Paragnost Eddie en Consulenten

Het duurt zo lang…

Het duurt zo lang……dus het zal niet meer goedkomen. Al 3 maanden wacht ik op een tekentje van leven, hoe lang moet ik nog wachten ….’

Dit zijn vragen die we dagelijks heel vaak te horen krijgen. Hoelang moet ik nog wachten voor ik een berichtje krijg, voor hij/ zij een teken van leven geeft, voor hij/ zij terugkomt.
In eerste instantie is het zo dat ‘ tijdsgerelateerde ‘ vragen niet exact te beantwoorden zijn omdat tijd niet geforceerd kan worden, tijd zelfs niet bestaat en een creatie is om het leven op aarde te regelen, orde en structuur te creëren.
Er is een verschil in de manier waarop wij omgaan met tijdsgerelateerde vragen…als een situatie heel dichtbij een oplossing, een opheldering komt of niet. Heel dichtbij klinkt vaag…en wordt ook vaak heel subjectief geïnterpreteerd en op heel dichtbij wordt ons ook gevraagd: volgende week- volgende maand over een jaar…hoe lang duurt het dan en we komen weer uit op de drang van de exacte tijd te willen weten.
Het is menselijk te willen weten wanneer iemand op je pad komt, wanneer je werk vindt, wanneer een situatie zich kan herstellen…alleen, het beloven van een tijd creëert wel eens verkeerde verwachtingen, misverstanden, ontgoochelingen en de gedachte dat het leven zoals het is vastgezet kan worden in een exact gegeven uur, dag, week, maand….jaar. Het houdt mensen vaak van het leven af, door te gaan met het eigen leven, te focussen op wat er wel aanwezig is in plaats van soms tot op het obsessieve af bezig te zijn met iemand of iets waar het nog niet het juiste moment voor is. Hoe snel gebruiken we het woord tijd en hoe vaak onzorgvuldig en weinig zeggend? Heel veel- tijd healt de wonden – het kost veel tijd – tijd is kostbaar – time is money – de tijd zal het wel leren – de tijd kruipt langzaam voorbij ( voor diegenen die wachten) – de tijd vliegt zo voorbij ( voor diegenen die zoveel nog willen ) – tijd tijd tijd…
En toch….in een reading zien we de tendenzen, de krijtlijnen, de veranderingen die aan de gang zijn of waar stagnatie optreedt en hierbij weet ik wel dat klanten hier niet zitten op te wachten. De meesten willen weten: komt het goed of niet- win ik of verlies ik – heb ik snel een nieuwe baan of niet …het of/ of denken mag stilletjes aan ruimte nemen voor een ruimer bewust omgaan met het zwart/ wit en of/ of denken. Als ik meega in de wens-gedachten van een klant, dan ben ik niet meer verbonden met datgene wat ik mag zien, voelen, horen…en verbind ik met op persoonlijk niveau met de gedachten, de wensen van iemand die om een eerlijke kijk vraagt. Ik heb al vaker in andere blogs geschreven dat we geen alles-weters noch alles-zieners zijn, we zijn niet bij machte om alles te weten, alles te zien…een medium die eerlijk is in dit werk durft dit ook terecht aangeven aan een klant en doorverwijzen naar een ander medium omdat deze misschien wél iets meer kan vertellen over een situatie.
Er zijn zoveel factoren die meespelen in een reading…een reading is geen statisch gebeuren maar impliceert een weg, een pad waarin mogelijk obstakels dienen opgeruimd te worden ( en lees dit inderdaad zo ruim mogelijk) en die obstakels opruimen is een weg van keuzes maken, bewuste keuzes weliswaar.
Dat is iets wat klanten soms eens vergeten…door soms te gefixeerd naar de uitkomst te kijken dan wel rekening te houden met het proces van verandering en bewustwording. Gelukkig zijn vele klanten zich ondertussen bewust van de dynamiek die ook in een reading zichtbaar is en ik vind dit ook een wijze mature manier om naar een reading te kijken.
Omdat net tijd heel relatief is, kader ik mijn readingen niet a priori vanuit dit concept, en dit vanuit verschillende redenen
– Niemand heeft controle over het proces waarin anderen hun weg in zoeken
– Niemand kan het proces bespoedigen omdat de ander het zo graag sneller wil zien gebeuren
– Niemand heeft een totaal zicht op het leven, gedachten, gevoelens van de ander laat staan over die van zichzelf
– Alles vindt plaats op het juiste kosmische moment en wanneer dit moment zich aan jou toont, aan ons toont is het wijs om op alle kleine tekentjes te letten…hoe minimaal die tekentjes zijn: ze zijn er wél degelijk.
In sommige situaties is het wijs om een situatie met liefde en respect achter je te laten en door te gaan met je leven en uitreiken naar datgene wat wel goed is voor jouw zielsgroei. Het obsessief claimen van een liefde van iemand is nooit de bedoeling, omdat liefde vrij-laat. Liefde laat zich nooit dwingen…aanvaarden dat een relatie stopt, de beste tijd heeft gehad, de lessen zijn geleerd ( om het dan maar op een iets dieper niveau aan te raken) zodat jullie allebei verder kunnen is de enige weg wat het hart echt vrij-maakt.
Het is hierbij ook heel opvallend dat heel wat ex-geliefden op elkaars pad terugkomen…de algemene uitspraak die snel over de lippen komt is: ‘ Een ex is een ex en hoort tot het verleden. ‘ Nuanceer even toch die veralgemeningen, want dit klopt maar deels. Aangezien veel mensen in volle groei en wakker worden zijn beland en ook klaar zijn op zielsniveau zich opnieuw te verbinden met een eerdere zielspartner, zie ik ook wel dat dergelijke veralgemeningen gebaseerd zijn op uitspraken die door jan met de pet als waarheid worden neergezet. Ik vind niet dat mediums zich moeten laten verleiden om deze éénzijdige aardse gedachten als waarheid neer te zetten, de waarheid is zoveel meer omvattend dan dit soort stellingen. Soms komen ex-geliefden nog eens op elkaars weg om een relatie een nieuwe kans te geven, omdat ze hier nu allebei klaar voor zijn het niveau van de relatie op een hoger plan te tillen…soms om elkaar nog die dingen te delen die voor beiden belangrijk zijn ruimte te geven aan gedeelde ervaringen, soms ook bij wijze van ‘ test ‘ om te ondervinden of de ander zich niet meer verbindt met een toxische relatie , gebaseerd op macht en strijd…zoveel redenen waarover we niet zomaar een oordeel moeten en kunnen over geven .
Er zijn zoveel ‘ scenario’s ‘ die iedereen in zijn te leren lessen en ervaringen heeft meegenomen voor incarnatie, dat het zelfs een kwalijke zaak kan worden ons hierover uit te laten, ons te bemoeien en hierdoor groeikansen van klanten te ont-nemen, ook al vinden we de situatie waarin iemand zichzelf in vastgezet heeft heel jammer, het beste wat we iemand kunnen meegeven is een weg zien te vinden om een klant bewustzijn bij te brengen, vanwaar iemand bepaalde keuzes maakt die niet leiden tot vreugde, geluk, rust…en dit staat haaks op uitspraken als ‘ laat die persoon vallen, die is niets waard ‘…de kans is heel groot dat er wel weer een ander persoon op diens pad komt die met dezelfde leerstof aan komt gehuppeld. Dit is het fenomeen van ‘ deze persoon trekt altijd dezelfde partners aan nl verslaafd, ontrouw enz….Afhankelijk van welk pakket iemand heeft meegenomen…bij de één is het werk, bij de ander is het gezondheid en bij de ander is het relaties….er zijn heel veel geslaagde succesvolle mensen die er niet in slagen een geslaagde relatie te vinden. Alsof een geslaagd professioneel zakenman/-vrouw een garantie zou zijn om een geslaagd relatie-leven uit te bouwen, alsof iemand met veel kennis noodzakelijk een wijs iemand is, alsof iemand met financiële overvloed noodzakelijk een gelukkig mens zou moeten zijn: allemaal veronderstellingen.
Wanneer vind ik de juiste baan?
Wanneer vind ik juiste liefde?
Wanneer vind ik het juiste huis?
Wanneer vind ik het ware geluk?
Wanneer win ik de lotto?
Wanneer neem je zelf je geluk in twee handen, dankbaar voor datgene wat er wél is, tel dagelijks je zegeningen, het is een heel mooie oefening in dankbaarheid en bewust worden en wist je dat het Universum heel sterk resoneert op onze gedachten, onze mind-set? Zeggen we niet ‘ What you think, is what you get ‘? De universele vibrationele wetten van de aantrekkingskracht kunnen we wel negeren of onzin vinden, maar ze werken nog sneller dan het licht, net omdat we in een versnelde transitie leven…we worden allen aangestuurd om op een heel andere wijze met spiritualiteit om te gaan, ook als medium.
Aantrekken vanuit het afdwingen uit angst of tekort werkt averechts. Afdwingen van de tijd werkt al helemaal niet en is verwijst naar diepere emoties die voor velen nog een brug te ver lijkt te zijn. Saturnus dwingt ons allemaal te kijken naar hoe we echt in het leven staan, hoe we soms zelf vasthouden aan de illusie van de tijd en de illusie van het proces van anderen te kunnen afdwingen…dit is één grote illusie en het is toch voor velen al duidelijk geworden dat dit niet meer werkt.
Als iets te lang uitblijft…ongeacht vanuit welke gedachte of gevoel dit ook moge komen…kies radicaal om jouw weg verder te gaan, keer niet meer om, maar ga door…en mocht die iets of iemand dan toch nog ‘ onverwachts ‘ jouw levenspad kruisen, dan nog heb jij een relatie grote vrije wil om zelf hierin de keuze te maken die iets of iemand opnieuw de ruimte te geven deel van je leven uit te maken of niet. Denk eraan van je hart nooit een moordkuil te maken, wrok, afgunst, wraak, zijn puur gif en zijn de oorzaak van veel gezondheidsproblemen.
Denk eraan dat alles een hogere reden en een hoger plan heeft, en dat niemand die hogere plannen te kennen, het is door ervaring, geduld en vertrouwen dat we een glimp mogen ontwaren over de redenen ervan : ik geloof dat dit altijd is om te groeien, te leren, te ont-wikkelen ( wikkels ont-groeien) en dieper in onze spirituele aardse bestaan in te dalen.
Ik had onlangs een heel fijne klant….na 15 maanden geduld, vertrouwen is zijn droomwens uitgekomen…ik noem het voor het gemak ‘ uitkomen ‘. Ik hou zelf niet van het woord ‘ uitkomen ‘ , het is niet mijn jargon in mijn werk. Maar mensen noemen het nu eenmaal ‘ uitkomen ‘. Elke keer die klant me toch wel vroeg of ik het juist zag, of het toch wel ging uitkomen, want dat het toch zolang duurde, moest ik toch elke keer weer opnieuw hetzelfde meedelen. Uiteraard hadden we het ook over groei, bewuster worden, communicatie, verbinding, relaties in de nieuwe tijd…en ondertussen bleef mijn klant ook heel mooi aan zichzelf werken. En op een dag kreeg ik het heugelijke nieuws, na al die ‘ tijd ‘. Vrienden en kennissen verklaarden mijn klant voor gek, om al die tijd te wachten…terwijl mijn klant toch wel doorging met het eigen leven. Regelmatig op date, waarom niet? En elke keer voelde mijn klant diep in zijn hart….het klopt niet. Het leven is niet om jezelf stil te zetten, op de bank te hangen en te wachten….neen, het leven gaat verder alleen moet iedereen dit op eigen manier weer opnemen, zelfs na een breuk. Was dit toeval? Neen….ik blijf altijd zeggen wat ik zie of meekrijg en altijd voor iemands allerhoogste welzijn…maar de tijd??? Ik wist dat het een hele weg zou worden…en kon niet anders dan dit eerlijk te delen. Mijn klant en ik moeten nog steeds hartelijk lachen, want ja, ik word nog wel gebeld om één en ander te vertellen, hoe het verder gaat, en ja, het is fijn om te vernemen dat de communicatie stroomt, de verbinding zich verdiept verder….om mijn uitspraken: het is het geduld en de moeite waard. Ik heb het niet over verhalen of zelfbedachte invullingen…mensen mogen echt nu leren communiceren op hartsniveau, want dit is waar relaties voluit op gedijen, groeien en openbloeien.
Anderzijds is het ook een gegeven dat mensen jarenlang blijven wachten en hun leven zien voorbijgaan….en blijven wachten tot die ene terugkomt, of tot een de geliefde ooit eens zal scheiden van zijn partner….
Soms hoor ik van klanten dat ze al maanden ‘ app’ contact hebben en elkaar nog niet hebben ‘ gezien ‘ en waar dit naartoe leidt? Even nuchter en wakker worden….leg maar eens die agenda’ s samen en neem het heft in eigen handen, als er elke keer weer een excuus wordt bedacht om maar niet af te spreken…hoelang blijf je nog veilig appen dan? Wat is het wat jij echt wilt dan? Wezenlijk contact , een leuke relatie of lekker veilig en gezellig appen of virtueel contact met iemand, want ook dat kan uiteraard.
Het wordt wel eens tijd dat ….mensen echt wakker worden….zie je hoe snel het woord ‘ tijd ‘ gebruikt wordt…ik vrees nu dat ik even een zware allergische aanval heb rond het woordje ‘ tijd ‘, dus het is tijd dat ik dit blogje afrond met:
Ik wens jullie allen van harte een heel mooie tijd in zoveel licht en liefde, tijd om elkaar en zichzelf te vergeven voor alles wat niet zo mooi is geweest tegenover elkaar, maar wel ons hart kan openen om ons oprecht te verbinden met elkaar, onze mond te houden waar we weten dat onze woorden niet stromen vanuit respect, onze ogen openhouden voor alles wat ons verleidelijk overkomt, onze oren te open voor datgene wat ons hart net laat openbloeien en te zwijgen wanneer dit de beste manier is om innerlijke rust te vinden.
Je kan ons over al die thema’s die jou bezighouden, waarover je vragen hebt, contacteren…delen is helen.
Veel liefs
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com