Paragnost Eddie en Consulenten

Helen met de Schüsslerzouten ( deel 2)

Helen met Schüsslerzouten ( deel 1)In het tweede deel kan je zien hoe de verbinding wordt gemaakt van de astrologische tekens en de Schüsslerzouten.
In de volgende delen laat ik je verder meekijken naar de astrologische tekens en de indicatoren van de zouten.
Voor de opeenvolgende tekens zijn er de volgende Schüsslerzouten:
Ram – Kalium phosphoricum
Stier- Natriun sulfuricum
Tweelingen- Kalium muriaticum
Kreeft- Calcium fluoratum
Leeuw- Magnesium phosporicum
Maagd- Kalium phosphoricum
Schorpioen- Calcium sulfuricum
Boogschutter- Silicea
Steenbok- Calcium phoshoricum
Waterman – Natrium muriaticum
Vissen- Ferrum phopshoricum
Dit vraagt uiteraard enige uitleg en duiding.
Het eerste teken en Schüsslerzout is Ram en Kalium phosphoricum. Dit Schüsslerzout is heel belangrijk voor de zenuwen, hersenen en spieren, want het is een bestanddeel ervan. Het zout geeft de kracht om onder druk te kunnen staan. Bij een tekort aan dit zout ontstaan somberheid, depressieve gevoelens, vermoeidheid, uitputting en nervositeit door overbelasting. Je ziet overal het negatieve en je hebt het gevoel dat je van buiten af onder druk staat. Eigenlijk heb je het moeilijk om grenzen te stellen en gaat elke uitdaging aan! Het Kalium ph. Type doet dit boordevol overgave en enthousiasme, hij is niet tegen te houden, hij altijd tijd te kort en verveelt zich nooit. Ook zijn agenda staat volgepland, hij kan evenmin neen zeggen ( grenzen). Op de duur wordt de druk zo hoog dat er symptomen als vergeetachtigheid optreden. Dit uit zich onder meer in het spreken, waarbij woorden of letters worden weggelaten of omgewisseld.
Fysiek uit het zich onder andere in slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit, prikkelbaarheid, kort lontje, zenuwpijnen, slecht tegen lawaai kunnen, concentratieproblemen en geheugenverlies, stijfheid na rust, verstopte darmen, astma. De symptomen nemen toe bij kou en opwinding.
Mensen met een tekort aan Kalium ph. zijn gebaat bij warmte, rust en matige beweging.

Het tweede teken en Schüsslerzout is Stier en Natrium sulfuricum en stelt je in staat de dagelijkse werkelijkheid met haar verplichtingen aan te kunnen. Het geeft je een gevoel van stabiliteit en de mogelijkheid om de werkelijkheid onder ogen te kunnen zien. Bij een gebrek hieraan heb je de neiging je te onttrekken aan de werkelijkheid en door dingen als uitgaan, eten …je zorgen te vergeten! Natrium sulf.typen zijn aardig voor iedereen en hebben het gevoel door iedereen ‘geleefd ‘ te worden. Ze zijn snel ontroerd, overgevoelig en snel geïrriteerd. Het leidt vaak tot neerslachtigheid en uitputting. Natrium sulf brengt je terug in de werkelijkheid. Je hebt behoefte aan veiligheid, stabiliteit en rust. Dit zout is een ontslakkingsmiddel en heeft invloed op de waterhuishouding. Het stimuleert de uitscheidingsorganen ( de nieren, blaas en dikke darm) Het zout zit niet in de cellen, maar in de vloeistof eromheen ( extracellulaire vloeistof). Het werkt eveneens op galvorming. Gal wordt geproduceerd in de lever en zorgt mede voor de afvoer van afvalstoffen.
Fysiek zijn de symptomen bij gebrek aan dit zout onder meer astma bij vochtig weer, vochtig eczeem, gevoelige ogen, reumatische klachten, galstenen, suikerintolerantie, maagklachten , oedeem, diarree in de ochtend en een gevoelige leverstreek. De klachten verergeren bij vochtig en koud weer. Het niet kunnen afvoeren van afvalstoffen in de lever is de oorzaak van heel veel klachten in de natuurgeneeskunde! Een goede afvalstoffenafvoer is de basis van een fysiek gezond lichaam!

Het derde teken en Schüsslerzout is Tweelingen en Kalium muriaticum en is heel belangrijk voor het kunnen omgaan met je geest. Je gedachten zo nu en dan los kunnen laten, kunnen relativeren, vlot van het ene onderwerp naar het andere kunnen overschakelen en veel indrukken kunnen verwerken. Kalium mur.typen hebben een brede belangstelling, lezen veel, praten en discussiëren graag, hebben veel kennis. Maar bij gebrek aan dit zout doen ze er weinig mee.
Bij overbelasting van de geest ontstaat een tekort aan het zout met als gevolg dat je het denken niet kunt stilzetten. Je maait maar door en wordt prikkelbaar, met als gevolg: rusteloos – en lusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid. Kalium mur. komt in vrijwel alle lichaamscellen voor en activeert vooral de stofwisseling en beïnvloedt de gevoeligheid van het zenuwstelsel. Fysieke klachten bij een gebrek aan dit zout zijn vele vormen van ontstekingen ( neus- en bijholten, longen en gewrichten) , huidproblemen ( heel droge huid) , zwelling van de lymfeklieren, reumatische pijn ( erger wordend bij bewegen), hooikoorts en allergieën. Kalium mur. is van belang bij het tweede stadium van ontstekingen. Acute ontstekingen worden behandeld met een ander zout nl Ferrum phosphoricum.

In een volgend blog volgen de Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal.
Warme groet en tot het volgende blog.

Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com