Paragnost Eddie en Consulenten

Goeroes en volgelingen

Goeroes en volgelingen  Het is heel duidelijk in de spirituele wereld. Degenen die beweren een bevoorrechte verbinding te hebben met de allerhoogste vormen van het spirituele¬ – wat dat ook moge zijn – krijgen heel veel volgelingen.Het is heel duidelijk in de spirituele wereld. Degenen die beweren een bevoorrechte verbinding te hebben met de allerhoogste vormen van het spirituele¬ – wat dat ook moge zijn – krijgen heel veel volgelingen. Nog steeds. Ook al weten we dat de Nieuwe Tijd niet langer de energie ondersteunt van het gecreëerde concept goeroe-volgeling. Een goeroe creëert langzaam maar zeker een voor anderen ontoegankelijke realiteit, waarover hij volop kan beschikken om doen en laten te rechtvaardigen. Nog verder doorgedreven stelt een goeroe zich boven en buiten elke menselijke wet waardoor het bijna ondenkbaar is dat een volgeling hem ter verantwoording roept. Goeroes kan je echt erkennen aan beginnende subtiele signalen, hoe belachelijk die tekentjes kunnen zijn.
Omdat nog heel veel mensen troost zoeken en niet worden verteld dat de weg naar binnen, de weg naar zelfmeesterschap, de weg naar zelfrealisatie en de weg naar hercreatie in zichzelf zit, blijven veel mensen afhankelijk van goeroes die heel blij zijn met hun volgelingen.
Kijk maar even op social media. Life channelings die beginnen met de woorden ‘Oh kijk, er zijn al x volgers, oh wat fijn, nou we wachten nog even tot er nog meer volgers komen.‘ Ik vind dit echt heel vreemd om op die manier te verbinden met een hogere frequentie. Onder het mom van zoveel mogelijk volgers te bereiken en veel licht en liefde te sturen, want ja veel licht en liefde is toch wat we zo hard nodig hebben, niet?
De vraag is wel of je kan verbinden met jezelf, je eigen scheppingskracht, je totale wezen. Want dit is uiteindelijk het doel waarom we in dit leven geboren werden. Niet om nog langer afhankelijk te zijn van iemand die jou het licht en de liefde geeft, waar je naar verlangt. Hoe leer jij jezelf het licht en de liefde naar jezelf toe te halen, los van de ander? Hoe breng jij licht en liefde in jouw bestaan?
Help me, red me, geef me alsjeblieft nog een keertje licht en liefde, anders ga ik dood, anders val ik in een diep zwart gat, anders doe ik mezelf iets aan. Als jij het me niet geeft, gooi ik mijn woede over je heen en wil ik je vernietigen. Als jij het me niet geeft, zoek ik wel verder. En dit herhaalt zich keer op keer op keer. Goeroes kunnen zich ook vermommen als partners, vrienden; vermomde goeroes die jou afhankelijk maken omdat ze weten wat jij precies zoekt of nodig hebt. Sommigen noemen het dan narcisten die teren op de zwakte en de noden van de ander. Ik hou niet van dit soort etiketten, want dan gooi ik ertegenaan dat in elk levend wezen alles gecomprimeerd aanwezig is. We zijn alles. Hoe bewuster we omgaan met onze verborgen kanten, hoe minder de verborgen kanten een obstakel vormen om ons prachtige Wezen te laten schitteren als een diamant.
Goeroes die jou een herstel van een gebroken relatie beloven. Geloof je dit nou echt, of ben je zo wanhopig afhankelijk van iemand die zich niet wenst te verbinden met jou, of waar de relatiestop het beste is voor jullie beider groei? Liefde is de enige constante in ons leven, maar de belofte dat die ene persoon tot het einde van het leven in jouw leven zou moeten blijven, kan niemand garanderen. En ook dat heeft met veel meer te maken dan de beperkte aardse kijk. Liefde heeft nooit met de anderen te maken maar met onszelf. Liefde Zijn is de ultieme Liefde die ons in onze goddelijke scheppingskracht brengt. Betekent dit dat we geen relaties meer nodig hebben of beter met onszelf alleen blijven? Doorheen onze relaties, contacten, vriendschappen, zelfs via mensen die je niet aardig vindt, kunnen we groeien naar een staat van in Liefde Zijn. Eigenlijk zijn we op zoek naar iets wat we al hebben in onszelf en dat is Liefde.
Mensen die weigeren de verbinding met de totaliteit in zichzelf te ontdekken en hierbij op die manier hun verantwoordelijkheid te ontlopen, zoeken en vinden enigszins troost.
Wanneer de meestal zichzelf verklaarde goeroe noch de volgeling of leerling deze heel eenvoudige waarheid niet onder ogen willen zien, ontstaat een scala van reacties. We weten heel goed dat er een moment komt dat dit afhankelijksspel zo zinloos of vervelend wordt dat de goeroe en de volgeling ofwel in elkaars armen vallen of met gif naar elkaar spuien. Misschien is dit nodig dat dit gebeurt om wakker te worden.
Ik was zelf verbaasd een lange tijd geleden te lezen in een populaire spirtiueel new age tijdschrift dat iemand tot de goeroe van de 21ste eeuw werd bejubeld. Je kan je al voorstellen: Aquariustijd, Nieuwe Tijd gaat helemaal niet meer over het goeroeschap, maar eigen meesterschap. Ik heb het maar gelaten voor wat het me waard was. Ik bedoel maar dat er verbazingwekkend heel wat gedweept wordt in de spirituele wereld. Bij deze lees ik nog amper een tijdschrift, omdat het me toch meer afleidt en weinig bijbrengt voor mijn persoonlijke groei. Ook dat is mijn weg geweest en het voelt goed heel selectief te zijn in wat ik nog als vernieuwend en inspirerend ervaar.
Ik eindig dit blogje met een eenvoudige reminder:
Wie zichzelf liefheeft, wordt stil en vredig. Wie liefde afdwingt, creëert onrust en stormen. Voor de verandering en dat is geen narcistisch georiënteerde tip: Word opnieuw verliefd op je stralende Zelf en geef dit eens ruimte op de manier waarop jij dit wil ervaren, voelen en doorleven. Voel maar even wat je denkt, omdat dit onvermijdelijk is door onze conditioneringsprocessen en wat je diep van binnen echt voelt. Oefen meer en meer vanuit je gevoelslagen en op een dag komt er een stop op alle zinloze beperkende gedachten. Je bent aardig op weg naar je eigen goeroeschap. En laat ons dat begrip veranderen naar je eigen Meester- en Creatorschap.

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com