Paragnost Eddie en Consulenten

Elektromagnetisch Hyper Sensitief deel 2

Elektromagnetisch Hyper SensitiefElektromagnetisch Hyper Sensitief deel 2 Het vorige blog was een summiere inleiding om bewust te worden van het feit dat jij, je kinderen en zelfs je huisdieren heel veel gezondheidsklachten kunnen ontwikkelen. Je bent een holistisch wezen en dat betekent concreet dat lichaam en geest één zijn en als een eenheid reageren.

Er is soms ongeloof rond EHS omdat niet iedereen in dezelfde mate er last van heeft, of gezondheidsklachten heeft. We moeten gaan inzien dat ieder mens eigen gevoeligheden heeft en zeer gevoelig kan reageren op dingen waar de ander totaal geen last van heeft. Betekent dit dan dat die klachten ongegrond zouden zijn of het tussen iemands twee oren zit? Zeker niet.

Zeker voor hoogsensitieven moeten we elke klacht ernstig nemen. Wat dacht je van kinderen die ongeoorloofd vroegtijdig worden blootgesteld aan stralingen? En dit is nog maar één ding van alles wat goed fout loopt in onze samenleving.

Sommige zeer sensitieve mensen hebben ontzettend veel klachten en durven haast niet meer vertellen wat ze in hun lichaam en geest voelen als ze na een winkelbezoek terug thuiskomen. Uitgeput, overbelast, een verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, onrustig, overprikkeld. Dat is zeer herkenbaar voor mezelf, behalve hoofdpijn. De effecten van energiebesparende lampen, de stralingen van zendmasten en mobiele telefoontjes kunnen dus voor zeer gevoelige mensen voldoende zijn om toenemende klachten te ervaren.
Het is zo gigantisch dat er vrees ik geen plekken meer zijn waar we niet belast worden, en hierbij denk ik ook aan schoolgaande kinderen die niet meer ontsnappen aan de impact van stralingen. Het invoeren van computers is al jarenlang een feit en het is zeer spijtig dat er niet wordt bij stilgestaan hoe schadelijk de effecten zijn voor het zenuwstelsel van opgroeiende kinderen. Het hoort bij de vooruitgang, de evolutie, de leerplannen. Is dit werkelijk een vooruitgang? Voor wie? Ten koste van wie en waarvan?
Ik weet niet hoe het in het ervaringsgericht onderwijs eraan toegaat. Ik herinner me enkel dat ik als toenmalige zorgcoördinator op een Steinerschool niet geconfronteerd werd met kinderen die overprikkeld, onrustig, ongeconcentreerd aanwezig waren. Er kwamen pertinent geen computers en ik begreep toen ook wel waarom. Wat een verschil ervoer ik daar. Daar was een heel groot stuk grond, waarop kinderen zich voluit konden uitleven, de natuur ontdekten, hun creativiteit konden laten stromen… .
Ik zie veel reclames voorbijkomen en bestudeer wat die reclames iedereen probeert ‘wijs te maken’. Draadloze babyfoons is daar zo een voorbeeld van. Ik zag op die reclame een paar uitbundig positieve reacties van niets-vermoedende dames. Ik ga nooit in discussie op social media want dat creëert verzet. De beste manier is blijven informeren en inspireren en daar stopt het. Iedereen kan de dingen gaan onderzoeken, zelf de verantwoordelijkheid nemen en daarover vragen stellen en/of doorverwijzen naar experts.
Draadloos lijkt zonder gevolgen, en het tegendeel is waar.
Vermoed je dat jij, je kinderen, je huisdier toch wel eens klachten kunnen hebben die gerelateerd zijn aan ESH? Je kunt een woonbioloog raadplegen om te onderzoeken hoe het met de stralingen zit in huis, rondom je huis.
We weten over het algemeen niet welke apparaten een hoge en lage elektromagnetische straling hebben, die elektrostress teweegbrengen. Mobieltjes en WLAN/WIFI modems staan in elk geval hoog genoteerd. Leg je laptop nooit op je schoot. Zoek zelf even op wat die stralingen in de aderen en je bloedsomloop kunnen veroorzaken. Sinds ik dit jaren geleden gezien heb, is dit iets wat ik echt nooit meer doe. Al gebeurde dit heel zelden, ik was wel erg geschrokken. Mobieltjes worden ook vaak gebruikt als wekker. Vervang eenvoudig je mobiel door een wekker.
We kunnen best zelf wel veel ondernemen, maar we moeten ons wel goed laten informeren, niet vanuit angst, maar in wijsheid en daar de beste keuzes in maken.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45