Paragnost Eddie en Consulenten

De heilzame werking van Aura-Soma

De heilzame werking van Aura-SomaDe heilzame werking van Aura-Soma – deel 1

Aura soma is een uit Engeland afkomstige holistisch gerichte therapie, ontwikkeld door de Engelse apothekeres Vicky Wall. In die gerichte therapie worden trillingen van kleuren, geuren en edelstenen gebruikt om balans te creëren tussen lichaam, geest en ziel.

Aura soma is samengesteld uit voornamelijk plantaardige oliën, plantenkleuren, water, etherische oliën en de energieën van edelstenen.
De basis gaat – ondanks aura soma nog een behoorlijk nieuwe therapie is- terug naar de eerste genezers van de mensheid, de oude Egyptenaren, sjamanen, het oude China en in de Middeleeuwse kloostergemeenschappen.

Aura soma is eenvoudig een manier om je levensenergie weer volledig te laten stromen en voldoet bij deze aan een aantal belangrijke voorwaarden die gekend zijn bij een holistische therapiel

•Een harmoniserend werking: heel wat ziekten kunnen voorkomen worden als de subtiele energie wordt versterkt.
•Er zijn geen ongewenste verschijnselen en is volstrekt ongevaarlijk.
•Je leert via aura soma de dingen achter de dingen te zien en opent de weg naar (nog) meer zelfinzicht.

Het corrigeert stoornissen op zowel fysieke vlak als het meer subtiele fijnstoffelijke niveau.
Het is heel interessant om de biografie van Vicky te lezen, op welke manier ze de informatie doorgekregen heeft!

Aura soma vormt eigenlijk een nieuwe verbinding tussen aroma- chakra- en kleurentherapie.  Het grootste onderscheid tussen aura soma en vele andere therapievormen is dat deze ‘niet ingrijpt ‘ in vergelijking met de andere klassieke therapievormen.
Vicky haar uitgangspunt is dat elk mens zichzelf goed kent en ook best weet wat helpt. Een therapeut of heler heeft slechts de de taak zijn cliënten te steunen.

Bij aura soma staat de cliënt centraal bij het maken van de keuzes van de ‘ basisoliën’.

Ik heb zelf een kleine 15 jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met het effect van aura soma, en dit met een professionele therapeute en vriendin  ter ondersteuning, en wat uiteindelijk heel prettig voelde is dat ik geheel op basis van pure intuïtie mijn oliën en pomanders mocht kiezen…
Aanvankelijk voelde ik me overrompeld door alles wat ik in één oogopslag zag…al die flesjes, al die kleuren…net of ik in winkel stond te kijken met zoveel …prachtige lekker uitziende snoepjes.
Mijn zintuigen zijn bijzonder sterk ontwikkeld, vooral visueel en olfactorisch ( al mocht ik als kind nergens aan ruiken…dat was onbeleefd).

Het was een heel meditatief gebeuren waar ik me heel bewust verbond met alle flesjes die ik te zien kreeg, de kleuren…en aangezien ik toch al heel nieuwsgierig ben waar elk flesje voor stond, kreeg ik meteen het juiste antwoord: ‘ niet vanuit de hoofd wat de flesjes representeren en voor staan, maar je wel laat leiden door je innerlijke…je ziel…’ . Best aanvankelijk wat lastig, want stel dat ik het verkeerde flesje koos, wat dan? 4 basisoliën kiezen uit zowat 96, kan je je dit voorstellen?
Twijfel….ik zag zoveel prachtige kleuren…en ik mocht er slechts 4 van kiezen…. Enkel maar mijn hart laten spreken en dat denkende hoofd even het zwijgen opleggen.
Het is wel degelijk dat ons onderbewustzijn exact weet welke kleuren goed zijn voor ons.
De volgende stap was dan het flesje te nemen dat me het meest aansprak…dat was nummer 1.
En zo mocht ik verder doorgaan tot ik aan flesje nummer 4 kwam.

Hoe dit verder verliep, vertel ik morgen verder, want inderdaad, de volgorde van elk flesje is niet toevallig en heeft betekenis op de dimensies van ons wezen.

Het is dus ook belangrijk te vertrouwen op je intuïtie en even het logisch denken te parkeren.

Ik belicht in dit blog de belangrijkste soorten in de aura soma

•De basisoliën bestaan voor 50 % uit een mengsel van diverse soorten water en 50 % uit een oliemengsel: ze zijn in doorzichtige hoekige glazen flessen gegoten en in twee duidelijk gescheiden verschillende lagen.  Deze basisoliën refereren aan de betrokken chakra’s en mogen op het betrokken lichaamsdeel gemasseerd worden.
•Pomanders werken in op de aura en hebben een beschermende functie. Pomanders zijn een heel vluchtige, aromatisch geurende kleurige substantie ( op basis van alcohol).

•Quintessences ondersteunen iemand om zich open te stellen; het zijn eveneens vluchtige, geurige mengsels uit diverse kruiden en planten.

•Er zijn ook nog tincturen en kunnen oraal verdund of onverdund worden ingenomen. Tincturen zijn kleurloos en brengen onbewuste delen van de persoonlijkheid aan het licht om tot meer zelfinzicht te komen.

Het grote verschil tussen de aura soma middelen en de tincturen is dat de eerste van buitenaf inwerken en de tincturen van binnenuit, als ondersteuning van het proces van heelwording.

Liefs

Medium Mieke

www.miekecoigne.com