Paragnost Eddie en Consulenten

Helen met Schüsslerzouten ( deel 3)

Helen met Schüsslerzouten ( deel 1)In het derde deel worden de volgende tekens belicht in verbinding met de zouten nl Kreeft- Leeuw – Maagd en Weegschaal. In het vierde en laatste deel komen achtereenvolgens Schorpioen- Boogschutter- Steenbok- Waterman en Vissen aan bod.
Neem deze vier blogs rustig door, wellicht kan je de zouten als verdere ondersteuning en aanvulling gebruiken. Nogmaals wil ik erop wijzen dat de Schüsslerzouten voedingssupplementen zijn en nooit een medische behandeling en /of arts vervangen! Duidelijker kan ik in deze blogs niet zijn en niet aansprakelijk worden gesteld voor de manier waarop iemand met de inhoud omgaat.

Het volgende zout is Calcium fluoratum ( Kreeft ) en zorgt voor mentale en lichamelijke souplesse! Het zout helpt om emoties te verwerken en bestand te zijn tegen emotionele onzekerheid. Calcium fl. typen zijn behulpzaam, betrokken, vriendelijk en voelen zich pas goed als ze voor iemand kunnen zorgen. Bij een tekort aan dit zout ontstaat labiliteit en heel typerend is dat ze de touwtjes in handen willen houden. Ze zijn ook heel omgevingsgevoelig en kunnen heel slecht tegen kritiek, ook al is die kritiek opbouwend. Want hun mening is dat ze toch altijd voor iedereen klaarstaan- dus, waarom worden ze dan niet gezien , erkend en gewaardeerd?
Het zout zit in tandglazuur, bindweefsel, bloedvaten,, pezen en botten. Bindweefsel is een weefsel dat zorgt voor de ‘ binding ‘ van de weefsels aan elkaar en als deze steun er niet meer is, gaan verschillend organen ‘ verzakken ‘ en ‘ verharden ‘. Fysiek ontstaan symptomen als lage rugpijn, hoge bloeddruk, aderverkalking, eeltvorming, gebitsproblemen, aambeien, spataderen, slappe huid, moeder- en levervlekken, eeltvorming. De klachten nemen toe door emoties en kou.

Magnesium phosphoricum ( Leeuw) Versterkt het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfwaardering. Magnesium ph.typen zijn heel onafhankelijk en bepalen zelf wat ze willen doen, zijn ook heel creatief. Ze hebben doorgaans een flinke dosis aan zelfvertrouwen en komen zelfbewust over. Bij een gebrek aan dit zout overheerst een gevoel van onderwaardering en ontstaan gevoelens van eenzaamheid. Er is heel wat angst om genegeerd te worden en gaan zich als gevolg hiervan krampachtig aanpassen aan de omgeving waardoor onzekerheidsgevoelens slechts toenemen. Er is een toenemende stressgevoeligheid. Het zout komt in vrijwel alle weefsels voor en draagt bij aan de stofwisseling van de cellen. Met name kramptoestanden worden door dit zout opgeheven. Een symptoom bij een gebrek is onder andere een aanvalsgewijs optredende stekende en snijdende pijn in borst- en buikholte en deze is erger aan de rechterkant van het lichaam. Het gebrek aan dit zout veroorzaakt een algemeen verzwakte weerstand, hartkloppingen, hoofdpijn, nier-en galkolieken, aangezichtspijn, kramp, trillen, een tintelend gevoel, nerveuze astma. De pijn neemt toe in de nacht en verbetert door warmte.

Kalium sulfuricum ( Maagd) zorgt voor herstel na een periode van overbelasting. Het zout versterkt het gevoel van geduld, orde en de taak om anderen daadwerkelijk te helpen. Kalium sulf.typen zijn heel praktisch ingesteld en werken hard! Door teveel taken op zich te nemen, raken ze uit evenwicht. Wanneer ze het overzicht verliezen, in een chaos terechtkomen of als anderen teveel beroep op hen doen, worden ze heel onrustig en ontstaat er irritatie. Ze moeten dan ook nog zoveel doen….als die situatie te lang standhoudt, gaat het werk uiteindelijk tegenstaan! De motivatie om hard te werken vermindert en het wordt nog erger omdat ze het werk niet afkrijgen! Hierdoor ontstaat slapeloosheid, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Ontstekingen, vooral in de slijmvliezen en de opperhuid, steken de kop op! Hardnekkige ontstekingen zijn goed te verhelpen met dit zout. Andere klachten die een indicatie van tekort aangeven zijn: huidaandoeningen, ontsteking van slijmvliezen ( Keel- neus- en oorontstekingen) De klachten nemen toe bij warmte.

Natrium phosphoricum ( Weegschaal) bevindt zich in de spieren, zenuwen, hersencellen en weefsevloeistof. Het zout scheidt het teveel aan zuur uit, waardoor het zuur-base – evenwicht gehandhaafd blijft. Verzuring ontstaat uit reststoffen van de suiker- eiwit- en vetstofwisseling. Zuurvormende producten van onze voeding zijn vooral eiwitten en koffie.
Natrium ph.typen zijn van nature uit heel aardig, vriendelijk en heel sociaal. Ze kunnen ook twee kanten van de medaille zien en ondanks ze trouw zijn aan eigen mening en standpunt, zijn ze ook bereid om naar andermans menig en standpunt te luisteren. Ze kunnen evenwicht in zichzelf vinden, maar als ze het evenwicht verliezen of ze laten zich manipuleren door anderen, dan passen ze zich aan als een kameleon. Dit leidt tot irritatie, mentale neerslachtigheid en moedeloosheid. In het geval dit zout niet in balans is, kunnen de nieren overbelast geraken en blijven de zuren circuleren in het bloed. Dit leidt dan weer tot gewrichts- en spierpijnen, duizeligheid, jeuk, huidproblemen en vermoeidheid. Als er een gebrek is aan dit zout, wordt vet moeilijk verteerd.

Tot een laatste volgend deel over de helende werking van de Schüsslerzouten. Je kan verder altijd goed advies inwinnen, want het kan inderdaad soms lijken alsof je wel eens alle zouten zou moeten innemen. Sommigen herkennen bijna alle tekorten in zichzelf, doch je kan niet alle zouten tegelijk innemen, dat raad ik ten stelligste af. Het is verstandig om niet zomaar te experimenteren, net zoals bij het gebruiken van specifieke homeopathische middelen. De veel gehoord uitspraak ‘ Baat het niet, het schaadt niet ‘ is een verkeerde opvatting. Je kan je behoorlijk ziek voelen als je het verkeerde middel inneemt, of de verkeerde dosering, net zoals bij homeopathie!

Warme groet
Mieke Moon Box 45