleen, ik neem nu de beslissing om hier afstand van te nemen en het meer van bovenaf te bekijken, ik neem waar, ik laat nu de behoefte om door haar aanvaard en goedgekeurd te worden, los ‘.

Compassion is de absoluut allerhoogste vorm van onbaatzuchtige liefde en oordeelt niet over wat goed is en wat slecht is. In een staat van compassion leven en zijn is een staat van universele liefde, waar heel veel over geschreven wordt. Universele liefde….begint bij onszelf …tot zolang we die onbaatzuchtige, onvoorwaardelijke liefde niet voor onszelf kunnen voelen, kunnen we evenmin ‘ ascenderen ‘.

Kunnen we dit…onszelf liefhebben, onvoorwaardelijk, laat staan…die onvoorwaardelijke liefde voor werkelijk IEDER- EEN? Zeg niet te snel…JA….maar ga even heel diep voelen hoe het zit bij jezelf….en dan gaan we even verder kijken of we compassion kunnen voelen voor….diegenen die een kind hebben vermoord, dieren bewust afslachten, oorlogstrijders die hele groepen onschuldige mensen uitroeien omwille van welk geloof dan ook….

We zitten in hetzelfde bootje…als we ook onze eigen maskers laten afvallen, de rollen die wij en onze mede- aardbewoners spelen….en diegenen die nog in dit leven nog niet dààr zijn op een andere manier te benaderen ( is niet gelijk aan goedkeuren) zelf het goeie voorbeeld geven…dat is pas een goed begin van mededogen/ compassion.
Compassion niet verwarren et compassie: mededogen is niet hetzelfde als medelijden….

Ik hoor vaak mensen zeggen, cliënten, hulpverleners….ik sta al zover, ik ben al zover…of we kunnen het ergens uit geschriften opmaken ( al is het dan niet expliciet gezegd, je leest het tussen de regels door). Jongens, dit is een gedachte dat voortkomt uit het ‘ ego ‘…

Er heerst een wildgroei de laatste jaren van spirituele kanalen…die mensen worden door zoekende zielen nog vaak op een voetstuk gezet omdat ze ‘ channelen’, ‘ troostende boodschappen geven ‘ en als dat goed voelt voor jou is dat prima…alleen: het is tegelijk ook een heel grote valkuil om iemands spirituele niveau uit af te leiden.

We weten dat de meeste gechannelde boodschappen vanuit een bepaalde laag komen die meer aansluit bij de persoon dan dat de boodschappen vanuit de hoogste laag komen. Maar zoals ik even wil meegeven…als jij hier troost bij voelt, is dat prima…alleen het ascentieproces voltrekt zich volledig in jou en niet ergens anders. Het is een bewust proces…al lees je honderden boodschappen…misschien dat je er één en ander uit opsteekt, meer inzichten verwerft.

Om het nog even over het  ‘ spiritueel niveau ‘ te hebben…waaraan zouden wij dit kunnen afmeten, want dit is dan weer een aanname die we in 3 D kunnen plaatsen…terwijl we toch in 5 D zouden beland zijn? Een beetje verwarrend allemaal, als je wat helder durft te kijken naar wat we zeggen, wat we doen en hoe we met alles in ons eigen leven en wat mondiaal gebeurt, niet?

Ik geloof dat we allen zullen ascenderen in verschillende bewegingen, omdat we hier samen als zielenclusters zijn geïncarneerd, bewust of onbewust, het allergrootste doel van ons bestaan op aarde op dit moment is de frequentie van de Aarde – met ons als krachtigers Strijders van het Licht- naar omhoog te tillen en hiervan is het dienstbaar- zijn het centrale levensthema.

Wordt vervolg in een tweede deel.

Liefs
Medium Mieke

www.miekecoigne.com