Paragnost Eddie en Consulenten

Een oefening in liefde

Een oefening in liefdeKunnen we elkaar nog wel bereiken? Is het nog mogelijk om dicht bij degene te staan die je liefhebt? Of is het zo langzamerhand gewoonte geworden en leef je gewoon naast elkaar.
Waak over je gedachten want gedachten kunnen vorm aannemen als je maar lang genoeg je gedachten het universum in slingert.

Je weet vast wel dat iets een eigen leven kan gaan leiden op den duur en als er ergens iets insluipt in een relatie is het lastig om het er weer uit te halen.
Waar heb ik het nu over? In het begin is alles koek en ei dat weet iedereen. Later beginnen pas de ergernissen en de irritaties opzetten.
En dan zie je al dat iets vorm krijgt waar je eigenlijk geen zin in hebt maar het sluipt er langzaam in. Eigenlijk zijn dat dan de onhebbelijkheden die mensen kunnen hebben tegen elkaar, en die zich steeds maar weer gaan herhalen.

Niet luisteren als er iets wordt gezegd, of geen interesse tonen, of net doen alsof je iets niet hoort, of afspraken maken zonder jou te vragen, dus een leven leven naast elkaar. Jammer dat dit gebeurt in relaties, maar ik hoor het veel aan de lijn. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, je mag je eigen mening hebben, je eigen hobby’s of vriendenkring maar blijf wel met elkaar in het contact anders kan het echt misgaan.
Een relatie is er zeker bij gebaat om minstens één keer in de week iets leuks te gaan doen samen. Al ga je maar een bos/strand wandeling maken met elkaar en daarna iets lekkers eten of drinken. Heerlijk samen even erop uit gaan en wij tijd hebben.

Meestal zie je ouders weinig tijd hebben voor elkaar daar heb ik in een vorig blog al over geschreven. De vloek van de maatschappij die ons volledig opslokt en ons verder uit elkaar drijft dan we zouden willen.
Maar als je elkaar in de gaten houdt door belangstelling te hebben naar elkaar en elkaars daagse dingen dan kun je dit voorkomen.
Wat ook belangrijk blijft is elkaar in de ogen kijken in een conversatie want vaak dwalen de ogen uit desinteresse makkelijk af naar een andere richting.

Als je dit merkt bij jezelf of bij je partner is de volgende oefening erg belangrijk.

Een oefening in liefde.
Zoek het juiste moment uit als je bv samen op de bank zit .

Pak elkaars handen vast en als de man het wat onwennig vindt dan kun je eerst één hand vastnemen en vraag aan hem of hij mee wil doen met je ‘’dit om wat te wennen aan wat komen gaat’’. Je kan dit zittend doen maar staand is beter.

Sta tegenover elkaar en houdt dan eerst elkaars handen vast zak iets door de knieën en adem rustig in en uit. Dan vraag je of hij zijn linkerhand op je hartchakra legt ‘’dat is het gebied tussen je borsten’’ en jij legt vervolgens jouw linkerhand op zijn hartchakra. Dit doe je even een minuutje terwijl je rustig blijft ademen.

Dan leg je jouw rechterhand op zijn hand en vraag je of hij zijn rechterhand op jouw hand legt.

Dan sluit je beiden de ogen en adem je ‘’en dat visualiseer je’’ naar het gebied onder jullie handen naar de hartchakra dus en als je uitademt zie je dat de energie tussen jullie beiden zich vergroot.

Blijf een paar minuutjes staan zo heel dicht bij elkaar en voel dan dat de energie stroomt. Adem in en uit op een gelijkmatig ritme.

Er kunnen verschillende gevoelens loskomen laat ze er gewoon zijn stuur het niet weg maar geef het de ruimte.

Na verloop van tijd voel je alleen maar zuivere en pure liefde tussen jullie. Als je voelt dat het klaar is dan adem je beiden nog eens diep in en uit en maak je jezelf rustig los van elkaar en kom je weer rustig terug in het hier en nu.

De liefdesenergie kan op deze manier groeien en jullie verbinding wordt alleen maar intenser.

Het zal in het begin wat wennen zijn en misschien doen jullie wat lacherig erover maar het werkt zeker in jullie voordeel. En jullie relatie wordt er alleen maar sterker door. Deze oefening is ook zittend te doen tegenover elkaar maar staand geeft iets maar aarding.

Ik wens je veel succes met de oefening en heb er vooral plezier in samen.

Warme knuffel,
Elisa-Lis box 68 Paragnost- Eddie