Paragnost Eddie en Consulenten

Energie rovers en Aarding

Energie rovers en AardingIk heb het graag even over energiedieven- rovers waar nog velen niet echt bij stilstaan…voeding en genotsmiddelen .
De aandacht wordt nogal vaak gericht naar het intermenselijke contact als de oorzaak van vermoeidheid…terwijl de voeding en genotsmiddelen die we tot ons nemen ( letterlijk naar binnen gooien) minstens van even groot belang is voor een gezond emotioneel fysiek spiritueel leven.

De meeste mensen weten wel dat alcohol, sigaretten en andere tabakswaren en verdovende middelen verslavend kunnen werken en energie wegtrekken uit ons lichaam. Dit zijn bedrieglijk grote energierovers.
Via het verteringsproces onttrekken deze genotsmiddelen op fysiek niveau maar ook op fijnstoffelijk niveau ‘ sap aan onze aura ‘. Vaak wordt zelfs de beschermingslaag van de aura beschadigd waardoor er gaten of lekken in de aura komen.

Ik heb geen oordeel over mensen ( of hulpverleners, mediums) die roken, drinken…alleen een stukje bewustwording is voor niemand schadelijk, toch? Het is niet omdat ik niet rook ( al heb ik het in mijn studententijd ooit geprobeerd…om bij de groep te horen, maar iedereen lag dan wel plat toen ze me aan die sigaret zagen lurken, dus heb ik het maar achterwege gelaten, ik had er trouwens geen pest aan, integendeel, ik hoestte me te pletter,en ik vond bovendien ook nog dat het verschrikkelijk stonk).
En een glaasje wijn, rode wijn, waarom niet?

En koffie…ik ben al lang de koffiekan ontgroeid…en drink voornamelijk 2 liter water per dag, groene thee ( liefst niet uit doosjes) en kan al veel soorten voeding niet meer hebben…voeding die ik vroeger lustte, verteert mijn lichaam niet langer.

Bewust worden doen we niet enkel op het vlak van relaties, vrienden, werk, maar ook op het vlak wat we naar binnen kappen…soms vragen mensen me aan de lijn of in de praktijk ” Hoe kan dat nu, vroeger verteerde ik….en nu lijkt het wel of mijn maag het niet meer verteert “.  En dan is het heel goed en wijs om je lichaamssignalen te volgen en in te voelen wat nog goed voelt voor jouw lichaam ( en je organen) en wat niet meer. Je hoeft er niet tegen te vechten, je hoeft je niet te laten overtuigen ( A jo, doe niet zo flauw, en pak er nog ééntje….” , echt niet, maar toch bedankt voor het aanbod) om ook op dit vlak je grenzen te laten overschrijden.

Als ik het heb over verdovende middelen, dan wil ik  hierbij even op wijzen dat deze gaten slaan in je aura en leidt tot een verder energieverlies.

Nu, so what, dan kan ik die gaten toch wel weer laten herstellen door een healer?
Ha, ja, dat kan je, maar dit is als water dragen naar de zee…wellicht goed voor een healer, maar je leert er op die manier niet zo veel van, vrees ik.

Uit die lekken loopt steeds meer energie weg maar wat nog erger is: bijna alles wat we tegenkomen gaat zo goed als ongehinderd in je doordringen en dit is gevaarlijk en kan extra schade aanrichten.

Wat is dat ” alles wat we tegenkomen “? Nou, een voorbeeld dat je misschien vrij direct zal herkennen– het kan de aura zijn van een collega, die bewust of onbewust ( dit laten we even in het midden) uitgezonden energie in de vorm van gedachten, woorden, beelden van een mens of ook donkere energieën of wezens die zich aan ons hechten en rechtstreeks de resterende energieën “opzuigen”.  Herkenbaar?

Dit leidt dan meestal vrij snel tot een vicieuze cirkel van verdoving, verzwakking en in extreme gevallen alleen nog lege aardse omhulsels nalaat….het beeld van een zwaar drugsverslaafde is hiervan een duidelijk voorbeeld.

Witte suiker is ook een heel sterk onderschatte energiedief!
Probeer het eens: een paar dagen geen witte suiker gebruiken ( koekjes, chocolade vb) en je zal wellicht verwonderd opkijken van het resultaat: geen vermoeidheidsgevoel, geen geeuwen en gapen, geen concentratieverlies).

Dan is er nog de voeding die op basis van onze individuele constitutie niet goed voor ons zijn.
Sommige mensen kunnen chocolade eten zonder dat hun fysieke/fijnstoffelijke lichaam met energievermindering reageert, terwijl andere mensen na het snoepen  wel te maken krijgen met energieverlies. Wat bij de ene persoon verzwakt, kan de ander net kracht geven.
Wat bij de een de verslavingsstructuur in stand houdt, kan de ander helpen zijn weg en de kracht te vinden.

Voor deze groep energiedieven zijn er dus geen voor iedereen algemeen geldende aanwijzingen.
Het gaat erom te letten op welke voeding verslavingsgedrag kan veroorzaken: je eet iets en je kan er niet meer van afblijven ( chips, chocolade, gebakjes, ijs…)
Ook bepaalde fruitsoorten kunnen een bijna onstilbaar verlangen opwekken; daaraan kan je die al deze energiedieven herkennen nl ze scheppen een onweerstaanbaar verlangen!
Je wil er steeds meer van eten en je krijgt pas weer rust als je je kan focussen op andere taken, OF je je kotsmisselijk voelt.

Intuïtief voel je bij deze voedingsmiddelen waar je constitutionele ” zwakte ” ligt en op die basis heel aandachtig en bewust leren mee omgaan door het product beter niet te kopen.
In de praktijk heb ik een cliënt gehad die een terugval kende in zijn oude verslavingspatronen: eten tot hij kotsmisselijk was én drinken, elke dag een fles wijn, likeuren erbij, en alle troep waarvan hij heel goed wist dat het schadelijk was voor hem…door terug te keren naar de oorzaak van deze acute terugval  om naar deze middelen terug te grijpen, heeft hem gered en inzicht gegeven en de beslissing niets meer te kopen dat schadelijk was voor hem, was heel moedig en een teken dat hij wel degelijk heel hard gegroeid was….soms ervaren mensen wel eens een terugval, en met professionele begeleiding weet ik dat dit van voorbijgaande aard is. Het volstaat niet om te zeggen: ” dit mag je niet doen hoor, dat is niet gezond en goed, dat weet iemand zelf wel

Jee moet echt wel deskundig opgeleid zijn om de wortel van het probleem aan te pakken met de positieve inzet van een cliënt(e), anders ben je zelf maar wat aan het aanrommelen en brandjes aan het blussen. Desnoods verwijs je iemand door naar een spiritueel psychologisch geschoold ervaren therapeut.

Het is heel belangrijk dat we bij spirituele groei beschikken over een gezonde hechting aan de aarde: aarding.
Spirituele groei is niets meer dan daadwerkelijk licht-energie in het alledaagse leven te brengen.
We halen en houden het licht op de aarde, zodat we onze dag vormgeven met respect en eerbied voor al het leven.

Bidden, mediteren is niet voldoende als we te maken krijgen met vb onrechtvaardigheid, onrecht, lichamelijke, psychische moeilijkheden, we zijn menselijke wezens die dingen ondernemen.
Dagelijks zien we filmpjes, beelden van dieren die massaal onrecht wordt aangedaan, mishandeld, vermoord worden, onder de meest gruwelijke omstandigheden leven…nou, lieve mensen, bidden of mediteren dat de mens van een dier dat mishandeld wordt zal niet werken hoor….lekker veilig in je comfortzone blijven zitten, en jammeren over het wee van dit dier….ik krijg hier vaak verdeelde meningen over ” Ach, Mieke, ik kan dit niet zien hoor….ik weet dat het er is, maar wat doe je er aan….Ach, liefje, je bent zo gevoelig, je moet erboven staan…” Hoezo, waarboven staan? Hoezo, ik ben gevoelig? ”
Het klopt wel dat ik een heel groot hart heb voor dieren en steiger en emotioneel word als ik verhalen lees, beelden zie, mensen aan de lijn of in de praktijk hoor en zie die zo hartelijk zijn met en voor hun dieren OF ook als ze hun dieren niet het leven geven waarop ze recht hebben.

Het gaat er over onze verantwoordelijkheid te willen opnemen, dat we handelen, zelfs ingrijpen en ja, soms hierdoor in conflict komen.
Aardende voeding ondersteunt ons om in conflictsituaties gepaste rust en kalmte te bewaren, zeker bij mensen met een cholerisch temperament ( zie Rudolf Steiner) die zich heel snel opwindt is aardende voeding van nut.

Anderzijds voor mensen die zich gemakkelijk in fijnstoffelijke sferen verliezen ( en niet geaard zijn) krijgen door aardende voeding een gezonde stevige sterke aarde-bodem-hechting.

Voor onze taak is een goede stevige aarding een vereiste. We kunnen hierbij ook regelmatig mediteren, ons openstellen voor de zuivere kosmische Prana, de goddelijke band, hetgeen ons de nodige ‘ aarde-bodem- hechting’ voor de lichtende volbrenging van onze dagelijkse bezigheden geeft.
Een overzichtje van voedingsmiddelen met een fijnstoffelijk – energetische invloed zijn
Aardend : witte paddenstoelen ( sterk) –
wortels- aardappelen- rode bieten- schorseneren – pastinaak- rammenas- radijs- knolselderij- knolpeterselie ( zwak)

Openend : ( voeden de aura- het etherlichaam- het emotionele en geestelijke lichaam- versterken de hartsenergie en geestelijke helderheid)
hazelnoten- cashewnoten- amandelen- pistache- paranoten- tamme kastanjes, kokosnoten- bladgroenten ( spinazie- snijbieten)
zachte groene en roodgroene bladsla, granaatappelen- ananas- framboos- zachte appelen (zwak)

Verbindend ( spirituele opening met aarding, yin-yang)
pinda’s

Samentrekkend ( houden het licht in het lichaam vast)
rammenas – tuinkers- mosterd- groene spelt ( sterk)
gerst- erwten- tomaten- spinazie- sojabonen- aardappelen, artisjokken- bosbessen- bramen- jeneverbessen- vlierbessen- rozenbottels- knoflook- salie- rozemarijn- majoraan- ginseng- sterke koolsoorten ( savooi) bittere slasoorten ( ijsbergsla- andijvie- cichorei- rucola- picantosla)
bittere kruidenthee ( ijzerhard of verbena, munt, brandnetel, bramen -of frambozenbladeren, zwarte en groene thee.
Tofu ( zeer zwak)

Reinigend ( verwijdering en uitscheiding van stofwisselings- en transformatie afval)
gember en knoflook ( ook verwarmend), munt ( ook verfrissend) ( sterk)
venkel- anijs- kamille- jeneverbessen- kaneel- koriander- inheemse en mediterrane kruiden ( vers) peterselie- bieslook) dille- lavas – waterkers- basilicum – tijm – majoraan- oregano – rozemarijn- salie- rode uien- zwarte aalbes- vlierbessen en bramen ( zwak)
verse vijgen ( zeer zwak)

Ontgiftend ( neutalisatie van afval en giftige stoffen)
avocado- laurierblad ( sterk)
rogge- sesam ( licht)

Zuiverend ( reiniging en zuivering van de aura–causale laag)
zuiver water!

Neutraal  gierst- tarwe- veel koolsoorten ( spitskool- witte kool- spruiten- bloemkool- broccoli- veldsla- rode linzen- peultjes)

Algemeen versterkend ( versterken met hun eigen trillingsenergie vooral het etherlichaam)
ananas- papaja- vijg- kiwi- granaatsappel- peer- haver- spelt- zoet rijst- amarant ( sterk)
Evenwichtig versterkend: biologische eieren.

Dicht ( vertragen de fijnstoffelijke eigen trilling)
conventionele melkproducten ( zeer dicht)
koemelkproducten ( kaas en kwark) ( dicht)
biologische schapen- en geitenmelkproducten, boter ( minder dicht)

Vernauwend ( inkrimping van de aura, vernauwing van het pranakanaal, samentrekking van ons lichtlichaam)

Hou het gezond en geniet er met volle teugen van!
Liefs Mieke

www.miekecoigne.com