Paragnost Eddie & Consulenten

Elke dag een glimlach doet wonderen

Elke dag een glimlach doet wonderenDat lachen gezond is dat weten we inmiddels wel. Het geeft sowieso een goed gemoed en dat zorgt weer voor de zo broodnodige endorfientjes.
Mijn beste vriendjes mag ik wel zeggen.
Ooit heb ik er een blog over geschreven, ‘’de beste therapeut is degene die blij in het leven staat’’.

En eigenlijk is dat ook zo, toch?, je hebt geen zin als je zelf al zoveel narigheid in je leven hebt om dan ook nog eens naar zo een strak gezicht te kijken.
Toen ik nog jong was begin twintig ging ik eens naar een psycholoog omdat deze man mij wel eens kon vertellen hoe het leven voor mij dan in elkaar zat.
Wist ik veel toen hoe dat allemaal in elkaar zat?, dat kwam pas later toen ik zelf studeren ging.

Maar goed ik kwam de kamer binnen en daar stond een lederen groene bank en een groot bureau van teakhout.
De psycholoog zelf was een lange man met grote handen en grote voeten. Dat viel mij meteen op, ik dacht nog…’’zo dat vergeet ik nooit meer’’.
De man keek mij onderzoekend aan en na de nodige formaliteiten mocht ik plaats nemen op de bank.
De man nam plaats op een stoel tegenover mij en begon zijn vragen te stellen.

Maar het enige wat ik zag waren die grote handen en voeten. En één voet schommelde hij lustig heen en weer zoals ik zelf wel eens doe als ik wat onrustig ben of te veel energie heb.
Uiteraard kon ik mij niet concentreren daardoor en door zijn monotone stem viel ik bijna in slaap. ‘’Juffrouw ‘’riep hij je valt toch niet in slaap hè?
Waarmee hij naar voren boog en zo dicht bij mijn gezicht kwam dat ik zijn neusharen zag die vrolijk uit zijn neus naar buiten krulden.

Ik schuifelde wat onrustig over de bank heen en weer en de man besloot dat ik maar weer in de stoel moest gaan zitten omdat ik dan wat meer wakker zou blijven.
Dit gezegd zijnde stond ik op wandelde naar de stoel aan het bureau en zette mij neer in de ook alweer lederen fauteuil. De man keek mij opeens heel vorsend aan en zei ‘’mejuffrouw zoals ik het constateer mankeert u enkel wat concentratie en daardoor bent u niet geheel in het heden aanwezig’’.
Misschien wat oefenen in het aanwezig zijn in uw leven.

Doordat ik in de ‘’gelukkige’’ omstandigheid ben van een grote dosis humor kon ik dit niet meer binnenhouden en schoot ik in een onbedaarlijke schaterlach.
De man kreeg daardoor warempel wat lachrimpeltjes bij zijn ogen en een kleine glimlach kwam om zijn lippen.
Zozo juffrouw heeft u daar zo een genoegen in?
En eerlijk lieve mensen op dat moment moest ik echt weg uit die kamer bij die man met zijn droogstoppel gezicht.

Als je al niet depressies was dan werd je het wel. Niets gezegd van de kundigheid van deze psycholoog maar de man was erg stijf en formeel en daar was ik erg allergisch voor en trouwens nog, ‘’vast een dingetje uit een vorig leven.
Je begrijpt dat er ik nooit meer terug ben geweest en op dat moment besloot ik dat wat er ook gebeurt ik nooit zo tegenover mijn cliënten zou zitten.

Niet beseffende dat ik zo een kleine twintig jaar later zelf cliënten tegenover mij zou hebben.
Humor lieve mensen is de jus van het leven en zonder humor en relativerings vermogen kom je niet ver in het leven. Althans het kan je een stuk meer vreugde geven en dat zorgt weer voor …juist…endorfinen. Deze vriendjes maken dat je jezelf gelukkiger voelt en dat maakt weer goede energie aan in je cellen.

Het wiel is weer rond daardoor. Het menselijk lichaam is een heel bijzonder en mooi ontwikkeld systeem. En als je zou weten hoe alles zou werken, en hoe het als de motor van een auto alles in beweging houdt dan zou je naar mijn gevoel wel wat vaker lachen.
De glimlach zet sowieso vele spieren in het gezicht in werking die allen te maken hebben met de maagmeridiaan en de dikke darmmeridiaan. Daardoor versterk je niet alleen deze meridanen ‘’dit is vanuit de Chinese geneeswijze gezien de TCM’’ maar maak je ook je midden sterker.

De kracht van elk mens zit in de buik een klein stukje onder de navel zit het krachtcentrum en nogmaals als je midden sterk is sta je in je kracht.
Dus (glim)lach er maar lustig op los zou ik zo zeggen want ook je maag en andere klachten worden er minder door. En zeg nou zelf je kijkt toch ook liever naar iemand met kraaienpootjes van het lachen dan naar iemand met een strak gezicht.

Ik wel hoor en zoals ik al zei, de beste therapeut is een gelukkige therapeut.

Blijven glimlachen mensen, Paragnost-Eddie box 68

Dikke knuffel ,
Elisa-Lis