Paragnost Eddie en Consulenten

Eindeloos in gedachten

Eindeloos in gedachtenValt het je op….je gedachten razen in cirkels door je hoofd en je hoofd komt niet tot rust. Wat je moeilijkheden ook zijn, een gebroken hart, geldproblemen, een ziekte, een overlijden van een dierbaar persoon….sta er even bij stil terwijl je deze tekst leest dat jij op elk moment de vrijheid hebt om de kompasnaald van je hart te veranderen door helemaal aan-wezig te zijn. Je kan niet verwachten dat iedereen reageert op de dingen die je doet, op de moeilijkheden die je in je aardse leven ervaart. Door je hoogste intentie te richten op mededogen, moed en oprechtheid doet het er niet zozeer toe of je onmiddellijk resultaten ziet.

Je kan de volgende meditatie – oefening inspreken en zo vaak als je er behoefte aan hebt beluisteren.
Zoek een plekje en ga comfortabel rechtop zitten, sluit je ogen en haal een paar keer ruim adem, zodat je zo dadelijk je aandacht naar binnen kan richten. Terwijl je wat rustiger wordt laat je je gedachten gaan naar iemand die voor jou een inspiratiebron is….( dat kan iemand zijn die het beste in jou naar boven haalt, een steuntje in de rug is , je aanmoedigt door te gaan ….) Je ziet deze persoon voor je, je voelt zijn/ haar aanwezigheid, zijn/ haar energie , je hoort zijn/ haar woorden, stem en laat die persoon in jou tot leven komen, voel de aanwezigheid, voel de verbinding met deze persoon. Het mededogen, de grootsheid, de moed die je inspireert vindt je terug in de diepere lagen van je ziel.

Maak ruimte voor de wijze stem in jezelf – ongeacht of het een klein stemmetje of een brullende leeuw is — laat de boodschap die je hoort je hoogste ideaal zijn en weet dat de moeilijkheden waarin je je op dit moment bevindt door de wijsheid van het kompas van je hart jou naar je hoogste ideaal wijst.
Blijf maar luisteren naar de stem van je hart en maak van je ideaal een gelofte aan jezelf met de woorden ‘ Ik beloof vandaag, te midden van mijn problemen, moeilijkheden, dat ik ……..’ en luister naar de belofte die je jezelf doet met je hele hart. Je kan vb de woorden zeggen ‘ Ik doe vandaag de belofte aan mezelf, eerlijk en trouw te zijn aan mezelf ‘. Laat deze woorden indalen in je hart en voel wat deze gelofte met je doet.
Jij kan het licht van deze gelofte in je hart dragen, ook al ben je zo vaak gestruikeld, vertrouw erop dat je trouw zal blijven aan de gelofte die je voor vandaag hebt uitgesproken, wat er ook gebeurt, in welke situatie je je ook bevindt, welke uitdagingen er nog verder je levenspad zullen kruisen. Je kan je deze gelofte blijvend herinneren, je kan je elk moment dat je even de weg kwijt bent, twijfelt, je onzeker voelt, terugkeren naar de gelofte eerlijk en trouw te zijn met jezelf vb.

Voel de verbinding met de persoon die je dit hielp te herinneren, zodat je je herinnert wie je werkelijk bent. Die persoon is een geheugensteun van wie en wat jijzelf bent.
Voel je dankbaar en maak een buiging voor de prachtige kwaliteiten van die persoon, die jij weerspiegeld ziet in je leven en in wie jij bent.

Door het licht van je hoogste streven verder te dragen weet je dat het licht ook op anderen zal schijnen en hiermee dat ene hart verlicht dat we allen met elkaar delen.
Blijf nog even rustig zitten en voel hoe je het licht van jouw gelofte kan laten schijnen op elke moeilijkheid, elk probleem, elke situatie waarin je je bevindt. Zet het helemaal in het licht en laat dit licht je verder leiden.
Adem een paar keer rustig in en uit en open langzaam je ogen.
Schrijf de dag van je gelofte op een blad papier ( of in je meditatieschriftje) zodat je je regelmatig kan her-inneren welke gelofte je aan jezelf hebt afgelegd. Denk eraan dat jij het licht bent en steeds met je meedraagt zodat het voor jezelf en je omgeving duidelijk en met mededogen zichtbaar is…zelfs als het donker is.
Stel je even voor dat je deze moeilijkheden nodig had op je levensweg om belangrijke lessen te leren, ervaringen op te doen. Welke waarheid ( voor jou ) heb jij over jezelf geleerd ?

Warme groet
Engelenmedium/ Mindfulnesstherapeute Mieke Box 45
www.miekecoigne.com