Paragnost Eddie en Consulenten

Feng Shui en financiële flow

Feng Shui en financiële flowFeng Shui en financiële flow. Feng Shui is voor velen niet onbekend. Wist je dat feng shui je kan helpen om je financiële situatie te laten stromen of te verbeteren? Het is wel belangrijk dat je je bewust wordt van de manier waarop je met geld omgaat en wat je onderliggende overtuigingen het blog relatie met geld) rond geld zijn. Het is dus niet zo dat feng shui ervoor zorgt dat het geld zomaar in je portemonnee vliegt.

Wil je meer verdienen, meer sparen, minder uitgeven? Laat dit eerst helder zijn. Als je meer zou willen verdienen, onderzoek dan hoe je dit kunt realiseren. Als je een vaste job hebt, moet je dan meer hooi op je vork nemen, doorstromen naar een andere functie of om een loonsverhoging vragen. Hoe zie je jezelf op de langere termijn om meer inkomen te genereren? Ben je met een project bezig waarmee je plotsklaps een grote som binnenhaalt? Of gaat het allemaal toch wat langzamer? Moet je zuinig zijn op wat je hebt?
Wanneer je een helder idee hebt hoe jij meer geld kunt genereren, kijk dan op welke manieren je bij jezelf kunt onderzoeken om je geldstroom te verbeteren. Gebruik je fantasie om te creëren. Maak een lijstje van eigenschappen die je bij jezelf kunt veranderen. Moet je wat assertiever zijn, je meer concentreren op flow in plaats van beperking, meer discipline aan de dag leggen om een project af te werken, jezelf naar waarde (eigenwaarde) schatten enzovoort.

Enkele algemene tips:
– Stimuleer de energie of de chi die verbonden is met overvloed.
– Betrek elke ruimte in je woning bij je doel om meer te besteden te hebben.
– Zorg ervoor dat de energie van overvloed niet aan de voordeur ontsnapt.
– Creëer een situatie waarin je meer mogelijkheden hebt om overvloed te vergroten.
– Zorg voor meer van de energie die jij nodig hebt om nieuwe initiatieven waarmee jij je verbonden voelt, op te zetten.
– Versterk de energie die je geldstroom vergroot.
– Activeer de energie die voor een grotere geldstroom zorgt.

Enkele hulpmiddelen uit de Feng Shui zijn de gekende Chinese munten. Deze hebben een vierkant gat in het midden. Vooraf kijk je waar het westelijke deel van je huis zich bevindt. Je legt enkele munten op een rode lap stof in het westelijke deel van je huis. Het metaal van de munten geeft samen met de rode kleur nog meer metaalenergie aan deze richting van metaal-chi. De munten staan symbool voor het financiële aspect van je leven. Je kunt eventueel ook biljetten gebruiken.
Hoe kun je dit in de praktijk opzetten?
Als je niet weet waar het westen zich in je huis bevindt, kun je een plattegrond opzoeken met de acht richtingen uit de feng shui.

Kies een plek en leg een lap rode stof neer.
Plaats een paar munten of een bankbiljet met de hoogst mogelijke waarde, in het geval je geen chinese munten hebt.
Als je geen bankbiljetten wilt gebruiken of je hebt deze liever niet in huis, kun je de munten ook in een metalen kommetje op de lap stof leggen. Om de energie van de munten in beweging te houden, vervang je het beste de munten om de week.
Je kunt uiteraard ook een paar chinese munten aan een rood lint rijgen en in het westelijke deel van je huis hangen.
Er zijn nog heel wat andere manieren om de chi van je geldstroom te activeren. In een van de vele eerdere blogs heb ik geschreven rond de geldboom, cassula ovata dat ook wel vetblad wordt genoemd. Mocht je overgaan tot het aankopen, dan ook weer de plant in een metalen pot zetten.

Inspirerende hartegroet in overvloed
Mieke Box 45