Paragnost Eddie en Consulenten

Communicatie is de sleutel naar alle oplossingen.

Communicatie is de sleutel naar alle oplossingen.En dat is echt zo lieve mensen. Want hoe kom je dichter bij elkaar als je niet met elkaar praat?
Heb je enig idee hoe vaak ik aan Eddies lijn te horen krijg ‘’mijn man/vriend is niet zo een prater’’, heb je enig idee dat dit juist de meeste problemen veroorzaakt in relaties?
En of dat zo is, ik durf gerust te stellen dat 90 procent van alle problemen worden veroorzaakt door verkeerde communicatie of zelfs géén communicatie.

Ja we praten wel tegen elkaar, maar als het te dichtbij komt dan loopt hij weg of wordt hij boos. En geloof mij er zijn ook vrouwen die niet praten over hun gevoel hoor dit is niet alleen een mannending. Zeker 20 procent van de vrouwen heeft ook de neiging om problemen voor zich uit te schuiven en deze dan lekker op te potten waardoor er dan als het allemaal te veel wordt opeens een groot probleem ontstaat , en dan hebben we de poppen aan het dansen en barst de bom.
Waar is het dan mis gegaan, waar en hoe ontstaat dan het probleem dat mannen zich niet kunnen uiten?

Is het omdat mannen veel rationeler zijn dan vrouwen en dan dus een andere kijk ontwikkelen op het leven en op relaties in het algemeen?
Is het wellicht omdat het thuis ook al zo was dat er niet gesproken werd en daardoor alles onder het tapijt werd geveegd?
Is het omdat mannen echte mannen moeten zijn en vrouwen nu eenmaal als vrouwen worden bestempeld…ja het is een vrouw hè die praten nu eenmaal veel meer dan mannen.
Nu als je deze drie stellingen bij elkaar neerlegt dan zit daar wel een kern van waarheid in.
Man is rationeler, thuis werd niet gesproken over problemen, en een man is een man die praat niet graag over zijn problemen punt.
En zie, daar knelt de schoen in de meeste gevallen.
Het wordt simpelweg niet geleerd in de opvoeding van een jongen om zichzelf uit te spreken. Meestal omdat het ook vanuit het ouderlijk huis/ thuis niet werd gedaan, en op die manier er nooit een voorbeeld was over hoe het dan wel zou kunnen zijn in een goede communicatie met elkaar.

Wow wat is het superbelangrijk om elkaar goed te leren begrijpen.
Wat een boel narigheid zou er voorkomen kunnen worden als men elkaar eindelijk eens durft te zeggen wat men werkelijk voelt of denkt.
Lieve moeders en ik zou bijna zeggen ‘’van de hele wereld’’ LEER JE ZOON/DOCHTER TE COMMUNICEREN’’ begin al vanaf jonge leeftijd dat een zoon ook zijn gevoelens mag uiten.
Dit is juist een krachtige energiestroom die dan op gang kan worden gebracht. Omdat de keelchakra ook in verbinding staat met het hartchakra en daardoor ook alle liefdevolle dingen kunnen worden uitgesproken naar elkaar.
Echt waar …wat een fantastische verandering zou er dan komen tussen mannen en vrouwen en überhaupt in elke vorm van relatie van welke geaardheid dan ook zou het stromen in liefde en begrip en respect naar elkaar toe.
Je zoon mag zichzelf laten zien in alle aspecten van zijn leven. Je kan hem laten zien en voelen door jouw hand op zijn hart te leggen en zijn hand op jouw hart en dan samen ademen en zijn in liefde van ziel tot ziel. Dit zou het begin kunnen zijn van een hechte band tussen moeder en zoon en uiteraard is dit ook belangrijk om dit met de vader te doen, zo komen vaders ook dichter bij hun zoon. Als je hier jong mee begint dan leren jongens vanzelf op de juiste manier te praten en zichzelf ook te uiten. Als moeder kun je hier een groot aandeel in hebben omdat je normaal gesproken de meeste tijd doorbrengt met je kind.

Weet dat dit een van de belangrijkste dingen is in de opvoeding van een jongeling. Omdat dit een stuk is wat meestal vanuit een oud patroon wordt benaderd kan er niets wezenlijks veranderen tenzij je het bij de kern aanpakt. Jongens mogen zeker huilen als ze die behoefte hebben. Snoer ze niet de mond door te zeggen dat alleen meisjes mogen huilen want dit is de grootste kolder. Daarmee zet je de keelchakra op slot en zo begint het inslikken van emoties en gevoelens met alle gevolgen van dien.
We leven in de Aquariustijd en dat geeft aan dat er veel dingen kunnen en mogen veranderen en zelfs gaan veranderen of we het willen of niet. Niets blijft meer hetzelfde en dat is goed omdat we allemaal in beweging moeten blijven. Zo blijft alles lekker stromen en groeien we naar bewustzijn.

Maar goed hoe dan als we in een relatie zitten en onze partner wil niet praten? Hij/zij loopt weg of klapt dicht als we te dichtbij komen?
Geduld, geduld en nog eens geduld en dicht bij jezelf blijven dat is de eerste les.
‘’Ja maar ik heb al jaren geduld en hij wil gewoon niet veranderen’’.
Kijk dan eens naar de toon die je gebruikt en of je het nog vanuit je ware gevoel kan ventileren naar je partner. Of zit er inmiddels al zoveel woede en irritatie bij dat een goed gesprek al niet meer kan? Frustratie en onmacht liggen dan meestal heel dicht aan de oppervlakte en elke poging om dan dicht bij je partner te komen wordt daarmee al om zeep geholpen. Wat een ramp om zo met elkaar om te gaan. Dit wil toch niemand?

Kijk en voel wat je nog zou willen in deze relatie als het al zo lang duurt heeft het geen zin meer om dichter bij elkaar te komen als je geen andere benadering zoekt.
Hoe moet ik dat dan doen?
Zoek hulp. Bij de lijn van Eddie zitten goede consulenten die echt gespecialiseerd zijn in deze problematiek. Ik werk zelf ook al jaren in mijn eigen praktijk waarin ik mensen leer om zichzelf te uiten op de juiste manier. En kijk eens waar je partner nog voor open staat.
Misschien is relatietherapie ook een optie. Wil hij/zij dit niet en je hebt al jaren alles geprobeerd dan is wellicht de juiste tijd aangebroken om voor jezelf te kiezen
Jezus zei al…GOOI GEEN PAARLEN VOOR DE ZWIJNEN’’ en dat kun je opvatten als spaar je mooie en goede energie voor jezelf want de ander is niet in staat om deze goede zorgen en inzichten tot zich te nemen en jij loopt er op leeg.

Zie jezelf ook als een volwaardig mens en geef alles wat je in de ander hebt gestopt terug aan jezelf en ga gelukkig worden op jouw manier met de juiste mensen om je heen. Trek terug alles wat je al jaren hebt gegeven aan de ander en kijk en voel eens wat het je dan gaat opleveren.
Wat? Kan je hem/ haar niet missen? Jazeker kun je dat wel, doorbreek het patroon van geven en geven en geven en ga eens nemen voor jezelf …terugnemen van alle energie die je in die ander hebt gestoken.
Doorbreek wat je niet kan veranderen en laat het gaan. Dat is de enige manier om eruit te komen en voel je niet schuldig of verdrietig want het is nu jouw tijd. De juiste tijd en het juiste moment.

En om nog eens terug te komen bij de moeders/opvoeders, jong begonnen is veel gewonnen.
Het leven kan zoveel simpeler zijn als we beter met elkaar leren te communiceren.
Laat dit het begin van een mooi nieuw jaar zijn. 2017 staat voor dit begin aan ons eigen unieke stuk… samen of alleen, werken aan jezelf of aan elkaar is zeker een goede intentie en absoluut de moeite waard om ervoor te gaan.
Want niets is zo belangrijk als communiceren en dat lieve mensen kunnen en mogen we allemaal leren.

Warme groet, Elisa-Lis
www.yoirotterdam.nl