Paragnost Eddie en Consulenten

De Godin

De GodinDe Godin. Het activeren van de vrouwelijkheid in ons, het ontwaken van de Kundalinigodin Shakti, is een belangrijk onderdeel van het beoefenen van Kundalini.

Kundalinimeditatie en – yoga kanaliseert het sluimerende goddelijke vrouwelijke dat in elk mens aanwezig is, Kundalini Shakti ligt opgerold onder aan de ruggengraat.

De Godin kan de angstaanjagende vorm van Kali aannemen, de Donkere uit de hindoe mythologie, die felle gevechten aangaat op het slagveld en rondspookt op crematiegronden, vaak afgebeeld met een ketting van doodshoofden om haar hals en met meerdere armen die symbool staan voor daden die zij heeft weggeveegd.

Kali is belangrijk in de tantrische tradities: ze vertegenwoordigt alles wat wij als beangstigend ervaren. In tantra wordt het opheffen van tweeledigheid gezien als bevrijding. Mediteren op Kali biedt ons de mogelijkheid de confrontatie aan te gaan met conventionele dualiteiten als goed en slecht, zuiver en onzuiver enzovoort.

Een andere verschijningsvorm van de godin is die als metgezel van de goden: hun vrouwelijke energieën. Sarasvati,de metgezel van Brahma, Parvati die van Shiva en Laksmi van Vishnu; zij belichamen de ‘vrouwelijke’ eigenschappen, in tegenstelling tot die van Kali of Durga.

In de tradities van tantra en Kundalini wordt zij beschouwd als de hoogste werkelijkheid: de goddelijke vrouwelijke scheppingskracht.

Kundalini heeft alles te maken met het verbinden van vrouwelijke en mannelijke energieën. Naarmate je je met Kundalini energie bezig houdt, worden seksuele ervaringen intenser. Het doel van Kundalini is het ontwikkelen van bewustzijn en begrip voor elk aspect van het leven.

Door de blokkades weg te nemen kunnen we de wezenlijke aard en de kwaliteiten van de mannelijke en vrouwelijke tegenstrijdigheden ervaren. Door die delen van onszelf samen te voegen, kunnen we ons ware wezen helder gaan zien en deze verbinding bereiken we met het hart.