Paragnost Eddie en Consulenten

ENERGIE VOOR DE MAAND MEI

ENERGIE VOOR DE MAAND MEI De retrogrades van Saturnus en Pluto laten ons voor deze maand verder de diepte ingaan in onze persoonlijke levensthema’s die vragen om diepe transformatie en transmutatie.
We worden eigenlijk geconfronteerd met onze binnenwereld en hoe we ons naar buiten toe profileren: klopt dit eigenlijk nog wel?
Kijk eens even terug vanwaar je de laatste paar maandjes komt en waar je nu staat: wat zie je nu helder? Wat voel je nu duidelijker dan ooit welke nog diepe stukken uit het verleden aan de oppervlakte komen? Let erop dat je niet hard voor jezelf te zijn, omdat er nog reststukken komen boven drijven, en vooral: laat je niet neerzetten of neersabelen door de buitenwereld die gemakkelijk oordeelt of je afrekent op je verleden. Iedereen heeft een verleden, sommigen denken dat ze met hun verleden klaar zijn en gebruiken hun verdoezelde pijn om anderen terecht te wijzen en anderen gaan werkelijk nog door diepe emotionele dalen en voelen zich hierin kwetsbaar. Ga hier ajb hier heel respectvol mee om, want je weet nooit wat er bij de ander speelt.
Misschien voel je dat je alle gebeurtenissen en ervaringen ( de huidige ervaringen en het verleden) nu een plek moeten krijgen, het is sinds januari een opbouw geweest van krachtige omwentelingen , zowel op persoonlijk als collectief vlak, en dat is tot op heden echt wel in stevige sterke lijnen verder gegaan. Het is goed om nu innerlijk tot rust te komen en je rust te vinden op een manier waar jij je prettig bij voelt. Deze maand staat verder in het teken van verdere groei en hoe lichter je rugzak is, hoe gemakkelijker het verder voor deze maand zal verlopen.
De rode draad doorheen de komende maand zijn relaties, intieme relaties, famile-relaties, vriendschapsrelaties, werkrelaties: waar de verbindingen gevormd zijn op een waarachtige hartsverbinding, waarin relaties ( ongeacht in welke vorm) houden gemakkelijker stand dan relaties die verder kabbelen vanuit gewoonte en gewenning, omwille van de buitenwereld, omwille van de angst om op zichzelf teruggegooid te worden en alleen te zijn en de angst om alleen te blijven, relaties waarin de schijn wordt opgehouden omwille van de lieve vrede of om de kerk in het midden te houden, was een schijnbare mooie daad in het verleden ( slachtoffer-energie: ik offer mijn geluk en vrede op om de ander(en) te- vreden te stemmen / te houden) Relaties in de Nieuwe Tijd dragen krachtige waarden in zich en die heb ik al in eerdere blogs omschreven…het lijken allemaal best aannemelijke herkenbare en makkelijke waarden te zijn, maar in de praktijk verloopt het vaak veel moeizamer. Als we echt naar gelijkwaardigheid streven, tenminste als we hier echt bereid toe zijn komaf te maken met patronen die gelijkwaardigheid in de weg zitten, dan zullen we voor de komende tijd bot-eerlijk met onszelf moeten zijn of worden. Zit er ergens nog behoefte om altijd het laatste woord te willen hebben, of de ander te willen overtreffen, weet dat de ander een heel sterk ontwikkelde antenne kan hebben die haarfijn aanvoelt waar dit in het gedrang komt. Het gaat niet meer om de woorden die gemakkelijk uit de mond rollen, maar wél de daden die het laten zien.
Gelijkwaardigheid , openheid, volstrekte eerlijkheid in communicatie, oprechte en waarachtige verbinding met het hart, waar geen ruis blijft hangen, dingen die niet uitgesproken worden maar blijven hangen in de lucht worden zo sterk gevoeld… en dat kan je niet bewijzen, maar het is uiterst voelbaar, zeker voor hooggevoelige en hoogbewuste zielen. Ja er is dus heel wat te doen rond relaties: is de relatie of zijn de relaties gebaseerd op een leugen of op een waar-achtig ont-moeten.

Hierin passen de nog zoveel gespeelde spelletjes niet meer…en dat die nog volop aan de gang zijn, hoor ik dagelijks. Helaas is dit voor sommigen de enige manier om te communiceren, want je kan niet niet-communiceren ook al is de gedachte om een partner te blokkeren dé ultieme oplossing.
In een van de blogs vorig jaar schreef ik een blog: voor partners die in een ‘ vechtscheiding ‘ zijn beland: je kan elkaar loslaten in liefde en uit liefde voor jezelf en de ander. Vechtscheiding waarin kinderen ingezet en gebruikt ( misbruikt) worden om elkaar te raken, te treffen, ‘ kapot ‘ te willen maken ( letterlijk en figuurlijk) zijn een heel zware emotionele belasting voor het kind en dragen er vaak levenslang sporen van. Ex-partners zijn ooit geliefden geweest…liefde slaat om in haat ( om het niet meer kunnen ‘ hebben ‘ of ‘ bezitten ‘ van iemand) en dat dit helaas heel ver kan gaan….Liefde is ook echt kunnen loslaten als een relatie niet meer werkt ( of zoals je bij anderen weer kan lezen: het karma is afgewerkt – ik meen eerder dat het zielscontract klaar is en de lessen in die vorm geleerd zijn). Weten we er echt het fijne van zoals het van Bovenaf is afgesproken? Is het zelfs écht nodig dit allemaal te analyseren en te onderzoeken? Ik weet het niet….of dit echt bijdraagt om verder te kunnen met je leven, je kan niet op alles het antwoord krijgen, al zoek je overal een bevestiging in. Je zal altijd wel met enige vragen blijven zitten en dat is dan het stukje mysterie dat ik zelf ook respecteer.
Wat bij elkaar mag komen, wordt bij elkaar gebracht en wat stevig wordt vastgehouden uit angst diegene te verliezen….zo zal ook geschieden. En dat hier ook verdriet rond is, is menselijk, want we zijn als mens geboren om menselijke ervaringen op te doen, ook al komen we allen van de Bron, en zijn we multi-dimensionele wezens. Er zijn zovele dimensies en zovele stelsels waar we vandaan komen en nu even langs op aarde.
De invloed van Cheiron in het vurige Ram-teken loopt als een krachtige draad verder zowel op individueel als op collectief vlak ( in België is dit duidelijk zichtbaar door de krachtige voorbereide stakingen die bijdragen voor het collectieve goed: dit wordt samen gedragen door zowat alle vakbonden) Het strijden is niet meer gericht op strijden tegen maar wel het strijden voor. Dat oude vormen in de ruimste betekenis van het woord aan het instorten zijn is ons allen duidelijk, het is nodig om ook het puin van het verleden op te ruimen wil de basis gelegd worden voor het nieuwe. En dat dit een proces is van lange adem, maakt niet zoveel uit, maar dat het proces goed en wel doorzet, is belangrijker. De Nieuwe Tijd staat dus ook voor SAMEN- WERKING en dit op gelijkwaardige basis……we bouwen samen aan een nieuwe manier van samen- zijn, samen- leven,, samen- werken, samen- creëren en dat is het bewustzijn dat druppelsgewijze bij de ‘ voorlopers ‘ van de Nieuwe Tijd ( die hier zich dus ook wel al veel jaren terug bewust van waren) op een waarachtige manier getoond wordt, in woord en daad. Voorlopers krijgen ook vaak tegenwind, maar ook dat zijn de uitdagingen die er nu eenmaal bijhoren, vind ik. Niet altijd even gemakkelijk!
Deze maand kan het wel wat rustiger verlopen en dat hangt ook grotendeels af van de manier waarop je verder met jezelf aan de slag gaat, waarop je heel trouw blijft aan de weg die je al een eindje aan het volgen bent, de manier waarop je naar oude pijnstukken kijkt en hoe je die verder kan verwerken ( vb EMDR, Emotioneel Lichaamswerk, Tantrisch lichaamswerk – Mind- en Heartfulness – Familie-opstellingen van Bert Hellinger enz…) Je kan ook je geboortehoroscoop laten maken door een prof. astroloog. Kies wat goed voelt voor jou en wat bijdraagt aan jouw verdere groeistappen.
Ik hoor wel eens van cliënten dat ze het ene na het andere doen, de ene workshop na de ander, en dat er uiteindelijk niet veel verandert…neem ajb echt de nodige rust tussen alles wat je doet voor je spirituele groei, je kan nooit sneller groeien dan het tempo waarin het ego dat wil. Het ego wil snel, sneller en snelst…het gaat niet om ter snelst, spiritueel groeien is geen wedstrijd ‘ om ter snelst ‘. Je eet ook geen heel brood in één keer om je honger te stillen….je lichaam zou protesteren. Zo is het net met je spirituele groei…op een bepaald moment kan er niets meer bij, heb je het gevoel ‘ vol te zitten ‘ vol met kennis en weten en technieken en vaardigheden…je geest wil tot rust komen. Genoeg is genoeg. Doseren. Integreren. En het geleerde of hetgeen ervaren is, toepassen concreet in je leven. Dit is de klacht die ik wel eens hoor : ik heb nu zoveel gedaan, zoveel geprobeerd, niets werkt, niets lukt, wat moet ik doen. Wat zou je ervan denken eens NIETS te doen en eenvoudig ZIJN?
Hoe doe je dat nu weer…kan ik hier een cursus voor volgen.
Even een glimlach…jawel…zeker wel…toch even niets doen : ga maar even op de bank liggen, geen tv, geen radio,, geen boekje, niets. Enkel jij en de bank, de bank en jij. Kijk dan maar eens wat er gebeurt.
Wil jij hierover graag praten…dan wandel ik graag even verder mee met jou op jouw pad.
Ik heb bewust voor deze afbeelding gekozen : je hoeft niet op te tenen te staan, wel een bijzonder krachtige houding om je hart- te openen. Voor hen die voelen dat hun hart gepantserd is, is dit een heilzame hart-opener. Laagje per laagje komt je pantser los…blijf rustig ademen terwijl je die oefening doet. En laat komen wat komt….enkel niets forceren.

Heel veel liefs en een mooie maand mei.
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com