Paragnost Eddie en Consulenten

Zijn jouw gedachten en overtuigingen absoluut waar?

Zijn jouw gedachten en overtuigingen absoluut waar? Heb jij soms last van een gedachte, een overtuiging waardoor je niet verder komt…op werkvlak, in relaties, over gezondheid….Troost je, het is heel menselijk en ik heb nog niemand ontmoet die hier niet af en toe, en misschien nu meer dan anders, tegenaanloopt.

De eerste misvatting is dat iedereen van jou moet houden. Iedereen heeft een vrije wil, en iedereen heeft het recht de ander aardig of niet aardig te vinden. Je hebt de liefde en de goedkeuring van de ander niet nodig, geef jezelf de liefde en de goedkeuring. Er zullen altijd mensen zijn die een eindje met je meegaan en je weer loslaten.

Ik moet perfect zijn in alles wat ik doe. Duidelijk dat hier nog angst zit om fouten te maken, te falen, op je gezicht te gaan. Het idee dat je alles perfect moet doen om goed te zijn, een waardevol mens te zijn, mag je laten varen. Neem je ruimte om uit te munten in hetgeen je doet, waar je gaven, talenten, kernkwaliteiten zitten…en laat je ook inspireren door mensen die voor jou van belang zijn. Realiseer je dat dit ook kan veranderen en steeds weer nieuwe mensen je kunnen inspireren.

Sommige mensen zijn slecht en verdienen het slechtste.
Ook dit is een overtuiging en helaas hoor ik nogal eens in mijn werk :’ ik hoop dat hem/ haar het slechtste overkomt ‘. ( en dat is al het begin van duistere zwarte gedachten uitroepen over iemand). Via de wet van de polariteit weten we dat er niet zoiets is als ‘ goed ‘ en ‘ slecht ‘…er zijn heel wat gradaties hierin! Het gaat altijd over ons, en de manier waarop wij naar iets/iemand kijken dat aanleiding geeft tot ‘ goed ‘ en ‘ slecht ‘, omdat het niet echt bij ons past, een andere mening heeft enz….dat iemand ‘ slecht ‘ is. Als iets je raakt, is het soms wijzer even afstand te houden van een situatie of een persoon, in plaats van een volle lading met grieven te ventileren.

Het zou allemaal anders moeten zijn. Soms gebeuren de dingen niet zoals je graag zou willen…ook al word je boos en schop je tegen de hele wereld aan: het verandert hierdoor geen moer.
Je trekt ook niet aan het gras om te zorgen dat het sneller zou groeien…alles heeft een reden: een reden waarom iets gebeurt of nog niet gebeurt of helemaal niet gebeurt.
Accepteer wat nu is en verander wat je nu kan veranderen en neem hiervoor alle verantwoordelijkheid op. Mindfulness by the day, every day.

Het is zijn/ haar schuld dat ik me zo voel. Of we het nu willen aanvaarden of niet, dit gebeurt wel vaker in het leven. Het ego reageert als eerste ( tenzij je nu al verlicht bent natuurlijk) op een opmerking van iemand dat je niet bevalt, of waardoor je je gekwetst, boos, verdrietig om voelt.
Heel menselijk uiteraard. Het gevoel komt wel even naar binnen, maar als je je bewuster bent, en weet wie je bent, waar je voor staat, dan leer je zelf wat je naar binnen laat komen en wat niet, niemand kan jou in het diepste van je Zijn tekort doen, schade berokkenen…dat is een illusie.
Heel veel intermenselijke drama’s vormen vrijwel al mijn dagelijkste gesprekken…drama ’s omdat die dit heeft gezegd en die dat voor de voeten heeft gegooid….je leven laten verpesten door opmerkingen waaraan je niets kan veranderen, dan je eigen manier van omgaan ermee. Het betekent niet over je heen laten lopen, zeker niet…maar op gepaste en gevatte wijze hiermee omgaan en dan…laten gaan.
Uiteraard is het goed om naar binnen te keren bij jezelf en te onderzoeken of je mogelijks een aandeel hebt in het verhaal, in het drama…en vandaaruit kan er altijd in een win-win situatie en een vredevolle communicatie een oplossing gebracht worden.
Wil de ander dit niet, of is de relatie niet van die orde, dat je je hier verder in mee laat nemen, laat dit weten en dan is ook duidelijk, helder en eerlijk en hoe de ander hier mee omgaat, mag je best bij de ander laten.

Ik kan het niet verhelpen dat ik zo ben…ik ben nu eenmaal zo. Hoor ik ook nog eens aan de lijn….ik kan me niet veranderen ( met andere woorden: ik ben zoals ik ben) het is altijd zo geweest en het zal niets veranderen. De weerstand om te veranderen is soms heel groot, de angst om te vertrouwen dat er ook positieve dingen in het leven zijn of kunnen komen. Het niet kunnen geloven dat het leven geen tranendal hoeft te zijn; Ik heb mijn verleden en ik ben helemaal kapot gemaakt. In werkelijkheid kan je altijd je kijk veranderen, stapje per stapje…er is altijd een mogelijkheid, net zoals elke dag een nieuwe dag is.

Het wordt niks, dus waarom zou ik het proberen… de waangedachte dat het soms gemakkelijker is een lastige opdracht te vermijden dan er de confrontatie mee aan te gaan. Soms is het handig een smoes te gebruiken en soms durven we niet de verantwoording op te nemen.

Ik kan niet anders dan me bekommeren over jouw problemen… de overtuiging dat je problemen van anderen moet oplossen, liefde en aandacht moeten geven, moeten behoeden voor foutieve beslissingen of fouten. Ook dat is een waangedachte, een overtuiging die de ander de te leren levenslessen ontneemt. Luisteren en desgewenst suggesties geven, een helpende hand bieden, en de ander laten zien dat hij best voor zichzelf kan zorgen, eigen boontjes kan doppen…dat is iemand in zijn kracht zetten vanuit vertrouwen. Het volle potentieel bij de ander tot zijn recht laten komen is een geboorterecht.

Er is slechts goede manier om iets te verwezenlijken! In feite is er altijd een andere manier om je doel te bereiken; aangezien het Universum een intelligentie is die zo overvloedig is in mogelijkheden, is het goed je af te stemmen op die overvloed in mogelijkheden: de ene keer kan je je doel op die manier verwezenlijken en de andere keer weer op een andere wijze.
Er is dus niet slechts één weg die leidt naar jouw bestemming. Dit vindt ook aansluiting bij het nieuwe tijdsdenken. Het universum brengt ons altijd alles op het juiste moment, op de juiste manier, en soms niet zoals wij het maar bedacht hebben…meestal nog veel beter.

Ik weet dat er iets negatief gaat gebeuren! Ik voel dat…. Ook dit is een waangedachte altijd en overal op je hoede te moeten zijn. Je moet je altijd wel ergens zorgen over maken, je moet je altijd op iets naars voorbereiden…je moet voortdurend op je tellen letten…en dat is de reden waarom je je niet kan ontspannen!
In de meeste van de gevallen gebeurt er helemaal niets naars of niet hoe je hebt kunnen bedenken.
Tobben, piekeren is verloren energie. Zou het niet fijner zijn je te realiseren dat het leven voortdurend onderhevig is aan veranderingen…en dat de dingen vaak niet verlopen zoals we denken of hopen dat ze verlopen of gebeuren? Al pieker je tot je een ons weegt…;het verandert niets aan het gegeven dat hetgeen moet gebeuren ook zal gebeuren. Eigenlijk is het zowat selffulfilling prophecy…..je voorspelling komt altijd uit… ‘ zie je wel, ik heb het gezegd ! “.

Ik heb een bepaald gevoel over iemand of een situatie, dus het is de waarheid.
Dit treffen we meestal aan in relaties tussen mensen…Je weet niet zo goed wat je over iemand moet denken, dus neem je voor waarheid aan dat die persoon niet zuiver is….en dit ga je nog eens als de waarheid verkondigen. Dat horen we vaak nogal eens in spirituele kringen…oordelen of de zuiverheid van elkaar. Dit is puur emotioneel denken en redeneren, maar dit is een denktpatroon dat we voor waarheid aannemen zonder de moeite te doen naar bewijzen van het tegendeel. Soms past dit dan nog eens goed in eigen straatje. Dit ‘ gevaarlijk ‘ gedrag kan tot heel wat problemen leiden, niet alleen in je innerlijke, maar ook in je omgeving.
Je emoties lijken te bewijzen dat de gedachte die je hebt correct is.

Zijn jouw gedachten en overtuigingen absoluut waar? Ik heb iemand nodig die beter is, groter is, sterker is, bekwamer is, succesvoller is….
Het geheim is eigenlijk dat alles wat wij nodig hebben in het universum aanwezig is en alles wat we nodig hebben in onszelf is.
Het is wel leuk en aardig de hulp van iemand te aanvaarden uiteraard…daarover gaat het dus helemaal niet.
Het gaat over de diepere aannames en gedachten die onder de gedachte leven …’ Die man, die is heel succesvol, heeft nogal een goede reputatie, hij kent veel mensen…zelf vind ik hem niet zo sympathiek, maar hij kan me wel verder brengen via al die kennissen…. even de knop omdraaien en mijn doel in mijn achterhoofd houden: succes krijgen en liefst nodig succesvoller dan hem ‘.
Anderzijds kan die overtuiging er ook komen uit eigen onzekerheid, uit je eigen heel klein houden en dan is het een waarheid voor jou te denken dat die ander wel beter is….en je blijft onzichtbaar voor anderen.

Het geheim is dat je perfect bent, dat je volle potentieel in jou aanwezig is om jezelf te redden, je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid voor je doelen neer te zetten. Op jouw manier.
Dat je je laat inspireren door anderen is slechts positiverend. Mijn spreekwoord is al zoveel jaren en dat is niets nieuws: Empowerment en Self-Empowerment. Door het beste uit de ander te halen, haal je ook het beste van jezelf naar boven.
En in deze tijd….is geen goeroe meer nodig, dat is Vissentijd- energie. Eén voordeel van hieraan niet deel te nemen: je kan nooit van je sokkel vallen, want je hebt jezelf niet op die sokkel laten zetten.
De valkuilen van veel spirituele werkers…volg jezelf , volg je eigen hart…verbind je vanuit gelijkwaardigheid, uiteindelijk moet je je eigen lessen wel allemaal zelf leren.

Medium Mieke
www.miekecoigne.com