Paragnost Eddie & Consulenten

Fibromyalgie een nieuwetijd (ziekte)?

Fibromyalgie een nieuwetijd (ziekte)?Vele mensen en vooral vrouwen worden door deze ziekte getroffen.
Ergens voelde ik dat het niet klopt dat het geen ziekte is maar symptomen zijn net als veel kwalen en pijnen dat zijn. Maar het beestje moet een naam hebben. Twintig jaar geleden wist nog niemand wat het was. Weke delen reuma wordt het ook wel genoemd.

Onverklaarbare pijnen dij verschieten door het lichaam en a.h.w. het lichaam op verschillende plaatsen aanvalt.
Dan heb je weer een tijd pijn in nek schouders en armen. Dan weer last van de darmen, of rug of benen of flinke hoofdpijnen. Eigenlijk kun je het beste benoemen als chronische pijnen en spierstijfheid over het hele lichaam.

Jaren geleden begon het ook bij mij op zo een vervelende manier toe te slaan. Omdat ik nogal een bezig bijtje ben nam ik aan dat het kwam omdat ik mijn huisje aan het opknappen was en teveel van mijzelf had gevergd. Even naar de masseur en wat rustiger aandoen dan zou het wel opknappen.
Na een tijdje voelde ik wel dat de pijn minder werd maar bij inspanning merkte ik dat het weer net zo hard terug kwam.

Mijn zoektocht was begonnen en ik ben van huisarts naar specialist door naar het alternatieve circuit gegaan. Eenvoudigweg niemand kon er iets aan doen bleek het. Maar steeds hoorde ik weer die stem horen die mij zei dat ik dieper moest gaan zoeken. En dat heb ik gedaan en inmiddels weet ik dat er veel is wat men kan doen aan de klachten.
Als je eenmaal fibromyalgie hebt dan is dat iets waar jij en je omgeving wel degelijk rekening mee moet houden want het is iets wat op de meest onverwachte momenten weer van zich laat horen.

Mijn onderzoeken hebben er toe geleid dat ik inmiddels weet dat dit niet zomaar toeslaat maar dat het wel degelijk te maken heeft met meerdere factoren.
Eerst en vooral heeft het te maken met je gevoeligheid en dan bedoel ik daarmee je systeem dus je lichaam en je zenuwstelsel. De meeste mensen die Fibromyalgie hebben een zeer gevoelig zenuwstelsel en reageren dus al heel snel overgevoelig op externe factoren. Verschillende stoffen bv uit voeding en of chemische stoffen kunnen een behoorlijke impact hebben op je lichaam en emoties.

Dit is voor zeer veel mensen niet te bevatten en kom je vaak in een isolement hierdoor. De mensen kunnen heel hard zijn dat weet iemand met Fibromyalgie maar al te goed. Meestal hoor je dat men zich aanstelt. Er is immers niets zichtbaar dus ja je ziet er zelfs goed uit dus wat zeur je nu lastig mens.
Harte pijn kun je hierdoor voelen want de fysieke pijn is soms niet uit te houden. Mijn onderzoeken gingen door en ik kwam er achter dat alles samen hangt er is nooit één oorzaak te vinden maar meerdere in dit geval.

Een mens met fibromyalgie heeft vaak ook een behoorlijk bewogen leven achter de rug en kan dit nog steeds ervaren door dagelijks kwellende pijnen te moeten doorstaan.
En dit is niet overdreven want je hebt elke dag pijn er is geen dag zonder. Mijn zoektocht ging verder en ik ging alles eens bij elkaar optellen.
Inmiddels was ik zover gekomen dat het niet door één factor kwam maar door meerdere .

En dat het een optelsom was van fysieke en geestelijke klachten die voortkwam uit het feit dat men doorgaat totdat je er letterlijk en figuurlijk bij neervalt.
Het zijn de mensen die net zolang doorgaan met roofbouw te plegen op het lichaam dat er zowel geestelijke als lichamelijke uitputting ontstaat. En dit verhaal gaat verder want je organen raken ook uitgeput, en daardoor kan het lichaam niet meer functioneren zoals het zou moeten.

Resultaat-Burn-out en daarvoor de opdracht totale rust inbouwen. Je kan gewoon niets meer dus dat is niet zo moeilijk. Eerst mag je alles tot rust laten komen, En al slaap je dagen aan één stuk je lichaam heeft het nodig. Daarna op zoek naar een Chinees of Ayurvedisch arts en vooral de knop omdraaien tussen de oren.

Onmiddellijk je mindset veranderen je hebt echt maar één lichaam en daarvoor mag je de verantwoordelijkheid nu eens opnemen.
Te veel gegeven, te vaak jezelf verwaarloosd en te veel geïncasseerd. En daardoor alles opgeslagen in je systeem en jezelf daardoor verhard. Je hebt jezelf afgesneden van alle mooie en warme dingen in je leven omdat je maar door bent gegaan. Je mag verder stromen en alles in jou de ruimte geven om verder te ontplooien.

Mensen met fibromyalgie hebben een enorme innerlijke kracht maar die kracht hebben ze wel weggegeven aan anderen en in situaties tegen zichzelf gekeerd.
Daardoor is er een overstroming van gevoelens, emoties en pijnlijke herinneringen uit het verleden geweest die verzet hebben gegeven tegen de eigen levensstroom .

>Wat je kan doen om jezelf te ontlasten is zoek naar de juiste voeding voor jezelf, alleen jij weet waar je goed of minder goed op reageert. Neem zo min mogelijk suiker en of suikerrijke middelen tot je en laat zuivel zoveel mogelijk staan. Ook rood vlees minderen of liever niet en varkensvlees is ook niet goed voor je vanwege de zuren die het aanmaakt in je lichaam.

>Roken en veel koffie drinken belast je systeem ook veel te veel.

>Neem op tijd je ontspanning en laat de buitenwereld voor wat het is want er wordt veel bagger de ether in geslingerd en je hebt al genoeg aan je eigen lichaam.
>En neem vit B12 ‘’kijk eens bij Bo Baaden even googelen’’ , D3 pharma nord is oke en Vit C ook in hoge dosis, om je lichaam zo optimaal mogelijk te houden omdat je deze vit juist erg hard nodig hebt als ondersteuning.

>Verder bouw rustmomenten in en leer bijvoorbeeld Chi Neng Qi gong dat is een onderdeel van de Chinese leer , die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren en dat werkt heel goed om het contact met het lichaam te herstellen.

> Reiki behandelingen werken ook heel goed om de rust terug te vinden en de pijn te reduceren waardoor je weer meer in je kracht terug kan komen.
>Ook yoga of meditaties brengen rust in het lichaam. Het lichaam liegt nooit en je mag de vreugde terugvinden in jezelf door je heel te realiseren dat je echt de baas bent over je eigen lichaam.

Niets voor niets dus je zal er wel iets voor moeten doen en je beloning zal daar zijn .

Wil je er eens met mij over praten dan kun je mij bereiken op box 68 bij paragnost Eddie

Warme knuffel,
Elisa-Lis