Paragnost Eddie & Consulenten

Gevoeliger geworden voor geuren

Gevoeliger geworden voor geuren en andere chemische toevoegingen?  Op mijn 27e jaar werd ik mij opeens bewust dat ik last kreeg van geuren en wel van geuren van bv de drukinkt van de krant en of tijdschriften, maar vooral van Parfum. Gevoeliger geworden voor geuren en andere chemische toevoegingen?
Op mijn 27e jaar werd ik mij opeens bewust dat ik last kreeg van geuren en wel van geuren van bv de drukinkt van de krant en of tijdschriften, maar vooral van Parfum.
In die tijd gebruikten er nog maar weinig mensen parfum, ‘’ik spreek al over een behoorlijke tijd geleden’’ en gebruikten mensen nog op zeer bescheiden schaal een geurtje en of aftershave.
Ook rookte ik toen nog, ‘’bescheiden dat wel’’ maar toch werd ik mij bewust van het feit dat mijn benauwdheid wel eens door het roken kon zijn.
Dus ben ik direct gestopt met roken ‘’ik heb er nooit spijt van gehad’’.

Maar mijn gevoeligheid werd groter in plaats dat het beter werd.
Ik kon al niet meer tegen wasmiddelen en schoon maakmiddelen en kon ook de (gewone doucheproducten) niet meer gebruiken .
In de tijd dat dit speelde was er wel een opmars van nieuwe producten en leek het opeens wel een hype te worden .
Iedereen in mijn omgeving had opeens een geurtje op.
En je kon de klok erop gelijk zetten, met elke feestdag kwamen er nieuw geurtjes op de markt en deze werden grif gekocht.

Dat er duidelijk meer gegeurd werd daar was ik al achter gekomen, maar wat het effect op mijn gezondheid was dat wist ik toen nog niet.
Na enige tijd wist ik dat ik bepaalde geuren moest leren vermijden en dus kwam er een middel zonder geur om te wassen, en voor mijzelf alles Neutral.
Dat was wel wennen natuurlijk want ik was ook gewend om een geurtje te gebruiken.
Wel het lichtste wat er was dat wel maar toch.
Na verloop van tijd merkte ik op dat het toch steeds lastiger werd om mij onder de mensen te begeven.

Ik werkte in die tijd op één van de grootste basisscholen die er was in Rotterdam en daar kwamen uiteraard elke ochtend ouders fris gewassen en gespoten de administratie in.
Wat ik in die tijd heb uitgestaan zal ik jullie besparen want het is echt heel erg afzien geweest.
Ik liep in de periode zelfs bij een longarts en bij een allergoloog om mijzelf te laten onderzoeken vanwege die ernstige benauwdheid.
Niets te vinden zei de arts , behalve dat ik piepte door de benauwdheid en dat ik erg veel last van geuren bleek te hebben was er volgens hem wel mee te leven.
Ik kreeg een pompje mee voor als het te erg werd, en misschien moest ik wat vaker de bossen ingaan.
Ik geloof dat daar toen mijn weerstand tegen de reguliere geneeskunde is ontstaan. Nooit van gehoord hoor mevrouw u bent wat gevoelig in de neus ik zal daar een spray voor meegeven.

Omdat ik toen al bezig was met mijn studie voor Chinese geneeswijzen kwam ik erachter dat mijn hele systeem in opstand kwam tegen chemische toevoegingen.
En alles maar dan ook alles is chemisch en wordt in een fabriek gemaakt.
Ook deodorant, zeeppoeder, afwas en wasmiddelen en vooral wasverzachters kunnen ernstige verstoringen geven.

Mijn toenmalige partner was niet zo blij met mijn neus en ik moet zeggen dat het niet één van de leukste periodes uit mijn leven was.
Maar door mijn sterke gevoel dat meerdere mensen dit moesten hebben, ben ik eerst nog op onderzoek uit gegaan en ben ik er achter gekomen, dat vele mensen met mij dit probleem hebben en dat er zelfs een werkgroep is opgezet om dit aan het licht te brengen.
Dat was het laatste wat ik heb gedaan voor ik volledig instortte .
Uiteindelijk belande ik in een flinke burn-out omdat mijn hele weerstand verdwenen was.
Ik kon niets meer ik was helemaal op, deze periode heeft mij 2 jaar gekost om weer te herstellen.

Buiten het feit dat nog maar weinig mensen hadden gehoord van MCS ‘’want het beestje had nu een naam gekregen’’ was het heel lastig om mensen inzicht te geven hierin. Het is misschien een belachelijke vergelijking maar ik kon als voorbeeld nemen dat ‘wat voor Superman gevaarlijk was het groene Kryptoniet, dat was Parfum voor mij.
Omdat mijn weerstand zo verzwakt was kon ik niet meer helder denken en had ik elke dag zware hoofdpijnen en flinke duizelingen.
Het is één van de meest nare tijden uit mijn leven geweest.
Door mijn studie Chinese geneeswijzen ben ik ‘’hoe kon het ook anders’’ bij een chinees arts terecht gekomen en ik heb een jaar lang alleen maar kruiden tot mij genomen en super gezond gegeten.
Alles waar ook maar enigszins additieven of andere chemische toevoegingen inzaten heb ik vermeden.
Het heeft echt een tijd geduurd om te herstellen en alles samen ben ik zeker 3 jaar bezig geweest.
Na zo een flinke burn-out zal je altijd met jezelf op moeten passen omdat je op moet passen om niet over je grenzen heen te gaan.

Mijn onderzoek naar ‘’MCS’’ gaf aan dat er over de hele wereld groepen zijn opgezet voor mensen met ‘’Meervoudige Chemische Overgevoeligheid’’.
Dit is de naam van de kwaal zal ik het maar noemen.
Je kan ook zeggen dat dit een milieu ziekte is die eigenlijk op zeer grote schaal voorkomt zonder dat men zich dit bewust is.
Ook kinderen die zoveel gevoeliger zijn dan volwassenen kunnen dit al hebben doordat ze ook bloot worden gesteld aan geuren, wasverzachter en noem het maar op. Gebruik van mobiele telefoon en pc maakt het er ook niet beter op en ons systeem wordt steeds zwakker. Onbekende ziekten en kwalen waarbij de arts niets kan vinden zouden je mogen alarmeren.
Meest voorkomende symptomen
· Algehele malaise
· Astma en ademhalingsproblemen
· Auto-immuunsysteem afwijkingen
· Black-outs
· Chronische vermoeidheid
· Concentratieproblemen
· Depressie
· Desoriëntatie
· Duizeligheid
· Gewrichts- en spierpijnen
· Griepachtige verschijnselen
· Hartritme stoornissen
· Hoofdpijn
· Huidaandoeningen
· Kortetermijngeheugen-problemen
· Maagdarmproblemen
· Ontstekingen
· Oor- , neus- , keel- en bijholteproblemen
· Vergiftigingsverschijnselen (trillen, misselijkheid enz.)
· Voedselallergieën en -intoleranties
Er bestaan veel overlappingen met MCS, zoals: chronischevermoeidheidssyndroom, golfsyndroom, organisch psychosyndroom, fibromyalgie, multipele sclerose

Uitlokkende stoffen
· Amalgaam
· Antibiotica en andere medicijnen
· Formaldehyde in o.a. nieuwe kleren, boeken en andere producten
· Insecticiden, bestrijdingsmiddelen
· Kit, verf, lijm
· Luchtverfrissers en geurzuilen
· Medicijnen
· Bouwmaterialen en meubelen
· Nieuwe of pas gestoomde kleding
· Vloerbedekking
· Rookgassen uit open haarden, kachels en van barbecues
· Papier, inkt, kranten, toners van printers
· Parfum houdende producten
· Plastics en rubber
· Schoonmaakmiddelen
· Sigarettenrook
· Smog en fijnstof
· Synthetische toevoegingen in eten en drinken
· Synthetische stoffen in verzorgingsproducten
· Uitlaatgassen
· Verbrandingsgassen van geisers, ovens en gasfornuizen

Wat ik niet wist is dat het in zovele landen ook al erkend was door de medici en dat er wel degelijk iets mee gedaan werd.
Alleen niet in Nederland, want daar lopen ze nog steeds achter de feiten. In landen als Duitsland, Zwitserland en zelfs America zijn er al parfumvrije restaurants en klinieken waar men kan worden opgenomen om te herstellen.
Ook op werkplekken is het daar verboden om te zwaar geparfumeerd te zijn, omdat het duidelijk is dat luchtwegen heel gevoelig kunnen reageren en men uitval door ziekte wil voorkomen.

De erkenning daar gaat het om, dat mensen niet voor vervelende zeurpiet worden afgedaan en dat men er wel degelijk ziek van is en dat daar rekening mee mag worden gehouden.
Je kan er echt heel erg door geïsoleerd worden en je sociale leven is zeker naar de knop, omdat er maar weinig mensen begrip hebben voor je situatie.
Maar goed dan is de keuze ook gauw gemaakt als men alleen maar aan zichzelf denkt dan kun je mensen gaan vermijden.
En dat heb ik helaas ook moeten doen.
Het handjevol mensen waar ik mij nog mee kon verbinden had begrip voor mij en daardoor kon ik ze vragen om geen parfum te dragen als ze mij kwamen bezoeken.
Dat er nog een hele reeks geuren aanwezig was bij de mensen nam ik voor lief omdat je helaas niet alles kan voorkomen.

De Chinees arts had haar werk goed gedaan en’’ Goddank’’ en zeker dank zij mijn geloof in mijn herstel’’ is het toch gelukt om weer de vrouw te worden die ik was.
Sterker nog ik was bewuster geworden van mijn eetpatroon, ik was bewuster van voeding en wat voeding kan doen in een lichaam en ik was ook bewuster doordat mijn gevoeligheid met de dag toenam.
Mijn hoog gevoeligheid liet mij zien dat het tijd was om een andere keuze te maken in mijn leven. Ik zegde mijn baan op en ging volledig aan het werk voor de allerhoogste. Daarmee heb ik de steun en kracht gevoeld en nog steeds voel ik die nimmer aflatende steun die mij keer op keer heeft laten zien dat ik de kracht en de moed in mij heb om door te gaan.

En hoe lastig het dan ook is, want wij mensen worden nog keer op keer belast met zware toxische stoffen.
Zowel in de voeding als in de chemtrails die er oh zo mooi in de lucht te zien zijn als de zogenaamde engelen veren of strepen zitten stoffen die voor de mens schadelijk zijn.
Wij voelen ons zachtjes gezegd er niet zo lekker door.
Het leven op aarde is niet wat het lijkt en vele mensen worden gigantisch in de maling genomen.
Het is maar wat je wil ziet en waar je in gelooft, maar er zijn nog nooit zovele mensen ziek geweest en de farma jongens lachen zich suf want er komen wereldwijd miljarden dollars binnen waar ze de oorlog weer mooi mee kunnen financieren.

Lieve mensen soms heb je de behoefte om eens iets anders te schrijven. Omdat ik ook wel weet dat er zoveel achter de schermen gebeurt, en dat er ook zoveel onzichtbaar blijft, probeer ik steeds weer opnieuw een stukje van de sluier op te lichten. Hopelijk heb je iets aan dit blog en als je mensen kent die in zo een zelfde situatie zitten attendeer ze dan op dit schrijven. Wellicht kan het een stukje duidelijkheid geven.

Mocht je na het lezen van dit blog hier met mij over willen praten dan kun je mij bereiken bij Paragnost-Eddie box 68.

Harte groet,
Elisa-Lis