Paragnost Eddie en Consulenten

Brandend verlangen

Brandend verlangen Eén van de vele brandende vragen die ik krijg zijn onder meer:
‘ Ga ik ooit mijn zielsverwant tegenkomen ‘?
Ik geloof dat we meer dan één zielsverwant hebben ( zoals ik onder meer bij Mona Lisa M mocht lezen in één van haar bijzonder interessant boeken en studiemateriaal ‘ Tweelingzielen en andere allianties www.ra-am.be) omdat een zielsverwant niets anders is dan iemand die onze ziel helpt te groeien. In die zin kan je grootste vijand je zielsverwant zijn omdat jullie allebei zaken op karmisch vlak moeten afhandelen en tot die zaken geregeld zijn, zullen jullie elkaar in elk leven steeds weer tegenkomen.

Wat de zielsverwanten betreft zoals velen die zien- een eeuwigdurende verbondenheid tussen twee zielen – ken ik mensen die hun zielsverwanten gevonden hebben en er eveneens getrouwd mee zijn.

Ik geloof ook dat onze zielsverwanten ook als kinderen geboren worden; soms blijken het onze beste vrienden te zijn, soms is het één van onze ouders of een vertrouwd raadgever. Wat de les ook is die we in dit leven mogen leren, onze zielsverwant zal daarbij tevoorschijn komen.

We maken vele levens op aarde door, in vele lichamen. Niets kan ons ervan weerhouden om als man geboren te worden terwijl onze zielsverwant ook als man geboren wordt. In die zin kunnen mensen van hetzelfde geslacht zich tot elkaar aangetrokken voelen omdat ze een karmische band uit vorige levens met deze persoon voelen. Er bestaat een aantrekkingskracht van zielen die uitgaat boven het geslacht die we op dat moment innemen.

Het is mogelijk dat we de mannelijke of vrouwelijke energie behouden die we in een vorig leven hadden en in ons nieuwe lichaam meenemen. De laatste keer is iemand misschien een vrouw geweest en ook al wordt de geest ditmaal in een mannelijk lichaam geboren, toch bezit die nog de vrouwelijke seksuele energie en verlangens waardoor die zich tot mannen aangetrokken voelt.

Seksuele energie is een drijvende kracht in de menselijke geest en veel van onze daden worden erdoor bepaald. Uit die energie putten we meer dan we ‘ weten ‘. Het kan dus best dat we het residu van de seksuele voorkeur van het ene leven in het andere met ons meedragen.

Soms zal een zielsverwant opduiken , maar zal de relatie toch geblokkeerd blijven, en wel door angst. Ik herinner me hierbij een gesprek van iemand die zweert dat ze de man die haar zielsverwant is, kent, maar hij is wel 25 jaar ouder dan zij en het geeft niet voor haar, omdat ze op zoveel niveaus met elkaar verbonden zijn dat het niet erg is dat ze ditmaal geen geliefden zijn. Ze is ervan overtuigd dat ze in andere levens geliefden zijn geweest en ze gelooft dat ze dit ooit weer zullen worden.

Niet alle relaties zijn ‘ voorbestemd ‘. We moeten niet vergeten dat we in een universum leven waar de vrije wil belangrijk is en ja, soms is een bepaalde relatie voor ons ‘ voorbestemd ‘, en ja, soms kan die relatie grenzen en beperkingen overschrijden. Maar iets kan voorgestemd zijn om te gebeuren en dan kunnen de beslissingen die genomen worden het verloop van de toekomst toch veranderen.

Als twee mensen zielsverwanten waren en ze voorbestemd waren het leven met elkaar te delen, maar een van hen zou bang worden of met iemand anders trouwt voordat ze elkaar ontmoeten, of bij het oversteken door een auto overreden worden…hoe weten we dan welk ‘ lot ‘ werkelijk hun bestemming was? We weten niet of iets voorbestemd is of niet, het enige wat we kunnen doen, is onze intuïtie zo goed mogelijk op het universum afgestemd houden.

Anderzijds dienen we heel voorzichtig te zijn als we onze intuïtie gebruiken om te bepalen of we al dan niet een relatie zullen aangaan; als we ons tot iemand voelen aangetrokken en er niet achter kunnen komen waarom dat zo is, dan betekent dat nog niet dat het universum diegene voor ons heeft uitgekozen. We worden wellicht aangetrokken door een vertrouwde energie die helemaal niet goed is voor ons; veel relaties waarin mishandelingen plaatsvinden, vallen bijvoorbeeld in die categorie. Stel dat iemand in zijn jeugd door een van de ouders mishandeld wordt, nooit enige waardering krijgt en misschien zelfs fysiek mishandeld wordt…het kind blijft onbewust op zoek gaan naar waardering, maar tegelijkertijd voelt het zich aangetrokken tot de energie die het van zijn ouders ontving, ook al was die negatief! We zullen dan vaak steeds weer dezelfde ‘ fouten ‘ maken tot we het verleden hebben leren begrijpen en daardoor meer van onszelf leren houden.

In elk leven leren we verschillende lessen en soms zijn die lessen op onze seksuele energie gericht. Het is ook mogelijk dat onze les dit keer is dat we niet moeten toegeven aan de aantrekkingskracht van de ander. We hebben een vrije wil en we kunnen ervoor kiezen niet aan relaties te beginnen die toxisch en destructief zijn. Als je het gevoel hebt dat een relatie niet goed voor je is of de ander kan kwetsen, dan moet je er niet aan beginnen, omdat relaties ons bij onze groei dienen te helpen. Dat is de enige reden dat het universum ons relaties laat aangaan: om elkaar te helpen om meer in contact te komen met ons hogere zelf.

Vreemd genoeg leren we het meest in onze relaties door onze emoties niet de overhand te laten krijgen over wie we zijn en wat we moeten worden. Veel te vaak laten mensen zich tot toxische relaties verleiden omdat ze enorm naar liefde en geborgenheid verlangen. Als iemand zich erg eenzaam voelt en heel graag verliefd wil worden, kan hij zijn intuïtie en zelfs zijn gezonde verstand door zijn hoop en verlangens laten overeenstemmen. In plaats van zich open te stellen voor iemand die echt geschikt is, laten ze zich door hun fantasieën in een destructieve relatie lokken.

Het valt me vaak op dat mensen die me vragen of ze hun zielsverwant ontmoet hebben, vaak mensen zijn die een relatie hebben met iemand die niet bij hun past; het valt op omdat ze blijven vragen wat er aan de hand is, terwijl ze steeds exact hetzelfde met exact dezelfde partner blijven doen/ herhalen. Je zou toch denken dat ze er ondertussen wel achter zouden komen dat ze beter snel het lesje kunnen leren zodat beiden weer verder kunnen, of niet?

Vaak zal het universum je laten weten wanneer het tijd is een bepaalde relatie achter je te laten. En misschien een heel vreemd uitspraak: maar soms moet je genoeg van iemand houden om iemand los te laten: er kan een moment komen dat je allebei heel veel van elkaar houdt,, maar toch besef dat er iets moet veranderen. Misschien heeft je partner je bedrogen, drinkt / gokt hij/ zij, mishandelt je kinderen….Als je de relatie in de huidige vorm voortzet, zullen jij en je kinderen ongetwijfeld gekwetst worden. Om te blijven groeien, zal de relatie moeten veranderen en het is op dit moment dat de vrije wil om de hoek komt kijken. Als jullie allebei de waarheid onder ogen kunnen zien en ermee aan de slag kunnen, kan de relatie te redden zijn,, zoniet, dan is het een gezonde keuze de relatie uit liefde voor jezelf en je partner te beëindigen.

Eigenlijk moet je altijd trouw blijven aan jouw eigen waarheid, je instincten over je eigen ziel en de behoeften daarvan. Laat je er door de behoeften van het moment niet van weerhouden een integer leven te leiden hetgeen betekent dat je in harmonie mag leven met wat het hoogste bewustzijnsniveau voor jou en voor iedereen wil.

Als we in harmonie met het universum zijn, dan zullen we ongetwijfeld dat stappen zetten die noodzakelijk zijn om weer heel te worden, ook al betekent dat dat we anderen op dat moment pijn doen. Je kan ervoor kiezen jezelf en je partner de waarheid te vertellen, zelfs als je relatie daardoor op het spel komt te staan. Misschien kom je dan ( weer) alleen in het leven te staan, maar als je intuïtie je vertelt dat je het niet verdient om zo behandeld te worden en je niet de moed hebt om er iets aan te doen, dan zal je als mens niet verder groeien.

Als je partner genoeg liefde voor je voelt, dan zal die hopelijk ook boven zichzelf uitstijgen en de confrontatie als een gelegenheid beschouwen om eerlijk te zijn en met je mee te groeien. Ongeacht de uitkomst is het het nemen van het risico waard. Als je een relatie hebt die gebaseerd was op ongelijkwaardigheid, bedrog, dan was dit voor geen van beiden positief. Het grootste geschenk dat we onszelf kunnen geven is goed voor onszelf te zijn, en dat is vaak een les die we het best leren als we ook durven alleen te zijn met onszelf en de basis van de relatie met onszelf te helen.

Ik sluit dit blog graag af met één van de meest wijze ‘ leiders ‘, controversieel voor velen, doch de wijsheid die hij ons nagelaten heeft en ons dieper laat nadenken …Osho. Je hoeft het absoluut niet eens te zijn met mij dat is niet de bedoeling, doch ik deel het anderzijds wél graag voor diegenen die een dieper duikje willen nemen naar reflectie/ zelf-reflectie
Liefde is oorspronkelijk een staat van zijn
“Waar het echt om gaat is niet een relatie, maar een staat van zijn; je bent niet verliefd, je bént liefde. Wanneer ik over liefde praat onthoud dan dat ik het over de staat van liefde heb. Ja, een relatie hebben is helemaal prima, maar die zal vals zijn als je niet de staat van liefde bereikt hebt. Dan is de relatie niet alleen een pretentie, het is een gevaarlijke pretentie, want het kan je voor de gek blijven houden; het kan je het gevoel geven dat je weet wat liefde is en je weet het niet. Liefde is oorspronkelijk een staat van zijn: je bent niet verliefd, je bént liefde.
Die liefde ontstaat niet door voor iemand te ‘vallen’. Die liefde ontstaat door naar binnen te gaan – niet door te vallen maar door op te stijgen, de hoogte in te vliegen, hoger dan jezelf. Het is een soort overstijgen. Iemand is liefde wanneer zijn wezen stil is; het is het lied van de stilte. Een boeddha is liefde, een Jezus is liefde – niet verliefd op een bepaalde persoon, maar simpelweg liefde. Hun hele atmosfeer is liefde. Het is niet op iemand in het bijzonder gericht, het verspreidt zich in alle richtingen. Wie dichtbij een boeddha komt zal het voelen, zal erdoor ondergedompeld worden, zal erdoor schoongespoeld worden. En dat is onvoorwaardelijk.
Liefde kent geen voorwaarden, geen ‘als’, geen ‘maar’. Liefde zegt nooit: ‘Voldoe aan deze eisen, dan zal ik van je houden.’ Liefde is net als ademen: als het je overkomt ben je gewoon liefde. Het geeft niet wie er dichtbij je is, de zondaar of de heilige. Wie ook dichtbij je komt zal verheugd zijn de atmosfeer van liefde te proeven. Liefde geeft onvoorwaardelijk – echter alleen zij die liefde in zich hebben zijn in staat om te geven.”

Wil je graag een verhelderend gesprek/ of wil je hierover chatten, voel je van harte welkom.

Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com