Paragnost Eddie en Consulenten

Energie van de ZONNEBLOEM

Energie van de ZONNEBLOEMHelen met de bloemen energie van de ZONNEBLOEM. Natuurliefhebbers weten dat bloemen een liefdevolle krachtige helende energie in zich dragen.
Ik hoor regelmatig en nu meer dan anders klachten van mensen die te maken hebben met de zonnevlecht of de plexus solaris , het derde chakra dat zich ter hoogte van de maag bevindt. ( een handbreedt boven de navel).

 Het is in de zonnevlecht dat alle emoties, indrukken op energetisch niveau binnenkomen. De energie wordt verdeeld over je bewustzijn en lichaam zodat alle indrukken/ emoties verwerkt en losgelaten kunnen worden.
Als dit chakra ‘ verstoord ‘ is, ontstaan problemen met het verwerken/ loslaten van die indrukken/ emoties en wordt alles ‘ teveel ‘.

Soms veronderstellen cliënten dat ze ‘iets ‘ opgepikt of binnengekregen hebben van iemand anders, en vertwijfeld wordt de vraag gesteld of ‘dit ‘ dan van henzelf is, of van de ander, of van allebei.
Een gevoel van misselijkheid, spanning, opgeblazen gevoel …
Het is een gegeven dat heel gevoelige mensen gemakkelijker ontvankelijk zijn voor het laten binnenkomen van het ‘ teveel ‘.
Een teveel aan indrukken, een teveel aan informatie naar binnen laten komen, een teveel gericht zijn op de ander, bewust of onbewust.
Het is om die reden heel belangrijk dat de zonnevlecht gezond functioneert.
Mensen die niet efficiënt omgaan met mensen, informatie, stress…zijn de kanshebbers om zowel op fysisch als psychisch vlak problemen te krijgen, net omwille van het dysfunctioneren van de zonnevlecht.
Voel je je vaker moe dan dat je je vitaal, levenslustig en in balans voelt, kan je moeilijk extra of onvoorziene prikkels van buitenaf hanteren, dan ligt de oorzaak hoogstwaarschijnlijk bij je zonnevlecht.

Samengevat kunnen we stellen dat een gebalanceerd en evenwichtig emotioneel, fysiek leven voor een evenwichtig functionerende zonnevlecht zorgt.
Voldoende rust nemen, gezond afstand nemen tussen nabijheid en distantie tussen jou en de ander, niet teveel informatie opnemen…eenvoudige tips die je hiermee kunnen helpen.

De prachtige zonnebloem ondersteunt de zonnevlecht optimaal te functioneren.

Herken jij de volgende psychische/fysieke klachten?
prikkelbaar
heel emotioneel
angst
nare dromen
tegen de kleinste dingen opzien
moedeloos en zware gemoedsgesteldheid
maagpijn
hartritmestoornissen
hoofdpijn
weg-eten van of helemaal niets naar binnen krijgen
heel vermoeid gevoel
Dankbaar voor Moeder Aarde dat zij ons de krachtige mooie ZONNEBLOEM heeft geschonken en hier mag je je elke dag met haar helende, rustgevende enerige verbinden.
Als alternatief kan je een zonnebloem tekenen, schilderen…het leukst vind ik echte zonnebloemen.
Doe maar wat jij het fijnst vinden.
Je kan de afbeelding van de zonnebloem gebruiken als visualisatie
Zoek een fijn plekje waar je voor even rustig kan liggen of zitten en ontspan.
Adem rustig en diep in en uit…doe dit een aantal keer. Voel de verbinding met je lichaam…voel waar spanning(en) zijn en adem hier nu bewust naartoe. Rustig in en uit…Adem in verbinding in en uit, door je neus in  en door je mond zachtjes open weer uit…
Vraag eventueel je begeleiders, je engelen  je te helpen met deze visualisatie.
Plaats je handen op je zonnevlecht en adem een paar keer rustig in en uit en voel, ervaar….zonder te oordelen over wat je voelt.
Vorm nu een kommetje met je handen en houdt dat kommetje iets boven je lichaam, laat je handen naar die plekken gaan waar ze naartoe worden geleid. Laat het gewoon gebeuren en ontspan.
Je voelt dat er een zonnebloem in je handen wordt gelegd…voel je dankbaar voor deze mooie gift , leg deze bloem nu op je zonnevlecht, zachtjes. Je voelt de zacht helende energie van de zonnebloem.
Blijf een tijdje liggen met je aandacht, bewust bij je zonnevlecht.
Laat alles er Zijn, in de ervaring dat wat nu gebeurt, goed is.
Als je klaar bent met deze visualisatie oefening, doe rustig je ogen open, kom terug in het hier en nu, ga je lichaam rekken en strekken.
Het is mogelijk dat je je na deze visualisatie (nog) meer bewust bent van je emoties…laat maar stromen, wat komt…is klaar om losgelaten te worden.

Een andere mogelijheid is het mediteren met een echte zonnebloem.

Het kan misschien wat gek klinken, maar voor ik met welke bloem dan ook werk, vertel ik aan de bloem waarvoor ik graag haar hulp wil en bedank haar vooraf. Dit is mijn manier om mijn respect te uiten naar de bloem die me helpt opschonen. Dankbaarheid voor alles wat ons gratis gegeven wordt is niets teveel, vind ik.
Ik vind het persoonlijkst het fijnst om te mediteren met een echte zonnebloem, heerlijk….
Ik kan even aangeven hoe ik dit doe…maar ook hierbij geldt: doe het op de manier waarop jij dit voelt….je kan niets verkeerd doen! Het gaat trouwens om jouw verbinding met jouw zonnebloem op jouw manier.
Je zoekt een fijn plekje ( als het even kan in je tuin  bv) …je haalt de steel van de zonnebloem en je maakt verbinding met je ademhaling.
Je focust op een verbonden ademhaling…adem in door de neus…adem zachtjes uit door de mond.
Om die reden noemen we deze ademhaling: een verbonden ademhaling.
Je kan de bloem naar boven gericht ( met de groene kant naar beneden) op je zonnevlecht leggen, gedurende 5 à 10 minuten. Adem nu iets dieper en voller in en uit.
Na 5 à 10 minuten draai je de bloem om, zodat het hartje van de bloem en de blaadjes naar beneden gekeerd liggen op je zonnevlecht. Ook nu blijf je verbonden, diep en rustig in- en uitademen.
Als je voelt dat je zonnebloem haar energetisch werk klaar is, bedank de bloem voor haar gift.
Je kan de zonnebloem bewaren in een schaaltje met water.
Bij deze mediatie of visualisatie is het goed om voor de komende uren drukte te vermijden en voldoende water te drinken, lichte voeding ( licht- voeding).
Blijf dicht bij jezelf…wat niet betekent ‘ sluit je af ‘.
Het gaat om balans te creëren in je leven, bewust worden ‘ wat is van mij ‘ en ‘ wat is van de ander ‘ ook al zijn we op collectief vlak allemaal met elkaar verbonden.
Ook in die verbinding is het goed bewust te zijn en te blijven en elkaars ruimte te respecteren en te  eerbiedigen.
Heel veel liefs en een warme zonnegroet
Medium Mieke
www.miekecoigne.com