Paragnost Eddie & Consulenten

Even een deel van jezelf kwijt

uittreding. Even een deel van jezelf kwijtGedissocieerd is net een benaming die te ver gaat voor ‘even een deel van jezelf kwijt’. Wat is dissociatie?

Letterlijk betekent het uiteenvallen of ontkoppelt zijn. Wat hiermee bedoeld wordt is dat een persoon momenten kan hebben om even van een afstand te kijken naar de situatie.

In dit blog gaat het een stukje verder.

Door een bepaalde situatie, met name traumatische ervaringen kan je ‘ziel’ besluiten, zonder dat je daar bewust van bent, ‘even’ of langer uit je lichaam te gaan.

Je fysieke lichaam gaat gewoon door. Een bepaald deel van jezelf besluit tot overleven en doorgaan. Veel mensen hebben niet door dat dit gebeurd. Zij gaan op een soort automatisch piloot door.

Sterker nog, indien men op jonge leeftijd vaker met traumatische ervaringen te doen heeft gehad, kan dit een heel leven lang voortduren.

Nog een stapje verder, tijdens de zwangerschap van de moeder zijn er minder prettige ervaringen binnen gekomen. Via de baarmoeder en de navelstreng. Met andere woorden, als moeder tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld depressief is, zal de vrucht/baby dit waarnemen. En dit kunnen meedragen in het eigen leven.

Weer dieper, waarbij het wel of niet geloven in reïncarnatie, voor een ieder zelf is. Vanuit vorige levens kunnen onverwerkte ervaringen meegenomen worden.

Dissociatie kan dus aanwezig zijn, zonder dat de persoon of de mensen er omheen dit bewust zijn. Vooral vanuit vorige levens, zwangerschap of geboorteproces. Maar ook als er in de kinderjaren dissociatie is ontstaan.

Indien men dit vorenstaande niet heeft, kan het zo zijn dat men in de jeugd of volwassen leeftijd iets meemaakt dat dissociatie veroorzaakt. Men is zich dan vaak wel bewust dat er iets niet compleet is.

Bij een bewuste dissociatie, beschrijft men het vaak alsof men op een afstandje naar zichzelf aan het kijken is. Of het gevoel heeft apathisch te zijn. Niet aanwezig, of afwezig te zijn.

Mensen die energetische verbondenheden hebben, kunnen onbewust en bewust gedissocieerd zijn. Soms kunnen zich meerdere splitsingen voordoen. Dit gaat weer te ver voor dit blog.

Waar het om draait is dat het fysieke en zielendeel of emotionele lichaam één behoren te zijn.

Dit begint met de bewustwording dat er een stukje gemist wordt. Om zelf het emotionele en fysieke deel weer samen te laten komen, is niet makkelijk. Mogelijk alleen voor mensen die al weten hoe dit soort energieën samen kunnen komen.

Een manier om dit te doen is met een hypnose-therapeut, maar ook een sjamaan die werkt met zielsdelen, rebirthing.

Soms kan het op afstand, indien de dissociatie niet extreem is. Kan een ervaren medium of healer daarbij helpen.