Paragnost Eddie en Consulenten

Dieren en symptoomgedrag

dieren en symptoomgedragDieren en symptoomgedrag, Verbaasd dat er nog zo veel mensen geen idee hebben wat Bachbloesems ook voor je lieve huisdier kan betekenen…ik zie wel mensen knikken, maar eerder vanuit en ‘ Ja, dat zal wel, maar dat geloof ik niet ‘. Jammer vind ik dat…maar het is niet mijn taak om wie dan ook te ‘ overtuigen ‘, het is een kwestie van tijd en bewuster worden.
Dieren worden ook geheald met o.m. de Bachbloesems op een dieper zielsniveau.
Bachbloesems werken ook ondersteunend bij healingen.
Nu gebeurt het wel eens dat iemand zich aanmeldt om een huisdier af te helpen van vervelend gedrag…ten eerste: wat is vervelend gedrag en voor wie is het vervelend?
In eerste instantie dienen verzorgers te weten dat vaak hun huisdier aangeeft door middel van ‘ vervelend ‘ gedrag, dat ze het ergens niet eens mee zijn, dat ze zich niet veilig voelen door teveel spanningen in het gezin enz…en daar dient dan een goed gesprek met het huisdier én de verzorger voor. Een eerlijk en open gesprek uiteraard.
Het is net als bij een probleemgedrag van een kind in het gezin: in het gezin is er dagelijks ruzie, er wordt op voet van oorlog en conflicten geleefd…als je denkt dat het kind hier niets van merkt of niet onder lijdt, dan is dit heel jammer, want een kind maakt deel uit van het gezin en voelt energetisch de lading of het dreigend gevaar, al wordt er niets tegen het kind gezegd.

dieren en symptoomgedragEen kind kan hierdoor opnieuw onzindelijk worden, al was het al een tijdje zindelijk…dus de aandacht wordt verlegd naar het probleem van het kind. Het kind is het probleem, dus het kind moet zo nodig naar een psycholoog, terwijl het eigenlijk de spanningen zijn in het gezin waaronder het kind lijdt en gedrag kan vertonen waar niemand blij mee is. Evengoed is dat bij het kind het geval.
Symptoombehandeling kan misschien voor heel eventjes werken, maar wees er maar van overtuigd dat er steeds andere symptomen komen.

Wil je dat het probleem echt opgelost geraakt, dan is het essentieel het hele gezin te betrekken en de onderliggende gezinsdynamiek bloot te leggen. Er zit echt niets anders op.
Het kind is eigenlijk de kataysator.
Dit geldt ook voor een dier. Een huisdier reageert op stressvolle situaties, op angst, onzekerheid, verdriet, boosheid….dieren hebben ook emoties, gevoelens, zijn bezielde wezens.
Om die reden kies ik soms wel eens voor niet op een verzoek in te gaan, als een verzorger niet wil inzien dat een eenzijdige benadering van een probleem niet de oplossing is en niet voldoende vertrouwen heeft.

Wil je echt voor je huisdier het allerbeste en je weet dat de oorzaak binnen de huiselijke sfeer zit en je vraagt me enkel het dier te healen…dan moet ik helaas neen zeggen, omdat het even rust kan brengen, even…maar de oorzaak van het probleem niet raakt. Ik kan het niet toestaan het dier nog meer in verwarring te brengen door een band op te bouwen met een dier, zodat de band met de eigenlijke verzorger nog moeilijker wordt.
Het is niet altijd eenvoudig om ‘ neen ‘ te zeggen, na goed invoelen uiteraard en zelfs bespreekbaar maken waarom ik een neen zeg…en soms moet je ook als therapeut wel eens een neen kunnen laten klinken, om redenen waarvan ik weet dat dit het beste is nl de verzorger wakker te schudden, en verder te kijken dan het vervelend gedrag bij het huisdier.

dieren en symptoomgedragIs jouw dier het echt waard, dan kijk en voel je ook heel dicht bij jezelf wat niet stroomt, niet klopt in jouw leven, want weet dat jouw dier perfect op jouw energie reageert…en best ‘ pissed ‘ kan reageren. En dat pissed reageren, dat vindt niemand tof.
Liefde is het antwoord op veel vragen….zo ook onder elkaar. Voelen wij ons niet echt goed, gegarandeerd dat je huisdier dit voelt en er is niets mis mee, je af en toe eens niet zo lekker te voelen…dat hebben onze dieren ook wel. Als de situatie niet verandert daarentegen, en dag in dag uit, stress is, ruzie, boosheid….gegarandeerd dat je huisdier gedrag ontwikkelt wat verre van prettig is, voor niemand.

Is de sfeer liefdevol en je huisdier vertoont toch gedrag waarover je je zorgen maakt, altijd de dierenarts consulteren en in samenwerking met een degelijk opgeleid dierengedragstherapeut en wij als opgeleide dierenhealers, kunnen we een paradijs op aarde creëren met onze dieren.
© Engelemedium Mieke
www.miekecoigne.com