Paragnost Eddie en Consulenten

De heilzame werking van edelstenen bij kinderen

De heilzame werking van edelstenen bij kinderen, Ik breng graag even de werking ( in een notedop) van edelstenen bij kinderen onder de aandacht.edelstenen-voor-kinderen-
Uiteraard is het belangrijk rekening te houden met de leeftijd van de kinderen en in welke ontwikkelingsfase ze zich bevinden.

Ik raad altijd aan het wat oudere kind zelf te laten kiezen, omdat kinderen nog heel sterk vanuit hun intuïtie in staat zijn de voor hen perfecte steen uit te zoeken. Als ouder/ volwassene is het beter ons niet te bemoeien met de keuze van de steun. Vertrouw erop dat het kind net die steen kiest waar het op dit moment het meest behoefte aan heeft.

Omdat er ondertussen ook voortdurende nieuwe stenen bijkomen die perfect aansluiting vinden bij de Nieuwe Tijd, wil ik graag een overzicht geven voor de meest voorkomende ‘ klachten ‘ die jij als ouder herkent bij je kind.
Uiteraard is het gebruik van edelstenen ondersteunend en complemtair.
Naast de edelsteentherapie kan je uitzoeken welke behandelingswijzen aansluiten in het aanpakken van gezondheidsproblemen en gedragsmoeilijkheden bij Nieuwe Tijdskinderen ( die ook elk op zich ook weer onderverdeeld kunnen worden m.n. Indigokinderen, Regenboogkinderen, Gouden Tijdskinderen, Sterrekinderen…..)

Je kan in eerste instantie je kind een steen laten kiezen om te dragen, en eventueel als je kind dit prettig vindt, om neer te leggen in de kamer. Er zijn heel wat discussies rond al het al dan niet in de slaapkamer van het kind neerleggen….de ervaring leert altijd wat goed is voor elk kind als individu, om die reden kan er nooit veralgemeend worden. Als je als ouder merkt dat je kind rusteloos wordt vb, kan je het even bekijken en evalueren of de oorzaak ligt bij de steen…doch niet te snel conclusies trekken. Probeer het gewoon even minstens voor twee weken uit.

rozen-kwarts-voor-babyVoor onrustige kinderen en kinderen die onrustig/ slecht slapen is een AVENTURIJN heilzaam.

Voor angstige kinderen is er de zachtblauwe CHALCEDOON; deze wordt ook nog wel eens de moedersteen genoemd.

Voor kinderen die schuw, verlegen zijn, moeilijk contact leggen met andere kinderen heeft de LAPIS LAZULI en de TURKOOIS een positieve uitwerking; dit zijn beide contactbevorderende stenen en hierin kan je je kind weer laten kiezen tussen de twee steentjes.

Ik hoor nogal eens van een ouder : ‘ De juf van mijn kind zegt dat hij/ zij vaak mentaal afwezig is, je kind zit te dromen, lijkt altijd wel ergens anders te zijn….’ hiervoor is een CITRIEN weer heel goed: een citrien helpt helder maken en heeft een beschermend effect voor aanvallen van buitenaf. Een CITRIEN is dus heel goed als je kind heel snel is afgeleid.

Paranormale kinderen zijn bijzonder gevoelig en kwetsbaar en voor hen waarbij het duidelijk is dat ze reeds op heel jonge leeftijd zien en horen, moeten goed beschermd worden tegen negatieve invloeden, het is van het grootste belang dat hun aura ( hun energieveld) in balans blijft. Hiervoor is de LABRADORIET geschikt voor; deze steen zorgt ervoor dat hun energie niet naar beneden wordt getrokken.
kristallenVoor medische klachten werken de volgende edelstenen ONDERSTEUNEND
– allergie/ allergische reacties : een AUARMARIJN
– bedplassen ( kan ook een psychische oorzaak hebben vb bij de geboorte van een zusje/ broertje kan je oudste kind terug onzindelijk worden) Bij bedplassen raad ik wel een medisch onderzoek aan, zeker in het geval er in de thuisomgeving niets bijzonders is veranderd en / of op school niets bijzonders aan de hand is. hiervoor kan een NEFRIETen een TOERMALIJNKWARTS ondersteundend werken.
– voor de kleintjes die veel last hebben bij tandjes krijgen werkt een BARNSTEEN heel goed.
– voor kinderen met astma werkt RUTIELKWARTS of BARNSTEEN ook heilzaam.
Uiteraard is het wel zo dat voor medische klachten altijd het advies en behandeling door een arts dient te gebeuren.

Bij het laten kiezen van een steen is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de steen. Je laat geen grote steen bij een klein kind liggen, omdat de kracht en de intensiteit van de werking té groot is.
Meestal zoeken kinderen steentjes uit met een zachte kleur ( vb een rozenkwarts, aventurijn, agaat, chalcedoon) omdat dit steentjes zijn die de groei bevorderen.

Lieve groet

Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com