Paragnost Eddie & Consulenten

Dankbaarheid

DankbaarheidKun jij nog oprecht dankbaar zijn als iemand iets voor je doet? Kun jij nog voelen dat er liefde in je hart is voor je medemens? Of voel jij je afgesloten voor de stroom van het leven? Ik hoop voor jou dat wat er ook in je leven is voorgevallen dat je nog steeds de kracht kan vinden om je te blijven open stellen voor de liefde.
Waarom? Omdat dat het enige is wat er werkelijk toe doet. En als je je blijvend open stelt en je grenzen heel goed aangeeft zodat mensen niet over je hart kunnen walsen uit grofheid of onbewustheid dan ben je zoveel rijker dan de mens met de grootste bankrekening.

Liefde is nooit te koop. Je kan geluksmomenten kopen maar geen liefde want liefde is er of het is er niet. En als het er niet is en je wanhopig op zoek gaat naar liefde dan kom je echt bedrogen uit. Liefde stroomt door je lichaam vanuit de bron.
En als je deze levensbron tegen houdt en hopeloos op zoek gaat naar invulling dan sta je op de verkeerde weg.

Het gaat uiteraard eerst en vooral om de liefde voor jezelf maar dat heb ik al in vele blogs eerder geschreven.
Ben je dankbaar voor je leven? Ben je gelukkig met wat je doet? Ben je tevreden met de mensen in je team? Ben je blij met alle lessen die je op je pad krijgt zelfs al is het soms niet te harden en zal je blij zijn dat het wat minder zal zijn?

Of neem je gewoon aan dat alles erbij hoort en dat je wel zal zien wat er op je pad komt. En geef je jouw team nooit eens complimentjes of spreek je nooit je waardering uit? Nee, echt niet? Super belangrijk dat je dat wel doet want daardoor blijft alles heerlijk stromen en ben je juist onbewust bezig de cirkel van het leven groter te maken en wat je uitzend krijg je naar je toe.

Creëer je niet zo een fijne werksfeer dan vertrekken de mensen die je liever wilt behouden omdat deze beter kunnen. En ben je niet echt gelukkig met wat je doet dan blijf je maar zoeken naar meer en beter. En geloof mij je kan het pas vinden als je het bij jezelf hebt gevonden. Als je in je rust en in je lichaam bent ingedaald dan pas vindt je daar die onmetelijke bron van geluk. En de rest zal geschiedenis zijn.

Voel je dankbaarheid voor alles wat er is ook al is het niet altijd prettig om je heen ? Als je luistert naar de roep van de vogeltjes en je ziet dat ze hun nestje bouwen en dat de bomen kleuren door de bloesem voel je dan blijdschap? Kun je nog stilstaan bij al dat moois?
Ik keek van de week uit het badkamer raam alsof ik geroepen werd om te kijken en zag daar allemaal lammetjes en schaapjes staan in de wei en alsof ze mij riepen keken ze allemaal naar boven. Ik heb dat vaker dat de dieren mij roepen als ze gezamenlijk even een boodschap willen meegeven. Mijn hart stroomt dan vol van vreugde omdat de natuur door niets te evenaren is en dit het grootste goed is wat wij hebben omdat dit de vreugde en de liefde geeft en aanraakt die wij in ons hebben. Als een kind zo blij zijn omdat dit je kind zijn raakt?

Kijk maar eens naar hoe kinderen met dieren omgaan hoe blij ze zijn op bijvoorbeeld de kinderboerderij. Wij volwassenen zijn het een beetje vergeten om blij en vrolijk te zijn en kunnen daarom nog maar weinig de echte vreugde voelen die kinderen beleven.
Dankbaar zijn voor alles wat leeft. Zo kunnen mijn schat en ik ook zo blij zijn met de zaadjes die zijn uitgekomen in de potjes die overal verspreid staan bij ons thuis.

Groei is super belangrijk of het nu zaadjes zijn die je zelf plant of dat het zaadjes zijn die je hebt gezaaid in de loop van je leven.
De kleine maar oh zo belangrijke dingen waar wij waarde aan hechten is het gezin en onze lieve kater en de vogels die ons elke dag wekken en de dieren in de weide en de mensen aan de lijn die zo dankbaar zijn voor de mooie consulten die we hebben gegeven. En uiteraard dankbaar voor onszelf dat we vreugde mogen verspreiden aan de mensen en aan elkaar.

Dit zijn geluksmomenten die ook niet te koop zijn dat noemt men de liefde voor het leven.
Dankbaar voor elk moment zijn ook al loopt het niet zo fijn als je zou willen en je het lastig hebt met sommige mensen en of situaties. We zijn allemaal verweven met elkaar via onze koorden en we voelen daardoor ook dingen van elkaar aan.

Dit is niet altijd even fijn maar dat laat wel zien dat we die verbinding hebben. Ook daar mogen we dankbaar voor zijn. En als je het er lastig mee hebt dan kun je jezelf daarvoor afsluiten en als je niet weet hoe dan kun je daar advies over vragen aan de consulenten aan de lijn. Of zoek op het internet daar kun je ook veel lezen erover.

Hoe meer dankbaar we zijn hoe meer we dat van elkaar aanvoelen en dat creëert een heerlijke gevoel en een fijne sfeer. Of het nu thuis is of op het werk we hebben allemaal dankbaarheid en waardering nodig dat laat zien dat we mens zijn.
Voor niets gaat de zon op en ook weer onder dus laten we met zijn allen een beetje meer de liefde laten stromen dan komt de dankbaarheid vanzelf weer.

Heb je het lastig omdat je niet goed weet wat er speelt in je leven bel me dan gerust Eddie-paragnost box 68.

Hartegroet,
Elisa-Lis