Paragnost Eddie en Consulenten

De zotheid van deze tijd

De zotheid van deze tijdBlijf maar heel dicht bij jezelf dat is het beste wat je kunt doen.
Dit zeg ik vaak aan de mensen om aan te geven hoe zwaar er momenteel aan ons wordt getrokken.
De mensen lijken wel zot geworden en ja dat is eigenlijk nooit anders geweest.
Door de eeuwen heen is er geweld gebruikt tegen elkaar en vaak heb ik mijzelf afgevraagd wat er dan in de mensen speelde. Wat is het dat iemand zo opeens de gehele controle verliest over zichzelf?

Meestal is daar een diepere achtergrond en staat zoiets nooit op zichzelf. De controle verliezen over je eigen leven is wel het laatste wat iemand kan overkomen.
Daarvoor is er meestal al een lange geschiedenis aan vooraf gegaan. Soms is er ook al vanuit vorige levens een verstoring geweest en is dat weer in het huidige leven opgedoken.
De tijd is heftig en de mensen ook en relaties op wat voor gebied dan ook worden aardig op de proef gesteld dus blijf dicht bij jezelf en hou de communicatie open dan weet je in elk geval wat er scheelt.

Verder wil ik je aanraden om niet te veel mee te gaan in de chaos die overal is want geloof mij het kan aardig bij je binnenkomen. ‘’Lees ook de blogs van collega’s hierover’’
Goed aarden en vooral alert zijn is niets te veel gezegd. Dit is geen tijd om onachtzaam te zijn daarvoor is er te veel aan de hand.
Hiermee wil ik niet zeggen dat het overal kommer en kwel is daar gaat het niet om . Bij sommige mensen ligt er gewoon te veel op hun bord en dan kunnen de stoppen zomaar doorslaan.
Weet je of ken je zo iemand waarvan je weet dat deze persoon door aan het draaien is waarschuw dan heel eenvoudig de instanties deze kunnen dan de juiste stappen zetten. Beter voorkomen dan genezen zeg ik altijd maar.

Ben je goed geaard?
Hoe komt het dat je niet goed geaard bent?
Er kunnen verschillende manieren zijn waarom iemand niet goed geaard is. Zo kan het komen dat de stuitchakra vanaf de geboorte al niet goed ontwikkeld is doordat je als kind niet genoeg liefde hebt gekregen. Maar het kan ook zijn dat er blokkades in de stuitchakra zijn gekomen door stress en trauma’s. Ook kan iemand gaan ”zweven” wanneer hij teveel met spiritualiteit bezig is en veel aan zijn 6e en 7e chakra werkt en daarbij de rest van de chakra’s negeert. Wanneer dat gebeurd raakt iemand uit balans en dan is hij niet meer goed geaard.
Wanneer je niet meer goed geaard bent dan zit je geest eigenlijk niet voor 100% in je lichaam en ben je niet genoeg écht aanwezig. Je leeft je leven zonder echt Mindfull te zijn en in je kracht te staan. Door teveel prikkels en indrukken kun je nog verder uit balans raken.

Meer symptomen van niet goed geaard zijn:
· Prikkelbaar zijn:
· Gedragsstoornissen:
· Dingen laten vallen, je vaak stoten, lomp gedrag:
· Gevoelig voor paranormale verschijnselen:
· Last hebben van de energie van anderen:
· Niet in de realiteit leven:
· Niet kunnen omgaan met stress en spanningen:
· Moeite met diepe gevoelens te uiten of ervaren:
· Hoofdpijn:
· Kwetsbaar zijn:
Hier volgt een oefening om beter in je aarding te blijven:
Je kan het inspreken op je GSM ‘’neem daarbij de pauzes in acht’’ zodat je het niet te snel achter elkaar inspreekt.

Meditatie om te aarden

Sluit je ogen.
Word je bewust van je lichaam. Luister naar het lichaam.

Word je bewust van elke beweging van het lichaam.
Richt vervolgens je aandacht op de ademhaling die nieuw en vernieuwend leven aan de longen geeft als deze oude, muffe energie loslaten die jij niet langer meer nodig hebt.

Haal een aantal keer diep adem en geniet van elke ademhaling. Richt na enkele minuten diep ademhalen je aandacht op je lichaam.
Word je bewust van elk deel van je lichaam. Tast met je geestesoog elk deel van je lichaam af. Begin met je voeten, dan je benen, heupen, achterwerk, bekken, buik, borst, rug, handen, armen, schouders, nek en hoofd.

Stel je voor dat aan elke enkel een koord is gebonden. Laat deze twee koorden afdalen naar de kern van de aarde. Stel je voor dat in de kern van de aarde twee grote keien zijn en bind elk koord vast aan een kei.

Maak nu een ander koord vast aan je stuitje en laat dat koord naar de aardkern afdalen. Bindt dit koord ook vast aan een andere, derde kei.
Visualiseer vervolgens de energie van Moeder Aarde. Je kunt je deze energie als een groene of bruine kleur voorstellen.

Zie hoe de energie opstijgt langs de koorden, van de keien in de aardkern naar jouw enkels. Deze energie blijft doorstromen langs je benen en je bovenlichaam en gaat dan je hart binnen.
Nu ben je gevuld met aarde- energie. Je zult je geaard voelen, gecenterd en gestabiliseerd. Het is belangrijk een evenwicht tussen energieën te bewaren. De volgende stap is het verkrijgen van kosmische energie.

Stel je boven je hoofd een goud-witte lichtstraal voor van ongeveer 75 millimeter. Deze straal symboliseert het kosmische licht of Christus-licht. Laat dit kosmische licht afdalen in je hoofd en samensmelten met je hoofd, nek, schouders en borst.

Laat het licht afdalen in je hart.
Daar vermengt het kosmische licht zich met de aarde-energie en vormt een nieuwe, sterkere stabiliserende kracht. Visualiseer als laatste dat deze nieuwe, gecombineerde energie langs je ruggengraat opstijgt en via je hoofd het lichaam verlaat en vervolgens langs je lichaam naar beneden uitwaaiert, net als de stralen van een overstromende fontein van energie.

Blijf steeds almaar weer deze vermenging van energie visualiseren. Dit is de manier om nieuwe en opnieuw opgeladen energie te laten vloeien door de energiesystemen van je lichaam. Als je deze meditatie hebt gedaan, kun je jouw spirituele werk gaan verrichten met meer meesterschap en bedachtzaamheid.

Veel succes,
Warme knuffel,
Elisa-Lis