Paragnost Eddie & Consulenten

Dagboodschap 6 september 2018

Dagboodschap 6 september 2018Soms zijn we bang voor verandering omdat we niet weten wat de toekomst voor ons in petto heeft. Veranderingen zijn niet tegen te houden. Je gaat door een poort door naar een nieuw leven.
Veranderingen vinden plaats omdat we ouder, wijzer worden, meer indalen in onze basis en worden wie we werkelijk zijn.
Kijk maar even naar de dingen waarvan je vroeger hield en wat veranderd is. Het leven is voortdurend aan het veranderen, jij bent nooit dezelfde persoon als wie je gisteren was, als je openstaat voor groei en bewustwording.
Verandering is goed, omdat verandering toelaten je leven zich verruimt.
Op eenzelfde manier zullen je vrienden en familie veranderen terwijl ook zij ouder worden. We laten allemaal dingen los die niet langer werken. We brengen nieuwe dingen binnen in ons leven. Zelfs al lijkt het erop dat door deze veranderingen familie of vrienden anders zullen reageren, het uiteindelijke resultaat zal zijn dat de verbinding intenser wordt of vervlakt. Het kan verschillende richtingen uitgaan.
Je ontmoet in de tijd van veranderingen nieuwe mensen.
Veranderingen kunnen hoe dan ook stress veroorzaken, ook als je gelukkig bent. En stress zet zich vast in je lichaam en bepalen je emoties en gevoelens. Het is belangrijk meer dan ooit goed voor jezelf te zorgen door voldoende rust te nemen, voldoende te bewegen en tijd te nemen voor ontspanning.
Over je gevoelens praten met familie of vrienden kan ook ondersteunend werken.
Misschien herken je bij jezelf dat je nu iets mag veranderen in je leven bijvoorbeeld een gewoonte veranderen waarvan je ervaart dat deze niet bijdraagt voor je welzijn.
Vraag je engelen of de eenhoorns je te ondersteunen bij deze veranderingen als het je moeilijk valt of je onzeker of bang bent.
Steun is heel belangrijk tijdens veranderingen. Als je ook leert te genieten van de veranderingen zal je ook meer kunnen genieten van het leven zelf.
Veranderingen kunnen je een tijdelijk gevoel van verwarring geven, net omdat je je misschien te krampachtig hebt vastgeklampt aan wat voorheen dienst heeft gedaan om je veilig te voelen, nu mag je leren vertrouwen op je innerlijke hartkompas. Die navigeert altijd juist en werkt als een richtingwijzer.


Warme hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com