Paragnost Eddie en Consulenten

Geluksmythe

GeluksmytheGeluksmythe, Geluk ….bestaat hiervoor een handleiding, ondanks de vele boeken die we kunnen lezen die ons tonen en de weg wijzen naar geluk, ondanks de vele cursussen en trainingen en opleidingen die ons beloven hoe we geluk kunnen vinden en liefst voor de rest van ons aardse leven. Boeken en cursussen kunnen inderdaad wel een opstapje zijn naar het vinden van het ‘ geluk ‘ , het wordt ons dan wel duidelijk waarvan we ons geluk van laten afhangen en wat we hebben geleerd over wat ons geluk zou dienen te geven ten te garanderen.
We kunnen ons veel leed besparen door zelf eens te onderzoeken wat geluk voor onszelf werkelijk betekent én inhoudt. Enerzijds worden we geconfronteerd met alles wat ons is aangeleerd en waarop we ons geluk hebben gebaseerd ( of nog steeds verder bouwen op wat ons is voorgekauwd) nl succes, roem, macht , rijkdom, uiterlijk perfecte schoonheidsidealen , status, bezittingen….grote verleiders waarvan ik vaker opmerk dat dit beeld aan het diggelen wordt geslagen. Kijk eens naar de cijfers van schijnbaar gelukkige mensen die suïcidaal gedrag vertonen en uit het leven stappen: ze hadden alles bereikt in het leven én toch. Ik schrijf dit niet neer vanuit een oordeel: statistieken zijn feiten, gebaseerd op onderzoek en dan nog zijn statistieken niet altijd correct en representatief. Cijfers geven zelden een totaalbeeld, maar laten wel zien dat er op maatschappelijk vlak heel wat aan het bewegen is.
Mijn collega Helena heeft een krachtig onderbouwd blog geschreven rond relaties en bewuste keuzes maken. Ik kan me hier volledig in vinden…alles in het leven staat of wankelt en valt rond ‘ bewust ZIIJN ‘. Dit geldt dus niet enkel voor één of ander levensthema: bewust ZIJN is een staat van ZIJN, waarin het afpellen van op oude waarheden gebaseerde gedachtengoed een belangrijke attitude is, de bereidheid om ZELF te onderzoeken wat voor JOU en niet voor iemand anders bijdraagt tot een staat van een staat van gelukkig ZIJN.
We “ denken “ meestal dat we heel goed ‘ weten ‘ wat ons gelukkig ‘ maakt ‘, en wat het beste is voor ons…stel nu dat het leven jou toont dat bepaalde keuzes , die gerelateerd zijn aan hetgeen jij hebt meegekregen in je opvoeding, niet jou dat gevoel geven? Stel nu dat het leven jou andere signalen stuurt?
Blijf je dan halsstarrig en koppig vasthouden aan wat je denkt dat goed is voor jou….. IS HET WAAR? EN HOE WEET JIJ DAT DIT WAAR IS? Onderzoek of die waarheid echt wel gebaseerd is op wat jij diep in je hart voelt?
Stel nu dat je ondanks alle inspanningen, na jaren zelfs, jouw vooropstelde doelen niet hebt bereikt, je hebt opleidingen in coaching – en ondernemersschap gevolg, je hebt het plaatje in je hoofd, je wil en zal succesvol ondernemen én toch….het wil maar niet lukken. Ben je gefaald, want dat is wat jij voelt. Ik ben gefaald. Is dat zo? Is het misschien mogelijk dat jij bestemd bent om iets anders te gaan doen, dat misschien wél aanspraak maakt op je talenten en die je tot op vandaag hebt laten zitten. Je voelt je boos, je voelt frustraties, je bent woedend dat anderen dit wel doen en kunnen, je snapt niet hoe dit kan en mogelijk is…alleen: het leven toont je iets helemaal anders én toch blijf je je vasthouden aan het beeld dat jij hebt meegekregen wat geluk en succes voor jou inhoudt. De hele familie wemelt van de ondernemers, hebben succes, zijn gelukkig en jij….je lost je verwachtingen niet in én onderhuids leeft ook het gevoel van er niet bij te horen. Een hele dynamiek vanuit de familiale achtergrond komt tot leven.
Door bepaalde doelen na te streven of een bepaalde richting aan je leven te geven, sluit je soms wel eens heel wat andere vruchtbare opties uit die wél voor je openliggen, alleen….je moet dit wel willen zien.
Er bovenop zijn ben je nog eens diep ontgoocheld dat het universum niet plooit voor hetgeen je wilt, en het doel dat je je voor ogen hebt gehouden….Hoe werkt dat dan….Vraag en het Universum werkt heel hard met je mee om je doelen te realiseren of het leven te creëren dat jij voor ogen ziet?
Dit is ook het geval…alleen, hoe BEWUST ben je je van de doelen die je je stelt en voelen die doelen volledig Eén met jou, met wat je diep van binnen voelt…zeg niet te snel ‘ ja ‘ neem de weg naar je hart en als je op alle vragen die jezelf kan stellen een volhartig JA kan zeggen…dan is het misschien wel verstandig om even een ervaringsgericht coach te consulteren die met jou meekijkt welke stappen je kan zetten om toch je doelen te realiseren.
De snelweg naar succes en geluk? Voor zover geloof ik absoluut niet dat dit op die manier werkt, net zoals er geen snelweg naar geluk bestaat…je bent altijd onderweg, op weg naar….durf het leven voluit te leven, met alle blunders en alle successen die je ervaart én die je weer een leerzame ervaring hebben opgeleverd. Kan je je mindset even veranderen, lieve lezer….Je faalt nooit, dat is een aardse materialistische gedachte, je bent niet met die gedachte geboren, je hebt ook nooit als baby gedacht ‘ Verdorie, wat is dat moeilijk om te kruipen, laat me maar lekker liggen, geen zin in ‘ of nog wat verder …’ Gek jo, ik val bij elke stap weer op mijn poep, ik zie het niet meer zitten zo, dus ik blijf wel lekker zitten tot ik opgetild word ‘. Denk je nu dat een kind denkt ‘ Zut, ik ben gefaald, ik kan het niet, dus laat me maar ‘? Niet dus, maar wat wij ervan maken….hoe wij als opvoeders dan reageren op het kind is bepalend voor hoe jij zal omgaan met een situatie waarin je iets niet lukt of niet meteen lukt….Volgens Dr Roy Martina hebben de meesten voor ze 18 zijn geworden ontelbare keren gehoord: ‘ Je moet het beter doen ‘ , ‘ Je deugt voor niets, zelfs nog geen lege zakken rechtzetten ‘, ‘ Je bent een zwakkeling en een nietsnut ‘, ‘ Kan dit nu echt niet beter ‘, ‘ Zie die domme kop eens ‘ , ‘ Wat een dikke poep heb jij ‘ ….nog even verder gaan? Al die rotzooi gedachten en overtuigingen kan je echt ook ombuigen…WANT jij bent niet meer dat kleine kind, dat ooit wellicht overladen en belast werd met dit soort onzin….ook onze ouders zijn opgevoed door hun ouders enz….Maar JIJ, jij kan nu gaan filteren. En ja, dat kan geen enkel medium voor je doen. Ik zeg vaker aan mijn cliënten en ook wel met wat zachte humor erbij ‘ Schat, je hebt wat huiswerk te maken…ik heb dat ook moeten doen en ik maak ook nog dagelijks mijn huiswerk ‘. Echt? Jazeker, want ik ben bovenal een mens van vlees en bloed; het verschil is dat ik echt aandacht geef aan mijn gedachten en overtuigingen en ik mijn innerlijke hulpbronnen aanspreek en inzet om hardnekkige onzin- gedachten aanpak. Dat is werken aan je eigen geluk en het niet langer laten bepalen of afhangen van hetgeen ons voorgeschreven wordt en ons nog steeds door het strot wordt geduwd.
Ik wil je even over een heel concreet voorbeeld laten nadenken:
– Herinner je je een situatie ( maakt niet uit hoelang geleden deze situatie zich heeft afgespeeld) die jij eerst als een drama ervaarde en achteraf gezien ( dat is het dan meestal wél) een zegen!?
En dan….
– Herinner je je een situatie waarin net het tegenovergesteld gebeurde: je was in de wolken met een situatie, helemaal hieperdepiep, het was geweldig, fantastisch, je kon je geluk niet op….even later blijkt dit een tegenvaller, een ramp te zijn!?
Hoe ben jij met die twee situaties omgegaan? Wat heb je eruit gehaald als ervaring en kruip ajb even niet in de ons allerbekende dwarsligger: ‘ slachtoffer ‘ Voor één keer niet doen…bekijk de situaties, voel voel voel en daarna laat het los. Je hebt geleerd. Klaar. Hop naar een volgende ervaring.
Weet je dat je je minder stress bezorgt door je mindset te veranderen in al je levenservaringen die focussen op ‘ geluk ‘?
Weet je dat je meer IN het moment ziet, voelt, hoort, proeft met al je zintuigen en ook je spirituele zintuigen?
Weet je dat je minder last hebt van geluk na te jagen in de toekomst, door hier en nu in jouw geluksmoment te ZIJN?
Hoeveel van die zelf-saboterende gedachten zitten nog hun oude vertrouwde deuntje te zingen in je hoofd?
En welke ben jij nu bereid te herschrijven op een manier waar JIJ verantwoordelijkheid neemt voor JOUW geluk?
Ja…..maar? Neen, want hier vertel je mij dat je nog altijd smoesjes verzint om je geluk op te hangen aan…een partner, het werk, je bankrekening enz….
Ja….en….proficiat! want hier vertel je mij dat je bereid bent om al die smoesjes vaarwel te zeggen.
Durven….Denken….of Doen?
Het geluk ligt in jouw handen, jij bent de creator van jouw geluk en als dat even nog eens afgestemd is op wie jij bent en waar voor staat en in gelooft, geloof me of geloof niet…dan is het altijd GOED.
Terwijl ik dit blog aan het ‘ afronden ‘ ben hoor ik een prachtige ziel aan de Overkant zachtjes de volgende woorden zingen en die deel ik graag met jullie
‘ Dat heet dan gelukkig zijn
Een deur die plots opengaat
Dat heet dan gelukkig zijn
Waardoor je weer hopen gaat
Dat maakt je blij, maakt je blij, maakt je blij ‘
Anneke Christy
Dank je wel Anneke! Blessed thy Soul
Zet de deur open naar jouw geluk en inspireer anderen om je heen hetzelfde te doen….jij hebt de sleutel in handen.

Warme groet

Engelenmedium Mieke Box 45
www.miekecoigne.com