Paragnost Eddie & Consulenten

Helder weten

Helder weten‘ Het gebeurt de laatste periode vaker dat ik op een of andere manier dingen spontaan ‘ weet ‘ en achteraf blijkt dit te kloppen. Ben ik misschien ook een beetje helder wetend of is dit toeval?

Ik merk inderdaad een grote toename van mensen die gevoeliger worden vanuit hun spirituele groeiproces, die me vertellen dat ze vaak dingen vooraf ‘ weten ‘ en dat dit ook nog eens ‘ uitkomt ‘. Geen paniek, want ik heb het nog maar net gezegd aan een klant: ‘ Iedereen is een medium, alleen de een doet er iets mee, ontwikkelt zijn/ haar heldere kanalen en de ander doet er weinig tot niets mis ‘. Iedereen beschikt over de mogelijkheid om de goddelijke kanalen te verfijnen en af te stemmen op de goddelijke bron.
Helder- wetendheid kan op een heel subtiele manier tot ons komen als een gedachte, een ingeving…ik hoor dan vaak zeggen : ‘ ik weet het, ik weet niet hoe ik het weet, vanwaar ik het weet …ik kan enkel zeggen dat ik het weet ‘
Aanvankelijk kan je de gedachte of idee afdoen als niet belangrijk, zonder op te merken dat het een antwoord is op je vraag. Je kan de gedachte of idee afdoen als vreemd, onzin en niet te rijmen of een wensvolle gedachte in plaats van een wegwijzer op weg naar een doel, een oplossing enz…Goddelijke hulp heeft dus heel aan mogelijkheden in petto om iets onder de aandacht te brengen.
Door bewust aandacht te geven aan vb steeds wederkerende gedachten kan je een bepaald patroon herkennen in de gedachten, ingevingen die naar binnen komen. Door je gedachten en alles wat je te binnen – valt bij te houden in een dagboekje kan je een rode draad zien en vormen je gedachten, ideetjes een ingang in iets nieuws. Vraag aan je hogere zelf wat je gedachten, je ideeën wat ze jou willen vertellen. Het zou vb een inzicht kunnen zijn over een persoon ( en een inzicht is géén oordeel) stel dat je wordt voorgesteld aan een nieuw persoon, je neemt die persoon helemaal op, je hoort wat hij/ zij vertelt, je ziet de uitstraling van deze persoon, je voelt zijn/ haar energie, je ruikt zijn/ haar lichaamsgeur ( en zelfs het soort parfum dat iemand draagt) en je “ weet “ heel snel dat die persoon iets verborgen houdt, zich anders voordoet, dan is het soms lastig omdat anderen die persoon wél heel aardig, charmant, intelligent, welbespraakt, aantrekkelijk overkomt en krijg jij misschien te horen dat je je jaloers gedraagt en dat het alles over jou zegt en niet over die nieuwe persoon. Dat kan natuurlijk ook het geval zijn…doch het kan ook wel eens anders zijn, alleen, je kan je nergens concreet op baseren, geen feiten, geen incidenten, niets. Daar kan je je wel eventjes heel ‘naakt ‘ en ‘ alleen ‘ in voelen staan.
Ik heb dit soort weten heel sterk…en ik kan je wel vertellen dat dit soms ook vervelend is, omdat mijn weten vaak na een tijdje ‘ uitkomt ‘…en dit hoor ik dan vaker nadien…’ Je had gelijk hoor, die persoon is echt niet hoe hij/ zij zich vooropsteld heeft , wat een ontgoocheling ‘. Ik heb dit eigenlijk sinds kindsbeen af heel sterk: weten. Eigenlijk kan ik er zelfs voelen bij betrekken, want die twee kanalen staan allebei heel open: helder weten en helder voelen, en dit ook het geval zijn bij mensen die gewoon helder- weten en helder – voelen.
Lastig voor de omgeving soms, want er kan heel gemakkelijk een welles/ nietjes strijd ontstaan en wie heeft gelijk of ongelijk. Als ik ‘ voel ‘ dat ik in die strijd dreig terecht te komen, neem ik afstand. Het gaat dus bij helder weten ( en trouwens alle kanalen) niet om ‘ wie heeft gelijk ‘, maar eerder, toch voor mezelf: de tijd wijst het wel uit…de maskers vallen toch naar beneden en de sluiers worden toch opgetild en voor de rest, blijf trouw aan jouw heldere inzichten. Het is dus geen soort van ‘ ik weet alles ‘ maar wat ik weet en doorkrijg en voel van Spirit, hierop mag ik volledig vertrouwen. Ik wil evenmin vanuit het ego- stukje komen aandraven met een ‘ zie je wel, ik wist het, ik voelde het ‘ …heel verleidelijk, ha! En geloof me…we hebben dit echt allemaal! Het punt is dat we dit onmiddellijk kunnen ombuigen naar een ‘ dank je wel Spirit, dat je me liet weten en liet voelen, ik vertrouw % op de Bron, de goddelijke leiding ‘. We hebben snel de neiging om onze kanalen als ‘ prijs ‘ in te zetten om iets te willen bewijzen…wel menselijk, maar liefst niet om onze heldere gaven op een hoger niveau te kunnen brengen. Maar goed…ik zeg dan ook wel eens…ik ben ook een aards wezen, met aardse gedachten en gevoelens, jij toch ook? Hoop ik tenminste.
Doordat ik elke dag verbonden ben met mijn Vrienden, laten ze me ook altijd wel weten waar ik uit de bocht dreig te gaan, en word ik bijna onmiddellijk teruggefloten. Het is wel duidelijker geworden dat als ik ook vb fysiek onmiddellijk een naar gevoel krijg ongeacht of het nu een persoon of een situatie is, dat ik zelf dien naar te kijken naar de achterliggende boodschap, zonder meteen te zeggen: dit is niet goed, of die persoon is negatief…als iemand bijvoorbeeld teveel ( voor mezelf dan) ‘ slijmt ‘ dan voelt dit direct fysiek als ‘ klef en slijmerig ‘ en dan weet ik ‘ hou maar een beetje gezonde afstand ‘ . Dit is geen afweermechanisme, enkel een weten en voelen die op elkaar afgelijnd zijn.
Vertel me dus maar wie je bent , recht door zee, zonder omwegen …en dan weet ik dat het ook wel eens kan botsen…om dan toch weer in een open en waarachtige verbinding met een klant te kunnen sparren. Het altijd eens zijn met elkaar is gebaseerd op een wensgedachte…en creëert sluiers tussen mensen en die sluiers zorgen voor onwaarachtigheid, vind ik.
Soms vraagt een klant me wel eens:” Ik ga je vervelen zeker met elke keer opnieuw hetzelfde te vragen”?
Ondertussen denk ik wel dat mensen die me lezen, wel weten hoe ik in elkaar steek…jawel, ik zeg vaker een reading of inzicht de tijd en de ruimte te geven om te laten bezinken, om er zelf mee aan de slag te zijn, het ook eens stil te maken in zichzelf, en het over-analyseren en overbevragen wat meer te relativeren…spiritueel groeien is een ont-wikkelings-weg en gaat met vallen en opstaan gepaard, er is geen rechte lijn in te krijgen en oordelen over hoever je staat en hoelang je nog moet groeien…het is een levenslange weg naar verbinding en overgave aan / in jezelf , aan een bruisend liefdevol leven.
Om je helderwetende gaven te verfijnen raden de engelen ons aan voldoende tijd in de natuur door te brengen omdat alle elementen in de natuur aanwezig zijn ( planten, bomen, vogels, water…) die onze paranormale gaven verfijnen. Je kan nog meer openstaan voor goddelijk geïnspireerde ingevingen en alleen al door de rust die je terugvindt in de natuur kan je gemakkelijker zonder stoorzenders bewuster worden van inspirerende creatieve helende gedachten. Wil je weten wat goed ik voor je gezondheid en je vraag advies aan AE Raphaël, weet dat Hij je bijstaat met de allerbeste gezondheidsadviezen…je kan veel halen uit boeken, alleen…je lichaam is méér dan een boek, je lichaam is een intelligentie die perfect afgestemd is op jouw Bron van helderweten via AE Raphaël. Boeken lezen over gezondheid is één ding…maar wat heeft jouw lichaam echt nodig en stemt dit overeen met wat je aan alle informatie te lezen krijgt? Dat is maar zozeer de vraag. Je lichaam weet ( en voelt ) helder wat het nodig heeft en klopt het met de voedingsadviezen die je leest bij de zovele gezondheidsbijbels, dan is dat ook weer goddelijk geïnspireerd. Prachtig hoe dit allemaal werkt, niet?
Het is aanvankelijk niet eenvoudig om te vertrouwen op je helder-weten, misschien werd je in het verleden overvallen door paniek , twijfel of angst?
Alles wat voortkomt uit liefde…en in liefde doorgegeven wordt is altijd goddelijk geïnspireerd, ook al lijkt het op aards niveau ‘ negatief ‘ te zijn, er is geen negatief of positief…er is slechts ervaring en ervaring draagt altijd bij voor ons allerhoogste welzijn, alsook voor diegenen die betrokken zijn.
Ons ego zit ons nog vaak in de weg, heel vaak zit er nog te veel het stukje van ‘ mindfucking ‘ …ik ben goed bezig, want kijk maar eens hoever ik sta en zie maar eens waar hij nog maar staat…dat is a-spiritueel denken, want in spirituele ontwikkeling zit iedereen in zijn klasje, net zoals in een school , waar elk kind in zijn klasje mag leren, ontdekken, spelen, fouten maken en weer doorgaan…we zitten ook niet te klieren dat mijn kind al in de zesde klas zit en mijn buurvrouw haar kind nog maar in het 1ste klasje? Waarom dan in het spiritueel groeiproces vergelijken met de buurman, de collega, de leerling, de klant? Het is enerzijds wat jammer en anderzijds ook weer lachwekkend en het slaat nergens op.
Blokkades in jouw helder wetendheid kan je heel gemakkelijk opheffen door te oefenen, nota te maken van je ervaringen, je ervaringen toetsen voor jezelf, jezelf bij te sturen, erover te praten met mensen die openstaan en geen kritiek geven maar je verder ondersteunen in jouw groei, vraag de hulp van Aartsengel Raguel, lees voedende lectuur hoe je jezelf verder kan ontwikkelen, selecteer dus kritisch en wat goed voelt voor jou op dit moment hoef je nooit in twijfel te trekken of te laten trekken. Als jij jezelf elke dag voor je je dag begint, afstemt op je Hogere Zelf, de goddelijke Bron, zal je merken dat je bewuster in jouw leven staat en spontaan zal weten wat écht goed voor je is.

Liefs
Mieke Moon Box
www.miekecoigne.com