Paragnost Eddie en Consulenten

Dicht bij jezelf blijven

dicht bij jezelf blijvenDicht bij jezelf blijven. De uitdaging voor de komende periode. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dicht bij jezelf blijven. Maar wie is die ‘jezelf’? Hoe kun je nu weten dat je dicht bij jezelf blijft of niet dicht bij een programma dat jou laat denken dat je dicht bij jezelf blijft?

Misschien herken je op dit moment dat je hoofd vol zit met stemmen, meningen, overtuigingen van anderen, die weer ergens vandaan komen. We weten dat alles te maken heeft met programma’s en die programma’s zijn ongevraagd in ons hoofd naar binnen gekomen. Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken. We worden op een dag, op een plek op aarde geboren en daar begint vanaf dag 1 het programma.

Blijf dicht bij jezelf. Is het niet verdrietig dat we niet eens weten wie we werkelijk zijn, dan de identificaties waarvan we denken dat we zijn wie we zijn? Die ene zin kan voor jou een kantelpunt zijn. In die ene zin zitten heel veel kantelmomenten. Pak je het kantelmoment op of niet? Alles is mogelijk. Als blogster heb ik geen verwachtingen. Mijn doel is enkel te inspireren, je hart aan te raken.

Herken je dat je je vaak laat leiden door de meningen van anderen? Als jij mij je mijn mening vraagt over een situatie, dan voel ik heel diep of mijn mening er toe doet om jou in jouw essentie terug te brengen. Een mening is meestal een oordeel. Ik deel vaak in gesprekken dat mijn mening er niet toe doet, dat dit jou niet verder helpt om je dichter naar jezelf te leiden. Het leidt zelfs af. Ik ben niet jouw goeroe. Ik wil heel graag een gids zijn voor jou en je ondersteunen in de weg die jij nu aflegt. Niets meer en niets minder.

Ben je voortdurend aan het worstelen met de vraag of je het juiste doet? Ik oordeel niet over juist of fout. Ik leid je naar je hart. Want het hart weet, het hoofd oordeelt.

Ben je bang om fouten te maken? Je maakt geen fouten. Je ervaart dat sommige keuzes niet de beste keuzes zijn geweest. Je hebt een ervaring gehad en met die ervaring ben je dichter bij jezelf gekomen.

Je bent zo moe van jouw geworstel geworden. Kun je voelen dat het een worstelen is tussen je hoofd en je hart? Wie laat jij de regie bepalen? Je hoofd of je hart? Welke programma’s zie je voorbijkomen?

Je ziel geeft je keer op keer tekentjes, zachte tikjes op je schouders, laat je zien, voelen, ervaren dat het nu genoeg is geweest de stem van anderen te volgen, maar te luisteren naar jouw stem. De stem van je hart.

Je hart brengt je in verbinding met je allerdiepste wijsheid, jouw wijsheid en daar draait jouw leven om. Jouw wijsheid. Jouw Ziel. Je hoofd leidt voortdurend af met programma’s. Jouw wijsheid gaat nog veel verder want je bent een multidimensioneel wezen.
Laat het lawaai en alle stemmen van de buitenwereld buiten jezelf, zodat je kunt luisteren naar de zachte stem van binnen.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45