Paragnost Eddie en Consulenten

Herinneren van onze kernessentie

herinneringenDe diepe veranderingen die zich in ons leven voordoen zijn veranderingen die een totale herwaardering creëren van hoe we naar onszelf kijken. Dit wordt als een zeer intensief proces ervaren. In het hele proces is het belangrijk om in ons hart de verbinding te maken en ons hart te volgen.

Niet alles blijft hetzelfde en bepaalde ervaringen kunnen een gevoel van leegte achterlaten, dat door niets anders kan vervangen worden. Het punt is dat het niet vervangen hoeft te worden.
Je hart openhouden tijdens periodes van verdriet en droefheid werkt diep helend. Meestal hoor ik in pijnlijke ervaringen ‘ik sluit mijn hart, ik laat niemand meer toe’.

Dit is een beslissing vanuit ons hoofd en vanaf het moment dat die beslissing wordt genomen, is elke mogelijkheid om het hart te helen afgesloten.
Pijn en verdriet worden vaak met enig cynisme verwerkt, maar dat is geen verwerking. Cynisme is een manier om jezelf af te leiden om niet te voelen.

Naar binnen keren en ruimte geven aan wat gevoeld wordt, helpt in het groeiproces om zichzelf beter te begrijpen. Vaak richt men de blik op de ander vanuit gekwetstheid. Kijk wat hij of zij me heeft aangedaan.
In ieders leven komen zoveel ervaringen en situaties welke onze ziel heeft gekozen om te ervaren om die ervaringen uit te lijnen binnen onze eigen persoonlijkheid. Door te aanvaarden dat we middels ervaringen bewuster worden van wie we werkelijk zijn, kunnen we ons verbinden met een kracht dat veel groter is dan onze menselijke persoonlijkheid.

Door bewuster te worden en waar te nemen kunnen we de aardse testen vanuit innerlijke kracht doorstaan, en die kracht vinden we enkel in onszelf. Ongeacht welke ervaringen we op ons pad krijgen.
We hebben zoveel innerlijke wijsheid en richtingwijzers die we op die weg te zien krijgen. Maar het is slechts door onze eigen ervaringen dat ons inlevingsvermogen om vanuit mededogen naar anderen te kunnen kijken met ons hart.

Met het leren onvoorwaardelijk te geven aan jezelf, van liefde en jezelf te bevrijden van schuld en schaamte, zelfbeschuldiging waardoor diepgaande genezing en heling plaatsvinden. We houden onszelf door alles wat niet liefde is in een lage trilling of bewustzijnsstaat.
Durven we de oude paradigma’s los te laten dan zal dit zeker een grote verschuiving teweegbrengen in ons leven. Sommigen zullen we geliefden achterlaten omdat ook zij zullen dienen te zoeken naar het geschenk dat gegeven werd door hun geliefde. En soms kunnen die geschenken pas worden herkend door ervaringen uit het verleden.

Elke ervaring wordt door ieders eeuwige ziel aangewend om in wijsheid en expansie die unieke zielskwaliteiten te vervolmaken.
We kunnen ons door alle ervaringe heen de kernessentie van Liefde in onszelf herinneren.

© Mieke
Warme hartegroet
Mieke Box 45