Paragnost Eddie & Consulenten

De weg

De wegDe weg. Het was alweer wat geleden dat ik geproefd had van een ander leven. De vorige levens waren soms fantastisch en had ik enkel geproefd van het allerbeste, er waren ook levens van ontberingen, folteringen, pijn, verderf en verdriet.

Toch bekroop me op een zeker moment te willen proeven van een ander leven en ik keek naar de vele plekken in een oneindig veld. Twijfelend of ik wel of niet zou vertrekken, hoorde ik mijn innerlijke stem zachtjes bemoedigend ‘ga maar’ zeggen. Het was niet het spreken in de taal die wij nu kennen. In niets te vergelijken.

Ik legde mijn nieuwsgierigheid opzij en richtte me terug op mijn bezigheden alwaar ik was. Alles was één, energieën één, gedachten één, bewustzijn één. Vanwaar kwam de steeds meer toenemende behoefte te willen proeven van andere plekken dan de plaats waar ik éénheid ervoer?
Onmiddellijk flitste ‘dienstbaarheid’ als antwoord voorbij.

Het duurde nog wel voordat ik als Bronwezen besloot de reis naar een andere plek te maken. Een plek waar dienstbaarheid volhartig nodig zou zijn.

Dat zou dan niet een plek zijn waar ik me zou voelen als ik me nu voelde? Neen.
Terugkijkend naar vorige proeverijen en ervaringen, was ik er niet uit waar precies ik dienstbaarheid kon inzetten. Oneindig veel mogelijkheden in een onmetelijk duizelingwekkend multiversum.
Alles overschouwend werd ik naar een plek geleid waar veel licht heerste. Die plek kon het niet zijn, want hoe zou ik daar iets van dienstbaarheid kunnen inzetten. Onmiddellijk erna kreeg ik tegelijk donkerte en duisternis te zien.

Dat was het dus. Er was daar niet alleen licht maar ook duisternis. In een flits was er een innerrijk weten dat dit wel de plek moest zijn. Ik wachtte op beschikbare aardemensen, aldaar van bewust dat deze keuze geen fantastische proeverijen beloofden.

De weg naar dienstbaarheid in herinnering als een multidimensioneel Bronwezen, zoekend naar die ooit ervaren éénheid zoals het in wezen IS.

Mag het mijn diepste lichthoop zijn dat ieder zich mag herinneren een Bronwezen te Zijn, op welke plek men zich ook bevindt. Hier of op een andere plek. De ware plek waarin we op aarde mogen landen is de plek waar we nu in de diepste pijnen, diepste wonden de diepste heling kunnen creëren.

@ Mieke
19-11-2019