Paragnost Eddie en Consulenten

Geluk zit in jouw handen

Geluk zit in jouw handenGeluk zit in jouw handen. Vouw je handen eens open en leg de handpalmen tegen elkaar, Wat je op dat moment doet, is ontvangen. Je opent jezelf om iets, wat het ook is, toe te laten en binnen te laten komen. Het is een metafoor om geluk in je leven toe te laten.

Je hebt het geluk in eigen hand. Wachten op een partner, omdat jij denkt dat dat je gelukkig gaat maken. Wachten op eindelijk de baan van je dromen, omdat je dan zonder zorgen kunt leven. Nu dat alles er niet is, maar een beetje aanrommelt, omdat het moet. Je laat het geluk door je handen glijden. Je pakt niets aan, je handen zitten dicht, ze zijn bang om zich te openen en te ontvangen. Het geluk toe te laten.

Je handen openen, geeft je een gevoel van geluk al diep van binnen, je bent ontvankelijk. Je handen daarin zit het geluk. Als jij gaat aanpakken in je leven, dat je ergens voor durft te gaan, dat je daar alles voor in het werk stelt en niet al piekerend en dromend blijft afwachten totdat het zich aanbiedt, dan heb je het geluk in jouw handen.

Maar en daar komt ie, maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik wil wel, maar ik kan het niet. Dit is ook niet wat ik wil, maar weet niet hoe ik het moet oplossen. Daar zit je dan als een volwassen persoon die maar niet vooruitkomt. Zich misschien elke dag wel weer voorneemt morgen iets nuttigs te gaan doen, maar ook die dag gaat voorbij zonder een stap te hebben gezet.

De klok tikt door, het leven wordt steeds meer en meer een last, je stopt er ook mee goed voor jezelf te zorgen, een depressie of overspannenheid ligt op de loer. Je laat het geluk door je handen glijden. Terwijl die handen jou het geluk voor hetzelfde geld kunnen schenken. Wanneer ga je het besef krijgen dat jij verantwoordelijk bent voor de invulling van je eigen leven.

Niemand maar dan ook niemand anders kan er voor zorgen dat jij gelukkig wordt. Al staat er een prins voor de deur met gouden bergen. Al krijg je de baan die je al zo lang wilt, als jij diep van binnen het geluk niet voelt, dan zal niets wat naar je toekomt, dat geluk gaan geven.

Jij zult aan de slag moeten en je handen moeten gaan gebruiken. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk door de handen op te gaan laten ruimen, het huis schoon te maken, dat is verslonsd, dat weet je zelf ook. Je handen te gaan gebruiken achter de laptop om sollicitaties de deur uit te gaan sturen. Figuurlijk, ze te observeren en inderdaad te moeten constateren dat ze altijd dicht zitten, de angst straalt er vanaf. Dichtgeknepen als knuisten. Want dat je niet vooruit komt, heeft te maken met de angst die in je zit.

Je wijst jezelf af, net alsof je het geluk niet mag ontvangen. Maar als je het niet toelaat er zelf geen moeite voor doet, komt het er dan. Dan zal het jou de rug toekeren en uit je leven vertrekken. Het heeft al zo vaak de neus gestoten, dat je het afwees, het probeert het nu niet meer. Door je handen te openen, en samen te laten werken met je hart, komt het geluk naar je toe.

Je ziet het dan ook, je hebt het door en je pakt het, je grijpt het met beide handen aan. Je bent blij van binnen en vanuit die blijheid zie je welk geluk er voor je klaarstaat. Je ogen zijn open, ze spieden rond, je handen zijn open, die kunnen ontvangen. Je hart staat open voor jezelf en anderen. Voel je het verschil. Tintelt het nu in je lijf? Je energie begint weer te stromen, je hebt je opengesteld voor alles en dus ook jezelf.

Durf te leven, durf er voor te gaan, geluk zit in je, laat het stromen, wees niet bang dat je niet goed genoeg bent, of bang voor de afwijzing. Als kind heb je alles geleerd met vallen en opstaan, als je het als kind kon, kun je het nu ook. Praat er eens over met een medium of paragnost, die zal je helpen van de bank af te komen, maar zodanig dat jij het zelf doet. Ze bieden je een helpende hand die jij wel of niet pakt.

Medium Claire