Paragnost Eddie en Consulenten

Gevoelig voor veel dingen?

Gevoelig voor veel dingen?Knallende uitlaatpotten van brommers, knarsende wielen op het spoor, ronkende motorren, straaljagers die voorbij razen. Vingers in de oren om mijn zeer gevoelige gehoor te beschermen. Dat deed ik als kind al en doe ik nog steeds.

Men zegt wel eens je kan een speld horen vallen, wel dat kan ik als er geen ander lawaai is kan ik dat en dat is niet altijd prettig moet ik zeggen.
Soms komt de poes hard aanrennen en springt dan met grote ogen op de tafel om even bescherming te zoeken.
En ja geef dat arme dier eens ongelijk zeg er is nergens meer rust te vinden.

Het leven op aarde is veel te lawaaierig en het vervelende is dat veel mensen daar niet eens meer erg in hebben.
HSPers merken dat wel doordat ze overprikkelt raken erdoor en dat merk je goed hoor bij ze, ze zijn dan zeer geïrriteerd en dan kun je het best uit de buurt blijven.
Het zenuwstelsel is sowieso al gevoeliger dus te veel prikkels zijn uit den boze. Merk je op dat je na een dag in een stad veel vermoeider, angstig of gespannen bent dan is er een overload aan prikkels geweest.

Beste kun je dan even een rustige plek opzoeken of in de natuur alle teveel aan prikkels los laten. Niet iedereen heeft deze overgevoeligheid dus kun je ook niet altijd uitleggen waar het vandaan komt en ondanks de grote aandacht die er tegenwoordig aan wordt gegeven is het nog steeds niet helemaal te begrijpen wat er door iemand heen gaat die HSP heeft.
Je kunt het beste begrip krijgen door je voor te stellen dat je bv in een erg drukke periode bent geweest en almaar door moet gaan om je target te halen. Die vermoeidheid die dan volgt is het resultaat van te veel en heel hard werken en dan voel je je alsof je een marathon hebt gelopen.

Overdreven deze vergelijking nee hoor beslist niet. De vermoeidheid die een HSPer heeft na een dag in een stad of in een grootgebouw die is treffend.
En voor vele mensen dus niet te begrijpen. Soms is het zelfs zo dat men je als asociaal betittelt omdat je niet meedoet aan bijeenkomsten of zelfs aan feestjes en of partijtjes of zelfs verjaardagen. Dit alles kan teveel zijn voor de HSPer niet lang kunnen zitten of de aandacht erbij kunnen houden of en dat is meestal het geval te veel energie oppakken van het aanwezige publiek.

Fysieke verschijnselen kunnen variëren van plotselinge vermoeidheid, hoofdpijn die opeens op komt zetten, paniekgevoelens, en een gevoel van naar buiten willen.
De emoties die daarbij loskomen zijn ook van dien aard dat je weg wilt vluchten uit zo’n situatie. Helaas wordt dit dus door maar weinig mensen begrepen. Wat de HSPer het liefst wil is met zichzelf zijn of met een select klein groepje mensen die gelijkgestemd zijn.
Het meest lastige is om in een groep mensen te zijn die niet gelijkgestemd zijn. Er zijn nu eenmaal verschillen onder de mensen en die verschillen worden steeds groter omdat er steeds meer gevoeligheid komt door de grote energieën op aarde.

Als je HSPer bent dan kun je een supergelukkig en rijk innerlijk leven hebben. Het enige wat je niet moet doen is tegen je zin of behoefte in dingen doen die niet bij je passen. En wat een ieder er ook van zegt of er onbegrip of onwil is om zich in je te verplaatsen, leef je eigen mooie leven.
Weet je alle kwaliteiten die je als hoog gevoelig mens hebt goed te benutten dan kun je een rijk en fantastisch mooi leven hebben. Je ziet alles scherper je voelt alles beter je staat middenin je eigen leven. Je belevingswereld is zo intens dat je weinig tot niets aan externe dingen nodig hebt om je zelf te prikkelen je hebt immers alles al in je. Je hoeft het niet buiten jezelf te zoeken zoals de anderen en je kan intens genieten van de kleine dingen des levens die er zijn maar die de meeste mensen niet eens meer zien omdat ze in zo een mallemolen leven.

Ieder zijn ding maar jij mag jezelf beschermen tegen de waanzin van alledag omdat je sensitief bent en tegen een muur aanloopt van onbegrip. Laat ze maar kijken en laat ze maar praten over je dan ben je maar een vreemde eend in de bijt en wat dan nog?
Het enige wat je niet zou mogen doen is jezelf totaal afzonderen want je bent wel een deel van de aardse familie en de aarde is er ook voor jou. Maar je mag jezelf wel beschermen tegen te veel indrukken en te veel lawaai.

Dieren doen dat ook en zij zoeken ook bescherming in hun eigen domein ze verstoppen zichzelf als het te veel wordt en komen weer tevoorschijn als het weer veilig is.
Neem rustig je tijd om je leven te leven zoals het goed voelt voor jou en laat anderen maar praten. Je leven is van jou en je gevoeligheid ook, leer er mee om te gaan en omring jezelf met mensen die om je geven en je jezelf laten zijn dat is je hoogste goed.
In een wereld waar je regelmatig overweldigt wordt door alle indrukken is er maar één ding heel belangrijk en dat is jezelf kunnen zijn, hoe dan ook.

Wil je hier eens met mij over praten dan kun je mij bereiken op paragnost Eddie
Box 68

Warme knuffel,
Elisa-Lis