Paragnost Eddie en Consulenten

De effecten van ZONNEVLAMMEN

De effecten van ZONNEVLAMMENDe effecten van ZONNEVLAMMEN op lichaam en geest

Sommigen weten nog niet wat zonnevlammen zijn, laat staan welk effect dit kan hebben op lichaam en geest. In mijn consulten verneem ik vaker klachten die verwijzen naar het effect van de soms heftige en urenlang durende zonnevlammen-uitbarstingen. Veelal wordt er niet bij stilgestaan dat we op Aarde leven, en de Aarde een levend wezen is. Dit verschijnsel heeft niets te maken met jouw spiritualiteit, je bent niet meer spiritueel als je er zelf geen ‘ last ‘ van hebt en je bent niet minder spiritueel als je er hier wel klachten van ondervindt.

Mensen zijn wel nieuwsgierig aan het worden en realiseren zich dat er veel aan de gang is op aarde en hoe dit wel een invloed kan hebben…en geloof me maar, jij bent niet emotioneel labiel, onevenwichtig, gestoord als jij je zo dadelijk herkent in dit blog. Je hoeft je niet te schamen dat je dan veel gevoeliger bent voor de effecten van zonnevlammen-activiteiten, het is wat het is. Je kan er wel leren mee omgaan, maar toverformules zijn er niet, je hebt je evenmin te verstoppen, want zoals ik al even schreef: je leeft wel degelijk op aarde, welkom op de derde dimensie dus. Ook dit heeft niets te maken met de graad of niveau ( of hoe je het graag wil noemen) van waar jij zit in jouw spiritualiteit. Even nuchter, down- to- earth, als het even mag? Voor diegenen die hier nu reeds weten: ‘ dit is niets voor mij ‘, lees niet verder…voor diegenen die wel nieuwsgierig zijn en toch wel willen weten hoe dat zit met die ‘ zonnevlammen ‘ en of zij zich herkennen in klachten, waar geen arts een fysieke oorzaak kan vinden ( en je vertelt dat je ofwel psychomatiseert, of dat het tussen je oren zit, of dat dit pilletje je klachten weghaalt), lees maar even met een gezonde kritische kijk mee. Niets van wat ik schrijf, hoe jij te geloven, mag je ook in vraag stellen…zo stond ik ook jaren geleden vrij kritisch tegenover wetenschappelijk gefundeerde schrijfsels, tot ik er toch zelf behoorlijk ‘ last ‘ van kreeg. Zeg nooit nooit…..dat is iets wat ik heb geleerd, of afgeleerd.

Wat is een zonnevlam? Heel eenvoudig: dit is een magnetische storm op de zon en bij zonnevlammen ( die heel heftig kunnen zijn en ettelijke uren kunnen aanhouden) komen grote electromagnetisch geladen deeltjes en enorme hete gassen vrij. En, zoals met alle kosmische activiteit, is dit ook fysiek voelbaar. Zeker hooggevoeligen, kinderen én dieren voelen die uitbarstingen heftiger en aangezien ik ook nu dagelijks dit soort activiteiten volg bij vb Ron Fonteine, weet ik dat er de laatste maanden heel wat zonnevlammen optreden.

In gesprekken met hooggevoelige cliënten verneem ik ook vaker een veranderende waarneming in gevoeligheid en denken vaak ten onrechte dat ze ziek zijn, of een ziekte hebben en zijn in paniek. De dokter is al vaker geraadpleegd, het bloedonderzoek laat niets abnormaals zien…en toch blijven de klachten onverminderd doorgaan of verergeren zelfs.
Klaar voor de psychiatrie? Ik denk van niet…hoewel ik me ook kan voorstellen dat het gevoel van machteloosheid en radeloosheid een constante factor wordt in iemands leven.
Heel wat studies uit het verleden ( en het onderzoek gaat verder) hebben aangetoond dat er een verbinding is tussen ons fysieke voertuig en zonnestormen. De geleider die zorgt dat geladen deeltjes van de zon resulteren in fysieke storingen is dezelfde die het weer op de aarde stuurt door middel van het aardmagnetisch veld en dus ook door middel van het electromagnetische veld van mensen. De geomagnetische stormen veroorzaken veranderingen op de aarde door middel van stormen, tornado’s, orkanen, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen….Tijdens een zonnestorm komt er nieuwe informatie binnen, infusies van licht ( informatie) verandert dus het magnetisch veld en dit is wat zich nu vaker afspeelt! Het is al langer geweten dat zonne-activiteiten het menselijke bewustzijn beïnvloedt: het centraal zenuwstelsel, alle hersenactiviteit, gedachten en mentaal- emotionele fysieke reacties kunnen heel heftig zijn! Het is dus niet zo gek dat je tijdens een zonnestorm veel emotioneler kan reageren dan anders, in ‘normale ‘ omstandigheden.

De effecten van ZONNEVLAMMENEr wordt ook al regelmatig het verband gelegd tussen het optreden van heftige zonne-activiteit én delicten. Uiteraard zal diegene die ‘ plotseling ‘ gewelddadig gedrag vertoont, zich niet bewust zijn van de invloed ervan, doch iemand die zich niet bewust is van diens hooggevoeligheid, kan gemakkelijker gedragsmatig ontsporen. Ik voeg hier snel aan toe, dat die uitspraak NIET veralgemeend mag worden! Dit wordt op dit moment nog verder onderzocht, doch ik ben er ook van overtuigd dat er vanuit de diepere psycho-pathologie wel degelijk een verband kan worden gelegd.
Zonnevlammen kunnen ervoor zorgen dat je je opgejaagd voelt ( en dat terwijl je ogenschijnlijk geen enkele reden of motief hebt om je opgejaagd te voelen- dat is ook wat ik vaker bij cliënten verneem) zich heel snel geïrriteerd te voelen ( terwijl je niet echt weet waarom je nou precies dat gevoel van irritatie ervaart—er is geen reden om dit te voelen én toch, verdorie, vervelend is dat zeg! ) je heel angstig voelen, je hebt geen idee vanwaar dat angstgevoel vandaan komt en je denkt misschien dat je de angst van iemand anders overneemt ( ook dat wordt heel snel gedacht, vanuit een zielsverbinding– ) je voelt je regelmatig ‘ duizelig ‘ , terwijl je wel gezond leeft en toch durf je soms niet de straat op, uit angst dat je misschien je evenwicht kan verliezen – je voelt je vermoeid, en ondanks dat je natuurlijke B12 neemt, vitamine D3, calcium en magnesium…je blijft je moe voelen, sommigen vertellen me dat ze zich door de dag heenslepen…bloedonderzoek prima, werksituatie: geen probleem, relatie: zit goed…en toch: wat is er is mis met me? Herkenbaar en de moed om nog even door te lezen? Nog ééntje: vergeetachtigheid….je leidt niet aan voortijdige dementie, je hebt normaliter een goed geheugen en plots merk je dat je kampt met woordvindingsmoeilijkheden, of je bent gewoon een afspraak vergeten, echt vergeten…er wordt wel eens lachend gezegd: jaja, je begint oud te worden, ha, ook dat kan, maar weet wel dat die zonne-activiteiten echt heel vervelende neveneffecten kunnen veroorzaken!
Wat is hier nu nog voor lol aan te beleven….denk je ondertussen?
Het positieve ervan is dat nieuwe informatie binnenkomt en via jouw zenuwstelsel wordt die informatie door je lichaam verdeeld, waar anders zou dit kunnen binnenkomen dan via jouw fysieke voertuig? Het lichaam moet zich uiteraard aanpassen aan deze nieuwe informatie en dat kost heel veel energie. Ze hebben dus een heel krachtig effect op onze cellen, waardoor ons celgeheugen ontwaakt én opgeschoond wordt! Eigenlijk kan je dit ervaren in de vorm van een ‘ hitte aanval ‘, je lichaamstemperatuur stijgt letterlijk én het bijzondere ervan is dat het jouw bewustzijnsproces ondersteunt. Dat wordt ook bedoeld met ONTWAKEN.

Wat doen zonnevlammen met jou?
Zonnevlammen breken ‘oude patronen ‘ af die niet langer nodig zijn zodat nieuwe kunnen ontstaan en hierdoor kan je je zowel hyperdepiep als uitgeteld, uitgeput voelen. De manier waarop je ruimte en tijd waarneemt verandert, je vergeet woorden vb tijdens het praten, je bent plots de draad in een gesprek kwijt, je hebt te maken met een veranderend ( en soms verstoord) slaappatroon ( hetgeen ik vaker hoor van cliënten). Wat er met je lichaam gebeurt is ‘ resetten ‘.

Duizeligheid als gevolg van nervus vagus activatie, keelproblemen, hoge pieptonen in je oren, een wazige visus. Dit bemerk ik ook vaker bij hooggevoelige cliënten die me vertellen wat ze fysiek ervaren, zonder te weten dat dit voor het grootste deel te maken heeft met zonne-activiteiten. Ondertussen weten mijn cliënten hoe de vork in de steel zit, en reageren ze minder vanuit paniek.

Hogere hartactivatie is ook tijdens zonne-activiteiten herkenbaar…sommige cliënten hebben het dan helemaal niet meer en zijn bang dat ze problemen hebben aan hun hart….versnelde hartslag, hart-ritme stoornissen, hart-fladderen…dit is nl ook een lastig iets wat ik vaker heb. Ben je toch ongerust is het eerste wat ik adviseer: consulteer preventief een arts, want ik noch mijn collega’s zijn bevoegd om medische uitspraken te doen! We zijn geen artsen en dit is toch een gegeven waar ik me heel strikt aan hou!

Wat kan je nu voor jezelf doen tijdens zonne-activiteiten?

In eerste instantie voldoende rust nemen of frequenter rust-pauzes inlassen. Je lichaam heeft die rust echt nodig om de nieuwe informatie op te nemen en te verwerken!
Geef aandacht op een bewuste manier aan je ademhaling! Mede door je gevoeligheid kan je ademhaling ontregeld geraken, doordat je zelf sneller inademt met mogelijk gevolg: hyperventilatie. Hyperventilatie is géén ziekte, maar een symptoom van een verkeerde ademhaling. Het beste is naar je buik toe te ademen en je ademhaling ‘ laag ‘ , in het midden te houden….wees niet bang voor een bolle buik, dat zijn toch allemaal gedachten en oordelen over hoe je buik er moet uitzien om aan een plaatje te beantwoorden. Langzaam en bewust inademen langs de neus en langzaam en bewust uitademen via de mond…kijk eens wat mindfulness voor jou kan betekenen, ademen is basic en het meest verwaarloost, omdat het ademhalingsproces automatisch verloopt…gelukkig maar enerzijds, want als je bij elke automatische beweging bewust zou horen te denken…dan zou je best eens gespannen raken en dat is nu niet de bedoeling.
Drink ruim anderhalve tot 2 liter water ( geen kraantjeswater! ) en indien je geen waterdrinker bent, is het verstandig rustig aan te beginnen, en op te bouwen!

De effecten van ZONNEVLAMMENHou vooral het calcium – en magnesiumgehalte in de gaten!
Aarden kan je op heel veel manieren: op blote voeten lopen, een stevige wandeling maken, stevig dansen ( waar de 1ste chakra, je root-chakra) waar je je vooral voelt indalen, via je voeten ( Afrkaanse dansen) bio-energetica ( bepaalde structuren zijn heel goed om te aarden!) zoek maar eventjes verder uit wat voor jou werkt….hoezeer spirituele mensen nogal eens een hekel hebben aan hun lichaam, omdat het al zolang niet au sérieu is genomen, verwaarloosd werd…het is en blijft het medium waar we alles ervaren , beleven, anders zouden we ook nu al als lichtbolletjes op aarde zijn gekomen…maar dat zijn we (nog) niet. Spiritualiteit ten volle ervaren, beleven betekent letterlijk indalen in je lichaam, het koesteren, de beste zorg en aandacht geven, wetend dat alles wat nu in die bijzondere tijd van transformatie gebeurt, een hogere reden heeft. En zolang we het ‘ lagere ‘ ( om het maar even ‘ lager ‘ te noemen) niet de aandacht te geven dat het nodig heeft, kunnen we evenmin het ‘ hogere ‘ integreren. Niets is inferieur/ minder-waard- ig!

Dit blogje heb ik voornamelijk gewijd aan mijn cliënten die de laatste tijd zoveel klachten hebben vermeld en heb hen dan ook beloofd hieraan enige aandacht te geven…omdat spiritualiteit het hele leven omvat en wij hier deel van mogen uitmaken, tot zolang we hier het leven hebben. Maak er zelf het beste van, haal er het beste voor jezelf uit, gun aan ieder levend wezen het licht, laat alle gedachten en oordelen over jezelf en anderen los, niemand is meer dan jij, dat is een in het leven geroepen gedachte door de buitenwereld, wie is beter dan jij? Niemand is beter dan jij, want zoals jij is er slechts ééntje op Aarde….op Aarde!
Warme lichtgroet
Medium Mieke
www.miekecoigne.com